Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilistų konkurso sumanytoja Karolina Taraškevič: „Moterys nori atrodyti kaip žvaigždės!“

Visą savaitgalį sostinė gyvena mados ir grožio ritmu – penktadienį prasidėjęs mados festivalis „Fashion Vilnius“ gausiai pažėrė naujų įspūdžių, naujienų bei konkursų ir specialistams, ir paprastiems smalsuoliams. Šeštadienio kulminacija tapo įvaizdžio kūrėjų konkursas, kurio dalyvių darbus vertino būrys žinomų stiliaus ekspertų.
Įvaizdžio kūrėjų konkurso „Fashion Vilnius STYLE“ momentas
Įvaizdžio kūrėjų konkurso „Fashion Vilnius STYLE“ momentas / Vilmanto Žilinsko (Zavifoto.lt) nuotr.

Svarbiausiu grožio ir įvaizdžio specialistų traukos centru šeštadienį ir sekmadienį tapo Vilniaus Rotušė, kurioje vykstanti paroda „Vilnius Fashion EXPO“ skirta kosmetikos naujovėms ir šio sezono makiažo tendencijoms. Visą šeštadienį čia vyko susitikimai, seminarai ir produktų pristatymai. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Vilniaus Rotušėje duris atvėrė grožio inovacijų paroda „Fashion Vilnius EXPO“

Vis dėlto laukiamiausiu šeštadienio įvykiu tapo grožio specialistų ir šukuosenų stilistų konkursas „Fashion Vilnius STYLE“, kurio dalyviai gavo Astos Valentaitės parengtas užduotis sukurti įvaizdį moterims, žengiančioms raudonu kilimu.

Luko Balandžio nuotr./Konkurso „Fashion Vilnius STYLE“ dalyviai gavo kūrybines užduotis
Luko Balandžio nuotr./Konkurso „Fashion Vilnius STYLE“ dalyviai gavo kūrybines užduotis

Konkurso sumanytoja ir organizatorė Karolina Taraškevič teigė, jog raudono kilimo tema pasirinkta neatsitiktinai – labai dažnai grožio specialistų klientės atsineša, pavyzdžiui, Angelinos Jolie nuotraukas iš prabangių renginių ir prašo sukurti būtent tokį įvaizdį: „Moterys nori atrodyti kaip žvaigždės!“.

Vilmanto Žilinsko (Zavifoto.lt) nuotr./Karolina Taraškevič ir Valerij Gigevič
Vilmanto Žilinsko (Zavifoto.lt) nuotr./Karolina Taraškevič ir Valerij Gigevič

TAIP PAT SKAITYKITE: Stilistų konkurso dalyviai makiažą ir šukuosenas derins prie Juozo Statkevičiaus kurtų drabužių

Priminsime, kad praėjusią savaitę devynioms kirpėjų ir makiažo meistrų komandoms burtų keliu atiteko deriniai su Juozo Statkevičiaus kurtais drabužiais – šie deriniai tapo jų konkurso užduotimis ir įkvėpimo šaltiniais. Beje, konkursui puošti modeliai ne tik vilkėjo vakarines J.Statkevičiaus sukneles, bet ir buvo pasipuošę „Swarovski“ aksesuarais.

„Fashion Vilnius STYLE“ komisiją sudarė stilistai Kęstas Rimdžius, Povilas Staniulionis, Marius Stanevičius, Valerij Gigevič, Mantas Petruškevičius ir mados fotografai Gediminas Žilinskas bei Nerijus Paluckas, o pirmininke tapo Asta Valentaitė.

Vilmanto Žilinsko (Zavifoto.lt) nuotr./Asta Valentaitė
Vilmanto Žilinsko (Zavifoto.lt) nuotr./Asta Valentaitė

Paklaustas, kokią moterį fotografai nori matyti žengiačią raudonuoju kilimu, G.Žilinskas sakė, kad svarbiausia jai spindėti, o štai šukuosenų meistras V. Gigevič pabrėžė elegancijos svarbą. Pasak stilisto M.Stanevičiaus, raudonas kilimas reikalauja ir ypatingų batų bei patarė rinktis visų pirma tokius, su kuriais sugebėsite grakščiai vaikščioti.

Konkurso komisijos pirmininkė A.Valentaitė taip pat dalino patarimus moterims, norinčioms deramai atrodyti prabangiuose vakarėliuose: „Svarbi kiekviena detalė, bet nebūtina rinktis vardinių rūbų – žymiai svarbiau išlaikyti skonį ir stilių.“ Anot stilisto M.Petruškevičiaus, vyrams taip pat būtina pasitempti: „Neįsivaizduoju vyro be kostiumo – tai pagrindinis kriterijus. Nebijokite ir šilkinių kaklaraiščių, sąsagų bei laikrodžių!“.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Asta Valentaitė ir Mantas Petruškevičius
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Asta Valentaitė ir Mantas Petruškevičius

Konkurso dalyviai įvaizdį kūrė net dvi su puse valandos, nors ne vienas teigė pritrūkęs dar kelių minučių. Pasibaigus užduoties laikui modeliai buvo aprengti prabangiomis vakarinėmis J. Statkevičiaus suknelėmis ir žengė raudonu kilimu prisistatyti komisijai.

Konkurse dalyvavo devynios komandos iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos ir Šiaulių salonų, kiekvieną jų sudarė du įvaizdžio specialistai – grimo meistras ir plaukų stilistas. 

TAIP PAT SKAITYKITE: Stilistė Asta Valentaitė – apie karščiausias vakarinės aprangos tendencijas

Pasak A. Valentaitės, šiai užduočiai buvo parinkti kiek įmanoma įvairesnių bruožų modeliai. „Norėjome, kad stilistams būtų įdomu dirbti,“ – sakė ji. Po konkursinių darbų pristatymo komisijai modeliai iškeliavo į fotosesiją su fotografu G. Žilinsku, o laimėtojų komandos vardas nuskambėjo vėlyvą vakarą VIP vakarėlio „Fashion Vilnius Gala“ metu.  

Vilmanto Žilinsko (Zavifoto.lt) nuotr./Įvaizdžio kūrėjų konkurso „Fashion Vilnius STYLE“ momentas
Vilmanto Žilinsko (Zavifoto.lt) nuotr./Įvaizdžio kūrėjų konkurso „Fashion Vilnius STYLE“ momentas

Konkurso nugalėtojomis tapo makiažo meistrė Sandra Svirčinskaitė ir plaukų stilistė Žaneta Kanapkienė, antrąją vietą užėmė Darija Eden ir Renata Zenkevič, taip pat gavusios „Make up for ever“ kosmetikos specialųjį prizą, trečioji vieta atiteko Monikai Poškutei ir Kristinai Šemiotienei, o specialus „Framesi“ prizas – Vaivai Udrėnaitei ir Robertui Danilevičiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius