Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Stilius: 9 patarimai žemaūgėms moterims

Aukštaūgės moterys gana dažnai girdi: „Gerai, kai tu aukšta, tau viskas tinka.“ Kuo puikiausiai tikti gali ir žemaūgėms, tereikia žinoti keletą akcentų, kaip vieną ar kitą drabužį dėvėti ir kokį rinktis. Štai 9 patarimai, kurių paisydama jausitės puikiai ir labiau savimi pasitikėsite.
Aimee Song ir Miroslava Duma
Aimee Song ir Miroslava Duma / Vida Press ir „Instagram“ (songofstyle) nuotr.

Whowhatwear.co.uk pasirinko tris gatvės stiliaus žvaigždes – Courtney Trop, Lucy Williams ir Aimee Song ir paanalizavo jų stilių. Nors visos jos turi savitą požiūrį į madą ir stiliaus suvokimą, yra vienas dalykas, kurio vengia visos trys: per daug sluoksnių.

Tad ko reikėtų paisyti ir kokiais patarimais naudotis, kad žemesnis ūgis netaptų kliūtimi puikiai atrodyti?

Sujuoskite liemenį

Laisvus drabužius sujuoskite per liemenį. Atrodytų, nieko ypatinga, tačiau šis triukas vizualiai pailgina kojas ir net prideda ūgio. Tam galite naudoti ir diržą, ir vis dar itin madingas rankines su diržu.

A post shared by Karoline Dall (@karodall) on

Dėvėkite trumpus sijonus su smailianosiais batais

Visiškai paprastas patarimas, tačiau jūsų smailianosiai bateliai ar batai taps tuo akcentu, kuris aplinkinių dėmesį nukreips į kojų apačią.

Rinkitės trumpintas ir prigludusias kelnes

Pamanysite, kad trumpintos kelnės, džinsai dar labiau mažina. Tačiau, jei jų liemuo aukštesnis, pritaikytas kelnių trumpumas, apnuoginta kulkšnis – toks vaizdas kaip tik suteikia įspūdį, kad esate aukštesnė.

A post shared by Aimee Song (@songofstyle) on

Dėvėkite kelnes aukštu liemeniu

Visos kelnės, džinsai, šortai aukštu liemeniu yra būtinybė žemaūgėms moterims. Akcentuodamos liemenį vizualiai pailginate savo kojas.

Prisitaikykite sau kostiumą

Dažnai atrodo, kad laisvesnio stiliaus kostiumas žemo ūgio moteriai atrodys apdribęs dėl per ilgų kelnių ir per didelio švarko. Tačiau juk galite tai šiek tiek pakoreguoti, galbūt paprašyti siuvėjos pagalbos. Ir pamatysite, kaip puikiai atrodysite.

Vida Press nuotr./Miroslava Duma
Vida Press nuotr./Miroslava Duma

Jei dvejojate, rinkitės juodą

Juoda spalva – klasika, tinkanti visiems. Juodos kelnės ir juodi batai suteikia ilgesnių kojų įspūdį.

A post shared by Ada (@ada_oguntodu) on

Nesibaiminkite oversized drabužių

Tik ne sluoksniavimo! Nes sluoksniai nėra žemaūgių draugai – tai puikiai žino ir gatvės stiliaus ikonos. Jei norite susikurti oversized įvaizdį, tuomet rinkitės vieną tokį akcentą – pavyzdžiui, didelį švarką. Ir dėvėkite jį su lengvais, labiau figūrą paryškinančiais drabužiais.

A post shared by Karoline Dall (@karodall) on

Įsigykite ilgą paltą, lietpaltį

Kim Kardashian West irgi mėgsta ilgus paltus, nes žino, kad tokio silueto drabužis vizualiai pailgina. Be to, ilgas paltas kiekvienam aprangos deriniui suteikia puošnumo ir padaro jį dar stilingesnį. Dar vienas pliusas jums – daugelis midi paltų gali pasirodyti pakankamai ilgi, tad turite išties nemažą pasirinkimą.

A post shared by Courtney Trop (@alwaysjudging) on

Nenuvertinkite žemakulnių

Žinoma, kad aukštakulniai bateliai vizualiai pailgina kojas, atrodote aukštesnė. Ką daryti toms, kurios nemėgsta aukštų kulnų? Ogi nieko, nesikankinkite. Šį sezoną iš mados niekur nedingo kitten heels, tad kuo drąsiausiai rinkitės žemakulnius batelius ir leiskite savo kojoms jaustis patogiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius