Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistas J.Šatas – apie vyrų stilių ir drabužius, į kuriuos verta investuoti

Stilistas Joringis Šatas, paklaustas apie šio sezono vyrų stilių, sako, kad jame, kaip ir moterų stiliuje, dabar dominuoja daug laisvumo: plačios kelnės, „oversized“ švarkai, dideli megztiniai, tad siūlo nebijoti derinti laisvų siluetų, prarandant formas. Tačiau čia pat priduria, kad svarbiausia yra kurtis savitą stilių, o ne aklai sekti kiekvieną sezoną ateinančiomis tendencijomis.
Vyro stilius
Vyro stilius / 123RF.com nuotr.

Kurti savo stilių, o ne vaikytis madų

Niekam ne paslaptis, kad mada turi savybę apsukusi ratą po kurio laiko vėl sugrąžinti kadaise buvusius madingus drabužius ar aksesuarus. Yra žmonių, kurie tų tendencijų vaikosi kiekvieną sezoną, remdamiesi jomis atnaujina savo garderobą.

Vis dėlto didelė dalis žmonių tiesiog kuriasi savo stilių, kurį tepapildo tam tikromis detalėmis. Be abejonės, kad susikurtum savo stilių, būtina atkreipti dėmesį į tam tikrus dalykus.

„Pirmiausia turi atsižvelgti į tai, koks esi žmogus, kokia tavo figūra, ką veiki gyvenime, tada galima kurti savo stilių. Niekada niekam nerekomenduoju sekti tendencijomis. Siūlau atrasti savitą stilių, nes taip būna daug paprasčiau ir rezultatas išeina geresnis, negu vaikantis madų prašauti pro šalį“, – sako stilistas.

Pasak jo, žmogaus stilius yra nepavaldus nei madai, nei laikui, jei jis pats, vilkėdamas tam tikrus drabužius, jaučiasi gerai ir tai transliuoja aplinkai.

„Gali aprengti žmogų pačiais madingiausiais drabužiais, bet, jei jis jausis prastai ir savo įvaizdžio neištransliuos, svarstys, kaip jam atsisėsti, pasisukti, kokie nepatogūs tie kedai, jaučiuosi storas, dėvėdamas oversized švarką ar negražiai atrodau vilkėdamas plačias kelnes, tokiu atveju mada neturės jokios naudos.

Mada atneša tam tikrų detalių, raštų, kiekvienas iš tendencijų gali pasirinkti sau ką nors tinkamo, bet kiekvieną sezoną tikrai nereikia keisti savo garderobo. Aišku, yra žmonių, kurie taip daro, bet tai jiems išeina natūraliai ir jie nuo to kaifuoja. Tačiau didelė dalis žmonių tiesiog susikuria savo stilių ir jį papildo mažomis detalėmis.“

Vyrauja laisvumas

Kalbėdamas apie šio sezono madą, stilistas išskyrė vieną žodį – „laisvumas“. Pasak jo, dabar mada dviprasmiškai laisva: tiek rinktis, kas patinka, tiek savo formomis, kurios žmogaus neįspraudžia ir neįpareigoja.

J.Šato manymu, vyrai visada labiau links prie klasikos, rinksis klasikiškesnius variantus, bet, nors vis dar yra konservatyvesni, jau pradeda laisviau eksperimentuoti.

„Vyrai pradeda daugiau žiūrėti į tai, kas patinka patiems, o ne kaip kiti į juos pasižiūrės, apie juos pagalvos. Žmonės tampa laisvesni ir mada – laisvesnė. Moterys mėgsta pasirinkti sau drabužių iš vyrų spintos. Tad tiek moterims, tiek vyrams dabar aktualus laisvumas, patogumas“, – apibendrino stilistas.

Kalbant apie laisvumą ir šio sezono aktualijas, vyrų madoje, kaip ir moterų, vis dar derinama klasika su sportiniu stiliumi – taigi klasikinį švarką ar kostiumą galima derinti su džemperiu ir sportiniais bateliais.

„Tik visi modeliai tampa laisvesni, ne tokie varžantys, kaip anksčiau. Aišku, čia nekalbu apie black tie, kur pats aprangos kodas jau reikalauja tam tikrų niuansų“, – sakė stilistas.

Drabužiai, į kuriuos verta investuoti

Paklaustas apie vyrų garderobo detales, kurios aktualios rudenį, J.Šatas išskyrė keletą daiktų, į kuriuos, pasak jo, verta investuoti ir įsigyti kokybiškus ir ilgai tarnausiančius:

„Klasika niekada neišeis iš mados, tad, jei kalbėtume apie daiktus, į kuriuos verta investuoti, tai tikrai niekada nepasigailėsite investavę į gerą ilgesnį paltą ar odinę striukę, kokybišką klasikinę avalynę, sportinius batelius ar aulinukus rudeniui. Pasirinkimas tikrai yra didelis, tad kiekvienas, atradęs savo apavą, gali jį išsirinkti kokybišką ir dėvėti ne vieną sezoną.

Manau, kad tokie daiktai yra svarbesni už bet kokias mados tendencijas, o tuos dalykus, kurie ateina vienam sezonui, galima sau pasižiūrėti pasižaidimui.“

Rudens avalynė

Kalbant apie vyrų garderobą, rudenį vyrauja sportinė avalynė ir aulinukai.

Sportbačius stilistas siūlo rinktis storesniu padu, kurie skirti ne sportui, o laisvalaikiui. Tokia avalynė tinka prie daugelio derinių, o atvėsus orams, J.Šato teigimu, galima pažaisti su storesnėmis – net ir vilnonėmis – kojinėmis.

„Rudenį aktualūs ir kerzų tipo batai, kiekvieną sezoną turintys šiokių tokių minimalių pakitimų.

Taip pat madingi kaubojiško stiliaus batai. Bet juos avintis vyras turi būti drąsus ir kuriantis tą madingą stilių.

O šiaip klasikinė avalynė – oxford tipo batai, kuriuos galima derinti su žaismingomis kojinėmis“, – sako stilistas.

Vyrų mėgstamos spalvos rudenį

Pasiteiravus apie madingas ir vyrų mėgstamas spalvas šaltuoju sezonu, J.Šatas sakė, kad juoda ir tamsiai mėlyna visada bus gyvuojančios, nes tai – klasika, tačiau yra ir keletas kitų, kurias vyrai įsileidžia į savo garderobą:

„Pastebiu, kad rudenį vyrai mėgsta kupranugario vilnos atspalvio paltukus, švarkus, jie puikiai dera prie džinsų, kostiumų.

Šį sezoną madinga bordo spalva, net tokia į raudonumą. Galima nemažai atrasti ir geltonų detalių. Žinoma, rudenį visada aktualios smaragdinė ir žemės spalvos. Taip pat pilka.

Kai kurie sako, kad pilka yra labai nuobodi spalva. Bet nė viena spalva nėra nuobodi, jei moki ją pateikti ir suderinti. Rudenį pilki atspalviai tikrai atrodo stilingai.

Jei man reikėtų rinktis spalvas, tikriausiai rinkčiausi kupranugario ir pilką. Gražiai galima suderinti smaragdinę ir bordo spalvas.

O visiškos klasikos mylėtojai tikrai niekada neprašaus nei dėvėdami juodą, nei tamsiai mėlyną.“

Stilius – ne tik drabužiai ir aksesuarai

Kai kalbame apie madą, visada liečiame tas dvi puses – kas madinga ir kas jau nebemadinga. Nors dabar dažnai iš stilistų tenka išgirsti, kad nėra nemadingų drabužių, tik žmogaus gebėjimas jį pritaikyti, priderinti ir atrodyti stilingai, madingai arba ne.

Pasiteiravus, ką į klausimą apie tai, kas nebemadinga, atsako pats, J.Šatas neneigė, kad nemadingų drabužių yra, tačiau, jo nuomone, nėra tokio, kurio negalėtum stilingai priderinti:

„Kiekvienas naujas sezonas ką nors atneša ir ką nors išsineša. Kartais iš mados išeina tam tikri drabužių modeliai. Tad tų nemadingų drabužių gali būti, bet, manau, nėra tokio drabužio, kurio negalėtum stilingai priderinti ar paslėpti tam tikrų jo vietų, pakeitęs kokias nors detales.

Viskas yra pritaikoma, perdaroma, reikia tik fantazijos ir noro. Aišku, ne kiekvienas jos turi, ypač vyras, nes jie dažniausiai linkę prie saugių variantų ir ne taip drastiškai rizikuoti kaip moterys.“

Jei būsite visiškai susitvarkę tiek iš išorės, tiek iš vidaus, tikrai niekam nekils jokių abejonių, kad jūs esate stilingas žmogus.

Paklaustas, kokių pastebėjimų turi apie lietuvių vyrų stilių, pašnekovas teigė, kad vyrai tikrai tampa laisvesni ir po truputį pradeda daugiau eksperimentuoti – apsivilkti kokio įdomesnio silueto ar ryškesnės spalvos drabužį, ką anksčiau vangiai matydavome.

Baigdamas pokalbį ir atsakydamas, ko palinkėtų vyrams, J.Šatas pasidalijo savo stiliaus samprata:

„Manau, kad stilius susideda ne tik iš drabužių, aksesuarų ar kitų detalių, bet tai yra ir bendra žmogaus išvaizda, higiena, kultūra. Jei būsite visiškai susitvarkę tiek iš išorės, tiek iš vidaus, tikrai niekam nekils jokių abejonių, kad jūs esate stilingas žmogus.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius