-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinės sėkmės sulaukęs modelis Gytis Gedvilas: „Neklausykite, ką aplinkiniai šneka – apkalbų visada bus“

Prieš porą metų į „Mados infekcijos kastingą“ atvykęs tuomet 16-metis Gytis Gedvilas iki paskutinės minutės abejojo, ar verta žengti podiumu. Laimei, raudonplaukis vaikinas iš Jonavos tuomet tam ryžosi, o šiandien mėgaujasi sėkminga tarptautine modelio karjera – pozuoja fotosesijoms, o podiumu dažniau žengia Milane nei Vilniuje. Tačiau sėkmė nesusuko vaikinui galvos – jis su džiaugsmu mini pirmąją atranką, „Mados infekciją“, o konkuruoja, pasak jo, tik pats su savimi.
Gytis Gedvilas
Gytis Gedvilas / Asmeninio albumo nuotr.

Po pirmosios „Mados infekcijos“, kurioje dalyvavo, Gytis pasirašė sutartį su viena žinomiausių Lietuvos modelių agentūrų „Image Group“ ir beveik iškart jo karjera šovė į viršų. Dabar vaikinas dažnai žengia Milano mados savaitės podiumu, keliauja po pasaulį dirbdamas su tokiais žurnalais, kaip „Vogue“, „Hunter“, „Client“, „Push It“, „Fucking Young“. Lietuvis yra demonstravęs daugybės mados namų drabužius, tarp jų – „Etro“, „Richmond“, „Daks“, „Ermanno Scervino“.

Asmeninio albumo nuotr./Gytis Gedvilas
Asmeninio albumo nuotr./Gytis Gedvilas

Vis dėlto G.Gedvilas nepamiršta gimtosios šalies ir visuomet džiaugiasi galėdamas dirbti čia. „Ir šiemet dalyvausiu  „Mados infekcijos kastinge“ – čia geriausi prisiminimai ir sentimentai“, – sako jis.

Modelių atrankos išvakarėse – pokalbis su Gyčiu Gedvilu. 

– Kaip modelis buvai atrastas „Mados infekcijos kastinge“, ką ryškiausiai pameni iš pirmosios atrankos? 

– Pirmoji atranka vyko prieš dvejus metus – tuomet buvau šešiolikos, todėl nelabai įsivaizdavau, kaip viskas vyksta ir ko laukti. Jaučiausi lyg kokiame sūkuryje. Pamenu, jau tada „Mados infekcija“ sulaukė milžiniško susidomėjimo ir žmonių, norėjusių išbandyti jėgas, tikrai netrūko.

– Kaip pats ryžaisi tokiai patirčiai? 

– Mane pastūmėjo smalsumas, buvo įdomu pamatyti, kas ten dėsis. Tiesa, abejojau dėl dalyvavimo iki tos akimirkos, kai atsistojau į dalyvių eilę ir tiesiog teko žengti podiumu.

– Ir kaip tada, pirmąsyk juo žengdamas, jauteisi? 

– Jaučiausi labai nestabiliai ir iš tikrųjų nežinojau, ką daryti. Patirties visiškai neturėjau, tad galima sakyti, plaukiau pasroviui.

Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Liucijos Kvašytės kolekcija „Kelionė. ’83 – ’13“
Luko Balandžio/15min.lt nuotr./Gytis Gedvilas 2015 m. „Mados infekcijoje“

– Nuo to laiko daug kas pasikeitė, jau turi parties ne tik Lietuvoje, esi dirbęs ir mados savaitėse Italijoje. Kas labiausiai stebina ten? 

– Visur verdantis chaosas ir nuolatinis judėjimas – nėra kada atsikvėpti ar pagalvoti, koks esi pavargęs. Mada ir rūbai ten yra labai svarbūs, tad jų lygis labai aukštas.

– Milane esi demonstravęs garsiausių prekinių ženklų drabužius. Ar modeliai vyrai smarkiai konkuruoja per atrankas? 

– Mados pasaulyje konkurencija lydi nuolatos: kartais ji itin arši, nors stengiuosi į jokias dramas nesivelti, o atvirkščiai – džiaugiuosi dėl draugų, kurie gavo darbą, kurio, pavyzdžiui, aš negavau. Daug dirbdamas visa laiką tobulėji ir eini į priekį, aš „konkuruoju“ su pačiu savimi ir kiekvieną sezoną stengiuosi pakelti kartelę vis aukščiau. Daug pasiekę modeliai mane įkvepia ir verčia žengti toliau.

Asmeninio albumo nuotr./Gytis Gedvilas
Asmeninio albumo nuotr./Gytis Gedvilas

– O kuo skiriasi „Mados infekcijos“ podiumas nuo itališkojo?

– Kiekvienas darbas yra be galo skirtingas – skiriasi idėjos, tad palyginti gana sudėtinga. Manau, „Mados infekcija“ Lietuvoje yra vienas iš stipriausių mados renginių. Man pačiam visada malonu dalyvauti renginyje, vykstančiame mano šalyje, kur bendraujama sava kalba, todėl sentimentai ir prisiminimai apie „Mados infekciją“ visada išliks patys geriausi.

– Kaip modelio karjera pakeitė tavo požiūrį į madą, drabužių dizainą? 

– Per pastaruosius dvejus metus išmokau labai daug – atvirai kalbant, prieš pradėdamas dirbti modeliu, apie madą neturėjau jokio supratimo. Mada – labai rimtas ir sunkus darbas.

– Ar ketini tęsti pradėtą karjerą? Galbūt imsiesi visai kitos veiklos, mokslų?

– Žadu užsiimti šia veikla bent ateinančius dvejus metus, noriu pažiūrėti, kaip seksis toliau, pakeliauti ir suprasti, ar tai mano sritis.

– Ką patartum vaikinams ir merginoms, bandantiems tapti modeliais? Ir kodėl, tavo manymu, verta dalyvauti „Infekcijos kastinge“?

Visada sunku išeiti iš komforto zonos, bet norint ko nors pasiekti, būtina perlipti per save.

– Svarbiausias mano patarimas: būkite ryžtingi ir neklausykite, ką aplinkiniai šneka – apkalbų visada bus. Visada sunku išeiti iš komforto zonos, bet norint ko nors pasiekti, būtina perlipti per save. O „Mados infekciją“, jos kastingą, stebi geriausios Lietuvos modelių agentūros, todėl tai puikus šansas būti pastebėtam.

– Su kokiais sunkumais esi susidūręs dirbdamas mados srityje?

– Nuolatinis judėjimas ir gyvenamosios vietos keitimas kartais išmuša iš vėžių ir gana išvargina, bet labai didelių minusų šioje darbo sferoje nematau – kol kas mėgaujuosi modelio darbu.

Asmeninio albumo nuotr./Gytis Gedvilas
Asmeninio albumo nuotr./Gytis Gedvilas

– Ką reiškia būti vyru modeliu? Tai, kad vyrai Lietuvoje daug dėmesio skirtų savo išvaizdai, kol kas gana neįprasta, pastebi tai? 

– Mano darbas tai ir tereiškia – turiu darbą mados srityje, nemanau, kad dėl to turėtų būti klijuojamos etiketės ar kokie nors žmonės būtų iškelti aukščiau kitų – nors lietuviai mėgsta tai daryti. Antra vertus, nesu tikras, ar toks tabu dėl vyrų rūpinimosi išvaizda kažkada ir buvo. Tikrai nesumeluosiu sakydamas, kad kiekvienas vyras viešumoje nori atrodyti reprezentatyviai ir taip, kaip jam atrodo patrauklu. Būti gražiam visai nereiškia, kad turi rengtis geriausiais rūbais paauksuotomis apykaklėmis – kiekvienas turi savo stilių ir grožio sampratą.

– Ar pats jautiesi madingas? Kokiai aprangai teiki pirmenybę?

– Mano stilius kintantis, bet paprastai dominuoja juoda spalva. Dažniausiai renkuosi juodus džinsus, kurie nebūtų per daug laisvi, neatrodytų kaip burės, ir tamsų viršų.

Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./Modelių atranka
Juliaus Kalinsko/15min.lt nuotr./„Infekcijos kastingas“ 2015 m.

Modelių atrankos „Infekcijos kastingas“ detalės:

Laikas: kovo 5 d., šeštadienį, 12 val.
Vieta: prekybos ir laisvalaikio centras „Panorama“, Saltoniškių g. 9, Vilnius (I a. holas)
Įėjimas – nemokamas 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius