Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

V.Šaulytė: „bjaurių“ sportbačių era baigėsi – dabar ryškios 3 naujos tendencijos

Avalynės madoje vyksta tikras perversmas – keletą metų topuose buvusi „bjaurių“ sportinių batelių, ekstravagantiškų aulinukų era baigėsi, jos vietą užima laikui nepavaldi klasika ir praktiškumas.
Viktorija Šaulytė
Viktorija Šaulytė / Pranešimo autorių nuotr.

„Deichmann Shoelove“ tinklaraštininkė ir stilistė Viktorija Šaulytė pranešime žiniasklaidai teigia, jog pandemija padarė negrįžtamą įtaką mūsų stiliui – nuo šiol trumpalaikes madas keičia laiko patikrinti modeliai. Tad kokia avalynė užkariaus mūsų spintas šį sezoną?

„Dar pernai nuolat ieškojome avalynės modelių, kurie griovė visas derinimo taisykles – „bjaurioji“ mada karaliavo topų viršūnėse, išskirtinės neono ar blizgančios aukso ir sidabro detalės puikavosi ant daugybės modelių. Kiekvienai reikėjo iš toli rėkiančios batų poros su ryškiaspalviais gyvūnų raštų motyvais. Tačiau 2020-aisiais mados pasaulis apsivertė aukštyn kojomis – trumpalaikės mados traukiasi, o mes atsigręžiame į paprastumą, patogumą ir ilgaamžiškumą“, – sako V. Šaulytė.

1. Grubaus pado aulinukai – šio sezono numeris vienas

Kiekvienas ruduo turi savo populiariausią aulinukų modelį, tad jeigu pernai žavėjomės kaubojiškais ir gyvūnų raštų motyvais, šiais metais – tai aptakūs ir grubūs auliniai storu padu. Įkvėpti 90-ųjų siluetų ir garsiųjų „Spice Girls“ platformų, tačiau elegantiškesni ir tobulai jungiantys komfortą bei stilių – tai madingiausios šio rudens avalynės formulė. Iki šiol dominavę „kerzų“ tipo modeliai pakeliami į naują lygį – platformos dar aukštesnės, o siluetai – dar aptakesni.

Pranešimo autorių nuotr./Viktorija Šaulytė
Pranešimo autorių nuotr./Viktorija Šaulytė

„Nors daugelis žavisi „Sekso ir miesto“ pagrindinės veikėjos Kerės batų spinta, tačiau šiandienos realybė kiek kitokia – kulniukai galutinai užleido vietą platformoms. Beje, tos platformos – grubesnės ir aukštesnės negu bet kada anksčiau! Dantytas, plačiais „traktoriaus“ rėžiais ar atskirtas ryškiais elementais – šiemet padui suteikiamas visas dėmesys“, – tikina stilistė.

Viena iš ryškiausių mados pasaulio ikonų – Hailey Bieber – visai neseniai atkreipė visų dėmesį tokius aulinukus derindama su karinio stiliaus striuke ir romantiška megzta bralete. Tačiau V. Šaulytė kviečia nebijoti derinti tokių aulinių su klostuotomis kelnėmis, paprastais džinsais ar dabar itin populiariu sportiniu kostiumu. Beje, galite atkreipti dėmesį ir į dirbtinės odos paltus, sukneles ar net marškinius – šį sezoną ji bus visur, taip pat ir avalynės modeliuose. Tai viena universaliausių batų porų, į kurią šį sezoną labiausiai verta investuoti.

2. „Bjaurioji“ sportbačių mada užleidžia vietą klasikai

Šiandien dažnai prisimenamas ikoninis Princesės Dianos įvaizdis su sportiniais „Adidas“ bateliais, baikerio šortais ir net keliais dydžiais per dideliais sportiniais džemperiais. Ne veltui – tai visas madingiausiųjų šio sezono atributų komplektas! Apvalaus priekio, klasikinės baltos ar neutralios kreminės spalvos sportiniai bateliai – tai būtiniausias šio sezono pirkinys.

„Keletą sezonų iki šiol sportinių batelių lentynos rėkte rėkė iš toli – ryškios spalvos ir elementai tiesiog dominavo. Regis, skirtingi prekių ženklai bandė išsiskirti kurdami kuo ryškesnius modelius. Viso to jau persisotinome ir šiandien vėl į madą grįžta klasikiniai kreminės spalvos sportiniai bateliai.

Pranešimo autorių nuotr./Viktorija Šaulytė
Pranešimo autorių nuotr./Viktorija Šaulytė

Neutralūs tonai, išblukę raišteliai ir nusidėvėjusios odos efektas – tai viskas, ko jums reikia šį sezoną. Aš savo deriniams pasirinkau Reebok Classic stiliaus modelį, kuris madoje pasirodė dar 80-aisiais ir niekada iš jos taip ir nepasitraukė”, – teigia V. Šaulytė.

Sportiniai bateliai – ne vienintelis šio rudens vintažinio stiliaus elementas. Vienas aktualiausių mados atributų šiandien – kiek per didelis klasikinis švarkas.

„Dienos, kuomet švarkai galėjo būti dėvimi tik oficialiuose susitikimuose, baigėsi. Šiandien švarką galima derinti ir prie sportinio kostiumo. Oversized švarkas puikiai tiks tiek su ilgomis suknelėmis, tiek su baikerio tipo šortais“, – tikina stilistė.

3. Mokyklinis įvaizdis – ne tik į mokyklą

Nusilakuokite savo batus! Mokyklinis stilius, dar kitaip žinomas „preppy“ pavadinimu, grįžta! Nors Rugsėjo 1-oji jau praėjo, mokyklinio stiliaus mados elementai dominuos visą rudenį.

Pranešimo autorių nuotr./Viktorija Šaulytė
Pranešimo autorių nuotr./Viktorija Šaulytė

„Net Bella Hadid kartais savo sportbačius iškeičia į odinius mokasinus, kodėl nepabandžius ir jums? Panašu, kad vadinamasis „preppy“ stilius užkariaus šio rudens gatves, nes yra itin universalus ir klasiškas. Šis terminas atsirado dar XX a. vidurio Amerikos privačiose mokyklose, kuriose mokiniai buvo ruošiami stojamiesiems egzaminams į geriausius pasaulio universitetus. Klasikiniai ir platūs švarkai, megztiniai ir paltai bei blizgūs batai – visa tai aktualu ir šiandien“, – pasakoja tinklaraštininkė.

Anot V.Šaulytės, vadinamieji Oksfordo stiliaus batai lakuotu paviršiumi – tai pora, kurią vertėtų turėti kiekvienai.

„Tai „budintys“ batai, kurie gelbės bet kokioje situacijoje. Jie, kitaip nei aukštakulniai, nereikalauja pasitempti ir neįpareigoja, nes ne visos moka taisyklingai su jais vaikščioti. Tad Oksfordo batai tiks toms, kurios nori išlaikyti elegantišką stilių, bet kartu vertina komfortą kiekviename žingsnyje“, – sako stilistė.

Šalia klasikinių batų nepabijokite ir klasikinių spalvų derinių. Viena didžiausių šio sezono tendencijų – neutralūs spalvų tonai, kurie gali būti lengvai atkartojami ir puikiai tinka visiems. Nebijokite eksperimentuoti su skirtingais neutraliais tonais – bandykite derinti smėlio, pastelinės rudos ar garstyčių atspalvius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius