Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Vasaros stilius pagal stilistę Viktoriją Šaulytę: 3 laisvalaikio deriniai

Netrukus į duris pasibelsianti vasara kviečia į drabužių spintą įsileisti daugiau spalvų, raštų ir lengvų audinių. Laiko pasiruošti lieka vis mažiau, todėl kūrybinio dueto „ŠaŠa“ stilistė Viktorija Šaulytė skuba į pagalbą ir tamsų bei pilką garderobą siūlo keisti gaiviomis ir sodriomis spalvomis, šiltus drabužių derinius paįvairinti lengvais ir plazdančiai audiniais, o kojas išlaisvinti atvirais sandalais ir lengvais bateliai.
Viktorija Šaulytė
Viktorija Šaulytė / Luko Balandžio / 15min nuotr.

„Vasara – tai lengvumo ir gaivumo metas, todėl šį sezoną siūlau rinktis stilingą patogumą. Pirmiausia įvertinkite, su kuo jaučiatės patogiai ir gerai, kad apsivilkę topuose šmėžuojančius drabužius nebūtumėte priversti išėję kuo greičiau grįžti namo ir persirengti, – pranešime žiniasklaidai pataria V.Šaulytė. – Man vasarą norisi lėkti su vėjeliu, kai drabužiai maloniai liečiasi prie kūno ir gali džiaugtis geru oru, kurį reikia taip vertinti, todėl neįsivaizduoju šio sezono be lengvų suknelių, plačių kelnių, palaidinių ar marškinėlių, patogių batelių, maudymosi kostiumėlio ir vidinio švytėjimo.“

Žvelgdama į 2018-ųjų vasaros tendencijas, V.Šaulytė išskiria, kad stilingą patogumą užtikrins plačios kelnės arba vadinamosios sijonkelnės; klostuoti arba asimetriškų formų sijonai; lengvos, raukiniuotos arba lininės suknelės, įvairiausių formų akiniai nuo saulės ir, žinoma, tinkama avalynė. Būtent nuo patogios avalynės, kuri leistų greitai lėkti iš vienos vietos į kitą, stilistė ir siūlo pradėti formuoti šios vasaros įvaizdžius.

Neįsivaizduoju šio sezono be lengvų suknelių, plačių kelnių, palaidinių ar marškinėlių, patogių batelių, maudymosi kostiumėlio ir vidinio švytėjimo.

Trys V.Šaulytės siūlomi vasariški deriniai.

1 derinys – sportiniai bateliai. Tęsiant pavasario tradicijas, vasaros sezoną ir toliau bus populiarus minimalus kičas. Dėl šios priežasties pirmajame drabužių derinyje prie vasariškos suknelės V.Šaulytė siūlo derinti komforto karaliais vadinamus „Crocs“ sportinius batelius, kurie ne tik leis jaustis žaismingai, bet kartu įrodys, kad prie suknelių nebūtinai dera vien aukštakulniai.

Asmeninio archyvo nuotr./Vasaros stilius pagal Viktoriją Šaulytę
Asmeninio archyvo nuotr./Vasaros stilius pagal Viktoriją Šaulytę

Pasak stilistės, be pastelinių, šviesių ir gaivių spalvų, šį sezoną taip pat madingos sodrios spalvos, todėl prie švelnių atspalvių sportinių batelių puikiai derės ryškūs viršutiniai drabužiai. Ir toliau madingi išlika gėlėti ir dryžuoti raštai, tačiau populiaresni taps ir langeliai.

2 derinys – bohemiškos espadrilės. Neatsiejama 2018-ųjų vasaros dalis – boho stiliaus motyvais puošti batai ir drabužiai. Parinkusi bohemiškas „Toms“ alpargatas V.Šaulytė taip pat derina boho motyvais puoštą palaidinę ir plačias sjionkelnes.

Pasak stilistės, renkantis drabužių derinius svarbu pagalvoti ne tik apie bendrą vaizdą, bet ir perteikiamą žinutę, pavyzdžiui, stilistės parinktos espadrilės turi socialinę misiją – įsigijus vieną porą, kita pora batų yra dovanojama tiems, kuriems jų labiausiai reikia.

Asmeninio archyvo nuotr./Vasaros stilius pagal Viktoriją Šaulytę
Asmeninio archyvo nuotr./Vasaros stilius pagal Viktoriją Šaulytę

Šis gaiviai šviesus derinys tinka tiek miestui dieną, tiek vakariniam pasivaikščiojimui prie jūros. O tokio įvaizdžio akcentu gali tapti akiniai nuo saulės, diržas, skarelės arba dideli auskarai.

3 derinys – patogūs sandalai. Vasarą populiarioms išvykoms, kelionėms ir ilgiems pasivaikščiojimams V.Šaulytė siūlo rinktis įvairiose situacijose tinkamus „Teva“ sandalus. Prie žygeiviško stiliaus priderinti pailginti šortai, įvairiausi marškinėliai gali būti pagyvinti paprasčiausiu džemperiu.

Net karštomis dienomis stilistė siūlo džemperio neatsisakyti – jį užsimetus ant pečių galima pakeisti visą įvaizdį. Galiausiai tokiam deriniui puikiai tinka kepurės nuo saulės – juk ir nuo jos reikia apsisaugoti!

Asmeninio archyvo nuotr./Vasaros stilius pagal Viktoriją Šaulytę
Asmeninio archyvo nuotr./Vasaros stilius pagal Viktoriją Šaulytę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius