Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vyro stilius: 6 viršutiniai drabužiai rudeniui

Lietingasis metų sezonas prasidėjo, tad pats laikas iš spintos glūdumos pradėti traukti būtent jam skirtus viršutinius vyriškus drabužius. Visas puiku, jei rudeniui jau esate pasiruošę, tačiau ką daryti, jei spintoje esančioje rudeniui skirtų viršutinių drabužių sekcijoje yra tuščia? Tuomet pats metas susipažinti su 5 stilingais vyriškais viršutiniais drabužiais, kuriais tą tuštumą ne tik galėsite užpildyti, bet ir surinkti papildomų stiliaus taškų.
Vyrų stilius: rudens viršutiniai drabužiai
Vyrų stilius: rudens viršutiniai drabužiai / Vida Press nuotr.

Bomberio striukė

Bomberio tipo striukės, ko gero, yra vienas populiariausių vyriškų drabužių pastaruosius keletą metų. Tuo stebėtis tikrai nereikėtų, nes bomberio striukę galima pamatyti beveik kiekvienoje naujoje vyriškų drabužių kolekcijoje.

Ypač platus asortimentas, spalvų, raštų ir medžiagų įvairovė tikrai leis kiekvienam vyrui susirasti tokią striukę, kurią nesunkiai galės priderinti prie savo mėgstamos aprangos. Ryškios, margintos raštais striukės puikiai derės prie gatvės stiliaus įvaizdžio, o tamsesnių spalvų – prie klasikinio.

Klasikinis lietpaltis

Pamirštas, bet visuomet stilingas ir efektingai atrodantis bei puikiai apsaugantis nuo rudeninio lietaus – klasikinis vyriškas lietpaltis taip pat vertas vietos vyro drabužių spintoje.

Nors daugumai šis drabužis atrodo nuobodus ir negražus, vyriško lietpalčio tikrai nereikėtų per anksti nuvertinti – tinkamai parinktas modelis ir aprangos kombinacija – ir jūs pastebėsite, kad tai drabužis, kurio jums šį rudenį kaip tik ir trūko.

Tiesa, jei nuspręsite jį įsigyti, tuomet, nepriklausomai nuo pasirinkto modelio, įsitikinkite, kad lietpaltis bus atsparus vandeniui. Priešingu atveju, netikėtai užklupus lietui, iš jo bus naudos tiek pat, kiek iš namuose palikto skėčio.

Klasikinis paltas

Ypač šaltoms rudens dienoms geriausias pasirinkimas bus klasikinis paltas, kurį galėsite derinti ne tik prie kostiumo, bet ir prie laisvalaikio aprangos – džinsų ir megztinio.

Tiesa, reikia nepamiršti, kad ruduo mūsų šalyje yra lietingas, todėl prieš velkantis iš vilnos pasiūtą paltą reikėtų nepamiršti pasitikrinti orų prognozės – lietingas oras šiam paltui tikrai nėra pats tinkamiausias, nes jis labai greitai sušlaps.

O vėjuotas ir šaltas oras yra kaip tik tai, kur šis paltas parodo geriausias savo savybes – vilna padeda sulaikyti kūno šilumą, nepraleidžia šalčio iš išorės ir sulaiko vėjo gūsius. Taip pat prideda papildomų stiliaus taškų.

Džinsinis švarkas

Daugiau kaip 150 metų skaičiuojantis vyriškas džinsinis švarkas tvirtas stiliaus pozicijas yra išlaikęs iki pat šių dienų. Tiesą sakant, jis jų niekada ir nebuvo praradęs. Šis švarkas puikiai tinka rudeniniams orams, nes gali būti derinamas prie įvairių aprangos stilių ir tarnauti tiek kaip viršutinis, tiek kaip vidurinis aprangos sluoksnis.

Jei nėra labai šalta, jį galima vilkėti kaip viršutinį drabužį, o termometro stulpeliui krintant žemiau ant jo papildomai galima apsivilkti lietpaltį ar paltą. Tamsiai mėlynos spalvos, siauresnio kirpimo džinsinį švarką galima vilkėti net ir po klasikiniu švarku, tokiu būdu ne tik sukuriant įdomią kombinaciją, bet ir papildomą aprangos sluoksnį, kuris apsaugos nuo šalčio.

Motociklininko švarkas

Nors ir yra vadinamas motociklininko švarku, jis tikrai nėra skirtas vien tik šios dviratės transporto priemonės savininkams – jį tikrai gali dėvėti bet kuris vyras. Universalus ir stilingas motociklininko švarkas tikrai yra vertas atsidurti kiekvieno vyro drabužių spintoje.

Svarbu nepamiršti, kad perkant motociklininko švarką labai svarbu atkreipti dėmesį į jo dydį – priešingai nei dauguma kitų striukių, šis švarkas turėtų būti prigludęs prie kūno ir nebūti per didelis. Tai yra svarbu todėl, kad jis beveik visuomet yra vilkimas atsegtas, tad būdamas per didelis jis neatrodys gražiai. Jei nepavyksta apsispręsti, kuris dydis labiau tinka, geriau įsigyti mažesnio dydžio (jokiu būdu ne per mažo), labiau prigludusį ir patogų motociklininko švarką nei didesnį.

Sportinis švarkas

Gal kiek neįprastas ir rečiau Lietuvoje sutinkamas sportinis švarkas (angl. varsity jacket) iš tiesų yra stilingas viršutinis drabužis, derantis prie vėsių rudeninių orų, laisvalaikio aprangos derinių ir šiuo metu ypač populiarios sportinio stiliaus drabužių mados tendencijos.

Šį švarką lengviausia derinti prie gatvės stiliaus aprangos: džinsų, marškinėlių, įvairių megztinių ir sportinių batelių. Nors šio tipo švarkai dažniausiai nėra ypač šilti, gerai paieškojus jų galima rasti ir pasiūtų iš vilnos. Vilkimas su storesniu megztiniu toks švarkas puikiai tiks šaltesnėmis rudens dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius