Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vasaros garderobas: A.Gilytė – apie didžiausias moterų ir vyrų klaidas

Visiems pasitaiko akimirkų, kai nesame tikri – gerai ar nekaip atrodysime vilkėdami vieną ar kitą derinį, pasirinkdami spalvą ar net audinį. Kad tokių klausimų būtų mažiau, stilistė Agnė Gilytė įvardijo didžiausias moterų ir vyrų klaidas, kurios daromos renkantis vasarinę aprangą.
A.Gilytės sukurti drabužių deriniai
A.Gilytės sukurti drabužių deriniai / Agatos Gri nuotr.

Didžiausios moterų klaidos

  • Sintetiniai audiniai vasarai. Šiltąjį sezoną rinktis stipriai sintetinį audinį, stilistės manymu, yra viena didžiausių klaidų, nes jis neleidžia kūnui kvėpuoti. Ir, kaip sako A.Gilytė, kad ir kokia graži būtų suknelė, pasitikėjimas savimi krenta iš karto, nes prakaituojama, o paskui dar atsiranda nemalonus kvapas.
  • Juoda ir kitos tamsios spalvos. Visus tamsius atspalvius vasarą stilistė siūlo keisti šviesiomis, ryškesnėmis spalvomis – pavyzdžiui, tamsiai mėlyną palaidinę iškeisti į rausvą ir pan.
  • Radikalių stilių maišymas. „Eklektika yra gražus stiliaus menas. Labai dažnai maišydamos stilius, bet neturėdamos tam patirties, kartais prisimaišome. Tarkime, daili suknelė, priderinta avalynė ir kokia nors sportinė kepurė – toks derinys kartais išmuša iš vėžių. Arba lengva, besiplaikstanti lininė suknelė kurorte ir ofisinis rankinukas – kietas, juodos odos, trumpa rankena. Tokie deriniai netelpa galvoje – svarstai, kas čia buvo. Tad radikalių stilių maišymas, mano galva, irgi yra didelė klaida“, – sako pašnekovė.
  • Netinkami apatiniai. „Žiemą viskas paprasčiau, nes dėvimų drabužių audiniai – storesni, apatiniai neįsirėžia į sėdmenis. Arba liemenėlė, kurį krūtį dalija į dvi dalis. O vasarą visa tai kur kas geriau matosi – tiek dėl peršviečiamų, tiek dėl plonų audinių. Tad atkreipkite dėmesį į dėvimus apatinius – jie neturi būti per maži ir įsirėžiantys į kūną, kad ant jo atsirastų papildomų siūlių ten, kur natūraliai jų nėra“, – dėmesį atkreipti siūlo stilistė.
  • Nesezoniniai drabužiai. „Aš tikrai esu už tai, kad daiktai gyventų kuo ilgiau. Tačiau gerai yra atskirti žieminę ir vasarinę spintą ir šiltuoju sezonu nedėvėti akivaizdžiai žiemiškų drabužių: tai išduoda jų audiniai, raštai. Leiskite tiems drabužiams pailsėti, ir pačios jų pasiilgsite“, – rekomenduoja A.Gilytė.
  • Išlindusios pėdutės. Jei avite avalynę atvira dekoltė, dėvimos pėdutės neturi išlįsti, matytis. Jei avalynė sportinė, ji aukštesnė, siekianti kulniuką, gali matytis ir kojinyčių kraštas.

Didžiausios vyrų klaidos

  • Avalynė ir kojinės. Vasarai tinkama avalynė nebūtinai turi būti šviesių spalvų, gali būti ir tamsių, tačiau būtina atsirinkti, kurie batai avimi su kojinėmis, kurie be. Jei avalynė atvira, ją aunamės basa koja. Jei avalynė įsliuogiama, nesuvarstoma, pavyzdžiui, mokasinai, irgi avima basomis kojinėmis arba su pėdutėmis, tik, žinoma, šios turi neišlįsti. Prie sportinės avalynės kojines galite derinti kokias tik norite, tačiau, jei renkatės elegantiškesnius batus, kojinės turėtų būti pakankamai ilgu aulu, kad atsisėdus ir užsidėjus koją ant kojos neišlįstų nuoga koja.
  • Užsegti marškiniai ir rankovės. „Kai vyrams, vilkintiems kostiumą ar tiesiog švarką ir ryšintiems kaklaraištį, karšta, jie nusimeta švarką, nusiriša kaklaraištį ir lieka užsisegę viršutinę marškinių sagą bei rankoves. Taip neturėtų būti. Jei neberyšite kaklaraiščio, marškinių viršutinę sagą visada reikia atsisegti. O jei nusivilkote švarką, atsisekite ir atsiraitykite rankoves“, – pataria A.Gilytė.
  • Marškiniai trumpomis rankovėmis po švarku. Stilistė šią eilutę siūlo pasižymėti raudonai: po švarku marškiniai trumpomis rankovėmis nedėvimi.
  • Tinkamo ilgio ir pločio šortai. Vasarą karšta, tad šortai tikrai dažnai būna vienas tinkamiausių pasirinkimų. Tik, stilistės teigimu, svarbiausia juos pasirinkti tinkamo ilgio ir pločio. Vadinamieji vyriški lenarai – deja, bet ne, kaip sako A.Gilytė. Klasikinis šortų ilgis yra ties keliais. Galite kuo puikiausiai atrodyti pasirinkę gana elegantišką, bet puikiai laisvalaikiui tinkantį derinį – tamsiai mėlynus, žalius, violetinius medvilninius šortus ir klasikinius marškinius, dar priderinti mokasinus.

„Kalbant apie biuro aprangą, manau, jei nėra vidinio įmonės susitarimo, negalite į darbą vaikščioti vilkėdamas šortus. Jei aprangos kodas tai leidžia, tuomet – kodėl gi ne“, – sako stilistė.

  • Marškinėliai, sukišti į šortus. Deja, bet marškinėliai, sukišti į šortus, nėra gero skonio ženklas. Tad nekiškite jų. Marškinius galite kišti, tačiau marškinėlių, megztinių ir džemperių – nederėtų.

Patarimas vyrams, kuriems reikalinga formali apranga: vasarai galite paieškoti švarko be pamušalo – medvilninio, plonos vilnos, lininio. Ir gerai atrodys, ir nebus taip karšta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius