Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Toms, kurioms per 40: ką dėvėti, kokį drabužių ilgį rinktis ir ko vengti?

Tikriausiai ir jums dažnai tenka girdėti frazę: „Gal jau nebe mano amžiuje...“, o gal net pačios ją tariate. Ar tikrai drabužiai turi nustatytą amžių? O gal tiesiog būtina jausti saiką? Kaip rengtis moterims, perkopusioms keturiasdešimtmetį?
Cynthia Nixon ir Sarah Jessica Parker filme „Seksas ir miestas 2“ (2010 m.)
Cynthia Nixon ir Sarah Jessica Parker filme „Seksas ir miestas 2“ (2010 m.) / Kadras iš filmo

„Manau, kad tai labai svarbi tema. Tikrai dažnai susiduriu su klientėmis, kurios mano, kad dėl savo amžiaus nebegali dėvėti vienų ar kitų drabužių, nors joms dar tik kiek per trisdešimt. Aš asmeniškai manau, kad amžius visiškai nesvarbu ir gali dėvėti, ką nori, atrodyti, kaip nori, jei taip jautiesi.

Žinoma, jaučiant saiką. Pavyzdžiui, leopardinis raštas – jis nuostabus, jei dėvi palaidinę. Tačiau, jei dėvi aptemptą suknelę, aukštakulnius ir rankinę, ir viskas yra išmarginta leopardiniu raštu, atrodys nekaip, nes bus smarkiai per daug“, – sako „Tavo stilius“ stilistė M.Skuodytė.

Asmeninio archyvo nuotr./Mingailė Skuodytė
Asmeninio archyvo nuotr./Mingailė Skuodytė

Kas stiliui suteikia jaunatviškumo?

  • Pasak stilistės, lengviausia ir mažiausiai rizikinga stiliui suteikti jaunatviškumo aksesuarais. „Ypač batais! Batus geriausia rinktis šiek tiek atsižvelgiant į tendencijas: gali būti sportbačiai, sidabriniai oksfordai ar basutės su platforma. Jie tikrai tinka visoms amžiaus grupėms ir visam stiliui suteikia aktualesnį ir jaunatviškesnį įvaizdį“, – teigia M.Skuodytė.
  • Jos teigimu, rankines taip pat galima rinktis drąsiau – įvairesnių spalvų ir formų, gal kuprinę, o gal mini per petį permetamą (angl. crossbody) su grandinės ar „gitaros diržo“ rankena.
  • Stilistė rekomenduoja nepamiršti dabar ypač „ant bangos“ esančio džinso: tiek džinsinių kelnių, tiek švarkelių ar marškinių, kuriuos prasegtus taip pat galima dėvėti vietoj švarkelio ant suknelės, palaidinės ar marškinėlių.
  • „Susipažinkite su savo kūno formomis ir dėvėkite drabužius, kurie tinka jūsų figūrai. Apkritę maišai ir oversized drabužiai greičiausiai nėra gera išeitis, kad ir labai norisi tokių palaidų tunikų, nes patogu, bet jos gali suteikti vadinamąjį bobišką įvaizdį“, – sako M.Skuodytė.
  • Ji siūlo rinktis standesnius arba gerai krintančius audinius. Galbūt natūralius audinius, maišytus su sintetika. Permatomas ar besilamdantis audinys, pasak pašnekovės, gali netikti tiek figūrai, tiek įvaizdžiui.

Amžius nelemia drabužių ilgio

„Vyrauja toks neteisingas įsitikinimas, kad visos, kurioms per 40, turi dėvėti sijoną, būtinai dengiantį kelius. Iš tikrųjų sijoną, kurio ilgis – aukščiau kelių, galima dėvėti iki gyvenimo galo, jeigu tik tinka ir norisi“, – sako stilistė.

Pasak jos, drabužių ilgio amžius neturėtų lemti. Drabužių ilgį lemia protokolas (į darbą veikiausiai nei 25-erių, nei 45-erių moteris nesivilks trumpo sijono, jei yra aprangos kodas), taip pat kūno formos. Nesvarbu, kokio amžiaus moteris, jeigu trumpas sijonas tinka ir yra tinkamai derinamas.

Iš tikrųjų sijoną, kurio ilgis – aukščiau kelių, galima dėvėti iki gyvenimo galo, jeigu tik tinka ir norisi.

„Jeigu vis dėlto trumpesnis sijonas aukščiau kelių netinka, nepulkime vilktis suknių ir sijonų iki žemės, nes taip lengvai galime prisidėti dešimt metelių. O ieškančioms sijonų – tikrai labai didelis jų pasirinkimas: tiek ilgių, tiek formų, tiek spalvų“, – teigia stilistė.

Galimos klaidos ir kaip jų nepadaryti?

Paklausta, kokias klaidas daro 40 metų ribą perkopusios moterys ir ką reikėtų daryti, kad jų būtų galima išvengti, M.Skuodytė įvardijo keletą dalykų.

  • Pasak jos, nebūtina trumpai kirpti plaukų. „Reikia kirpti tada, kai to reikalauja plaukas arba kai norisi kokios nors stilingos trumpo plauko šukuosenos. Kitais atvejais palikite ilgus plaukus“, – pataria stilistė.
  • Ji taip pat siūlo nedėvėti suknelių ar tunikų su tamprėmis ir apskritai vengti tamprių, nes, stilistės teigimu, jos skirtos sportui arba gali būti dėvimos kaip apatinis drabužis.
  • Vengti drabužių-maišų, ypač plono trikotažo. Gal ir patogu, bet vaizdas gali būti nekoks. Galima dėvėti ilgesnius viršutinius drabužius bet atidžiai išanalizuoti jų ilgį, audinį ir prie ko derinate“, – rekomenduoja pašnekovė.
  • Dar vienas jos patarimas: niekada nesakyti, kad drabužis netinka pagal amžių (nebent tai vaikiškas drabužis). „Pagalvokite, kodėl jis iš tikrųjų netinka: gal per daug aptemtas, gal per gili iškirptė, gal netinkama spalva ar raštas, o gal tiesiog netinka esamam stiliui ar norimam įvaizdžiui“, – sako M.Skuodytė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius