-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistė – apie 6 madingiausias sezono rankines ir kaip jas derinti prie drabužių

Rankinė – aksesuaras, be kurio neišsiverčia nė viena moteris. Vienos labiau mėgsta klasiką, kitos – sportinį stilių, o trečioms rankinę visada nurungia kuprinė. Apie madingiausias šio sezono rankines, prie ko jas derinti ir kokių taisyklių paisyti, o gal išvis nepaisyti, kurioje lentynoje šį rudenį atsidūrusios kuprinės, kalbamės su stiliste Greta Kukštaite.
Rankinės
Rankinės / Vida Press nuotr.

Pasak stilistės, šį sezoną madingos įvairiausio tipo rankinės, bet prie madingiausių išskiriamos šešios: krepšelio formos (angl. „bucket bag“), dėžutės formos rankinės, didelės delninės (angl. „clutchy bag“), labai didelės rankinės per petį, kuriose, G.Kukštaitės teigimu, tikrai tilps „visas gyvenimas“, taip pat pintos ir kutais bei grandinių detalėmis puoštos rankinės.

Krepšelio formos rankinės

Dėžutės formos rankinės

Didelės delninės

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius

Labai didelės rankinės per petį

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Alexander McQueen“ 2020–2021 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Alexander McQueen“ 2020–2021 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
„Scanpix“ nuotr./„Stella McCartney“ 2020–2021 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
„Scanpix“ nuotr./„Stella McCartney“ 2020–2021 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis

Pintos rankinės

Kutais ir grandinių detalėmis puoštos rankinės

Vida Press nuotr./„Boss“ 2020–2021 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis
Vida Press nuotr./„Boss“ 2020–2021 m. rudens ir žiemos kolekcijos modelis

„Kadangi jau ne vieną sezoną iš eilės dominuoja vintažas, visos jos gali būti vintažinio stiliaus ir tapti stilingiausiu aprangos akcentu“, – teigia stilistė.

Prie ko derinti šio sezono madingiausias rankines?

Pasak G.Kukštaitės, kiekvieną išvardytų rankinių galima derinti prie įvairios aprangos, ypač prie minimalistinio stiliaus ir modernios klasikos drabužių.

„Prie tokių drabužių rankinė dažnai tampa pagrindiniu įvaizdžio akcentu, tad neretai moterys didžiausią dėmesį skiria būtent jai“, – sako pašnekovė.

Prie laisvalaikio stiliaus, pavyzdžiui, madingų sportinių kostiumėlių, G.Kukštaitė rekomenduoja rinktis paprastesnes dideles rankines.

Paklausta, ar šiandien, kai dažnai derinami iš pirmo žvilgsnio nesuderinami dalykai, galima klasikinę rankinę derinti prie sportinio stiliaus, stilistė sako:

„Kuo toliau, tuo labiau moterys nebebijo rizikuoti ir atsižvelgdamos, ką siūlo dizaineriai, derinti iš pažiūros nesuderinamus drabužius ir aksesuarus. Tačiau visuomet svarbu žinoti, kad mažiau yra daugiau, ypač, jei stilius dar nėra susiformavęs. Jei kalbame apie klasikines dideles rankines ir rankines su grandine per petį, tokios prie sportinės aprangos tikrai tiks.“

Jei jūsų dėvima apranga – drąsi ir ryški – joje daug raštų, spalvų, įdomūs kirpimai, stilistės patarimu, rankinę reikėtų rinktis „ramesnę“, labiau klasikinio modelio, o pirmuoju smuiku palikti groti drabužių derinį.

„Tačiau, jei apranga yra ramių spalvų, minimalistinio stiliaus, tada, kaip ir minėjau, rankinė gali tapti pagrindiniu įvaizdžio akcentu ir ją galima rinktis įvairiausių įdomių formų: vintažinę, dėžutės formos ar su minėtomis grandinių, kutų detalėmis“, – sako G.Kukštaitė.

Anksčiau moterys rankines derindavo prie batų. Vėliau buvo sakoma, kad to daryti šiukštu nebereikia. Paklausta, kaip yra šiandien, G.Kukštaitė sako, kad ši taisyklė jau seniai nebegalioja ir apskritai taisyklių madoje vis mažėja.

Jei už rankinę mielesnė kuprinė – rinkitės ją

Prie madingiausiųjų sąrašo kuprinės šį sezoną, pasak G.Kukštaitės, nėra priskirtos, tačiau, jei jos labiau atspindi jūsų stilių nei rankinė, stilistė rekomenduoja rinktis būtent jas.

„Rankinės tikrai nugali kuprines, tačiau, jei mieliau norisi dėvėti pastarąsias, rinkitės tokias, kurios turėtų formą. Jei kuprinę planuojate nešioti ne vienus metus, investuokite į klasikinį modelį, o jei ieškote madingo varianto sezonui, galite rinktis variantus su madingais kutais“, – pataria stilistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius