-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Stilistė V.Šaulytė patarė, kaip rengtis šaltuoju sezonu, kad išliktumėte stilingi

Nors į Lietuvą atkeliavęs šaltasis sezonas verčia apsirengti šilčiau, storesni drabužiai netrukdo atrodyti stilingai, sako stilistė, mados tinklaraštininkė Viktorija Šaulytė.
Viktorija Šaulytė
Viktorija Šaulytė / Prekybos centro „Europa“ nuotr.

Apsilankiusi prekybos centre „Europa“ stiliaus ekspertė parodė, kokie stiliaus elementai šį šaltąjį sezoną – patys madingiausi, ir patarė: pastebimai sutaupysite, jei žiemai puošitės per „Black Friday“ (liet. „Juodasis penktadienis“) išpardavimą.

Vaikštinėdama po drabužių ir aksesuarų parduotuves stilistė V.Šaulytė tikina, kad ryškiausios sezono stiliaus tendencijos puikiai atsispindi vitrinose.

Prekybos centro „Europa“ nuotr./Viktorija Šaulytė
Prekybos centro „Europa“ nuotr./Viktorija Šaulytė

„Visų pirma tai – žemiški atspalviai, taip pat – ryškesnės, sodresnės spalvos, pavyzdžiui, garstyčių, vyšninė, violetinė. Be to, pasauliniai dizaineriai padiktavo ir iš naujo atgimusią neoninių spalvų madą – kodėl nepaįvairinus bendro įvaizdžio itin ryškios spalvos detale? Ką jau kalbėti apie gyvūnų kailių raštus, kurie į madą grįžo su trenksmu“, – sako stilistė.

Žinoma, pasak V.Šaulytės, tai nereiškia, kad dabar nuo galvos iki kojų reikia vilkėti gyvūnų kailių raštų drabužius – gana ir vieno ar poros akcentų, pavyzdžiui, batų ar diržo. Nuo šaltojo sezono neatsiejamos ir kitos garderobo detalės – storesni megztiniai, ilgesni sijonai, masyvesni šalikai ir batai, šiltesni paltai, įvairios kepurės ar skrybėlės.

1 tendencija: laisvi ilgesni sijonai

Pasak stilistės, patys madingiausi šį sezoną yra klostuoti sijonai, kurių ilgis – šiek tiek žemiau kelių. Taip pat labai madingi ir įvairių asimetriškų formų, neįprastesnio kirpimo. Svarbu tik, kad būtų ilgesni.

„Šį sezoną itin madingi laisvesnio tipo, lengvai krintantys, tarsi plazdantys sijonai, todėl norint atrodyti išties madingai, aptemptus sijonus kuriam laikui reikėtų padėti į šalį. Tokius laisvus sijonus šaltuoju sezonu galima derinti labai įvairiai: tiks ir prie marškinių, ir prie megztinių, o ir avalynė gali būti tiek ilgaauliai, tiek trumpesni auliniai batai“, – sako V.Šaulytė.

Prekybos centro „Europa“ nuotr./Viktorija Šaulytė
Prekybos centro „Europa“ nuotr./Viktorija Šaulytė

2 tendencija: auliniai batai

Užsiminusi apie avalynę stilistė V.Šaulytė netrunka paaiškinti detaliau: atėjus šaltajam sezonui, kiekvienai moteriai savo spintoje reikėtų turėti bent kelias poras batų.

„Šaltajam sezonui moteriai reikėtų turėti bent dviejų rūšių avalynę: šiltesnius ilgaaulius, kurie ne tik puikiai dera prie sijonų, bet ir prie kelnių, ir trumpesnius aulinukus. Pavyzdžiui, šį sezoną itin madingi kaubojiško tipo, kurie dera ir prie džinsų, ir prie sijono ar klasikinio tipo kelnių. Kitas variantas – minėto gyvūnų kailio raštų batai. Tokie taip pat nesunkiai priderinami, todėl tiks nešioti dažnai“, – sako stilistė ir pabrėžia, kad renkantis avalynę svarbiausia, jog ši būtų kuo universalesnė.

Prekybos centro „Europa“ nuotr./Batai
Prekybos centro „Europa“ nuotr./Batai

3 tendencija: beretės

Be abejonės, atšalus orams būtina pasirūpinti ir galvos apdangalu. V.Šaulytės teigimu, šįmet tikrai neprašausite pasirinkę masyvią skrybėlę, o dar geriau – į madą sugrįžusias prancūzišką stilių primenančias beretes.

„Nors kartais pasigirsta nuomonių, kad priderinti beretę prie bendro įvaizdžio gali būti sunku, iš tiesų jos dera kone prie visko. Svarbu tik pasirinkti mėgstamą spalvą – kone universalią smėlinę, ryškiu akcentu tapti galinčią raudoną, prie visko derančią juodą ar gyvūnų kailio raštų, jei norisi dėmesį išties traukiančio akcento“, – sufleruoja stilistė.

Prekybos centro „Europa“ nuotr./Viktorija Šaulytė
Prekybos centro „Europa“ nuotr./Viktorija Šaulytė

4 tendencija: masyvūs paltai

Neatsiejama šaltojo sezono dalis yra ir šiltesni paltai. Anot V.Šaulytės, šįmet juos ypač madinga rinktis storesnius, masyvesnius, taip pat – ryškių spalvų.

„Renkantis paltą verta prisiminti tą garsių dizainerių primintą madą – ryškias, galbūt net neonines spalvas. Apniukusią dieną tokia spalva nesunkiai padės pasikelti nuotaiką, o ir minioje nepastebėtos neliksite. Kitas variantas – atsigręžti į taip pat madingus dirbtinius kailius. Renkantis kailines liemenes nesunku privelti stiliaus klaidų, o prašauti su tokiais paltais – kur kas sunkiau. Atrodyti kaip mielai meškutei ir vėl madinga“, – šypsosi stilistė.

Prekybos centro „Europa“ nuotr./Viktorija Šaulytė
Prekybos centro „Europa“ nuotr./Viktorija Šaulytė

5 tendencija: suderinti žiemiški aksesuarai

Žinoma, atšalus orams tučtuojau prisireikia ne tik palto ir stilingos beretės, bet ir šaliko bei pirštinių. Šįmet labai madingos pirštinės, pasak V.Šaulytės, yra ilgos, o šalikas – masyvus. Derinant šiuos aksesuarus tarpusavyje verta įsiminti vieną taisyklę.

„Nereikia žūtbūt rinktis vienodų spalvų. Puikiai atrodysite suderinę pirštinių, šaliko ir kepurės atspalvius. Pavyzdžiui, kad ir violetinė... Vienas aksesuaras gali būti tamsiai violetinis, kitas – alyvinis, trečias – švelniai rausvas. Svarbiausia – išlaikyti motyvą“, – sako V.Šaulytė.

Prekybos centro „Europa“ nuotr./Viktorija Šaulytė
Prekybos centro „Europa“ nuotr./Viktorija Šaulytė

Patarė, kaip sutaupyti

Norintiems atšviežinti savo garderobą ir pasiruošti išties stilingam šaltajam sezonui V.Šaulytė turi ir dar vieną patarimą – nusižiūrėtus žiemiško stiliaus elementus įsigyti sulaukus išpardavimo, kai drabužių ir aksesuarų kainos gali nukristi net perpus.

„Mano nuomone, išpardavimas – ideali proga ilgai norimą ar net ką tik pastebėtą, bet labai patikusį daiktą įsigyti gerokai pigiau. Pati išpardavimų tikrai laukiu, nes juos labai mėgstu – būna, iš anksto nusižiūriu norimą drabužį, o tada lukteliu ir įsigyju pastebimai sutaupydama. Galiausiai kartais ir iki šiol nepastebėtų, bet širdžiai mielų daiktų taip apsipirkinėdama atrandu“, – šypsosi V.Šaulytė.

Pasak stilistės, išpardavimas – ideali proga įsigyti ir aukštesnės klasės brangesnius daiktus, nes jų kainos taip pat be išimties krinta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius