Stilius, kai šalta: kuo vilkėti biure, kad nesužvarbtumėt

Žiema įsitvirtino visu gražumu – artimiausios dienos arktinių šalčių neatneš, tačiau atidžiau pagalvoti apie aprangą pravartu. Nesvarbu, dirbate kontoroje su griežtu aprangos kodu ar biure, kur sklando kūrybiška atmosfera, yra tam tikrų triukų, kurie padės nešalti ir stilingai atrodyti. O nuostabiausia, kad mūsų siūlomas „aprangos per šalčius kodas“ neprasilenkia su mados tendencijomis.
Mergina biure
Mergina biure / Vida Press nuotr.

1. Vietoje lengvos palaidinės – šiltas golfas. Kai orai lepina šiluma, gera plėvesuoti lengvomis palaidinėmis ar apsirengti preciziškai išlygintus vėsius marškinius. Tačiau šaltomis dienomis šiuos rūbus večiau keiskite šiltesnėmis alternatyvomis – plonais merino vilnos megztukais ar kašmyriniais golfais. Vilkėkite rūbus, kurie šildytų ir kaklą, ir juosmenį (taigi, ne per trumpus). Idealu, kai šiltas drabužis plonas, tuomet esant reikalui ant jo dar užsimesite švarką ar didelės apimties kimono silueto megztinį. Jei tinkamo golfo iki šiol neturite, prisiminkite tebesitęsiančius išpardavimus ir rinkitės neutralių spalvų – camel, pilką, tamsiai mėlyną.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr.

2. Liemenių privalumai. Šį rūbą mėgsta ne visi ir ne visos, tiesą sakant, šiltų ir stilingų moteriškų liemenių nėra tiek jau daug. Tačiau jei jums šis rūbas limpa, traukite iš spintos (siūdinkitės, dairykitės parduotuvėse) ir derinkite ant marškinių/palaidinės, po švarkais, prie kelnių ar sijono. Tiesa, neperlenkite su etno stiliumi, nebent nutarėte šiek tiek pažaisti ir turite drąsią idėją, kaip močiutės megztą liemenę suderinti su griežtesnio stiliaus drabužiais.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr.

3. Nemažiems šalčiams – didelis megztinis. Dideli, erdvūs megztiniai ant podiumų ir gatvėse karaliauja jau ne pirmus metus, ir išties – tai vienas patogiausių drabužių, kai spaudžia šalčiai. Tokį rūbą drąsiai galima derinti ne tik prie džinsų ir sportbačių/šlepečių, bet ir prie biurui deramos aprangos – siaurėjančių klasikinių kelnių, pieštuko silueto sijono ar po apačia vilkimos lengvos suknelės. Batai – nuo aulinukų stambiu kulniuku iki aukštakulnių.

Gamintojo nuotr./„Robi Agnes“ 2016 m. rudens naujienos
Gamintojo nuotr./„Robi Agnes“ kolekcijos modelis

4. Ryški detalė tamsoje. Niekas nenuneigs – kai šalta, gatvėse ir biuruose daugiau tamsių spalvų drabužių. Galima tapti alternatyva ir apsirengti ciklamenų spalvos paltą, tačiau jei jau taip norisi vilkėti tas pačias jaukias juodas kelnes ir susisupti į didelį (taip pat) juodą švarką, pasirinkite bent vieną ryškų aksesuarą-saldainį – mažutį rankinuką, šiltą trikampę skarelę/kepurę ar blizgančius batus.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr.

5. Mezginiai nuo galvos iki kojų. Senais laikais darželinukus mamos ir močiutės apmegzdavo nuo galvos iki kojų. Sakote, juokinga, gal nostalgiška, bet padidinta tokios darželinukės versija nebesinori tapti? Tačiau šiuolaikiniai mezginiai tikrai neprimins močiutės virbalų – megztas viršus ir apačia gali puikiai derėti kartu. Svarbu, kad viena garderobo dalis būtų struktūriškenė, gal net geriau vienspalvė, tamsesnė, tarsi apsimetanti „ne mezginiu“.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr.

6. Kūrybiškas sluoksniavimas. Daugelis lietuvių mėgsta siluetą išryškinančius drabužius (suknelė ir švarkelis, kelnės ir apgulęs megztinis etc.) ir vengia sluoksniuoti. Ne taip jau dažnai pamatysi moterį, kuri ant palaidinės ir kelnių dar išdrįstų apsivilkti, pavyzdžiui, sarafaną ar suknelę ant petnešėlių. Visai be reikalo! Jei jūsų biure atmosfera kūrybiška ir laisva, susluoksniuokite suknelę ir kelnes, kelnes, palaidinę ir ilgą liemenę, ant plonyčio megztuko apsivilkite tos pačios gamos, tačiau žymiai storesnį kitą.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr.

7. Darbe – su pižama. Na, jei jau visai tiksliai, su pižamos stiliaus kostiumu, kuris kol kas išlieka mados tendencijų viršūnėje. Sakote, toks rūbas labiau tinka, kai šilčiau? Tada išbandykite derinį plonytis vilnonis golfas ir pižamos stiliaus kostiumas – bus šilčiau. Ne miegoti, darbuotis biure.

Vida Press nuotr./Gatvės stilius
Vida Press nuotr.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius