Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Žavingas dukros fotosesijas rengianti Augustė: „Noriu, kad ji turėtų gražių prisiminimų“

„Visada svajojau turėti dukrytę, įsivaizduodavau, kaip ją rengsiu, šukuosiu jai plaukus, kartu gaminsime. Gimus Perlai ta svajonė virto realybe. Ji yra mano mūza ir įkvėpėja. Prie viso to prisideda ir mano meilė fotografijai, gėlėms, pastelinėms spalvoms, vintažui, retro stiliui, taip ir gimsta tos nuotraukos“, – sakė Augustė Piačiukonė, įamžinanti žavingas dukrelės Perlos gyvenimo akimirkas.
Augustė Piačiukonė su dukra
Augustė Piačiukonė su dukra / Asmeninio archyvo nuotr.

Tenka prajuokinti ar sudominti

A.Piačiukonė teigė visada norėjusi, kad užaugusi dukra turėtų gražių vaikystės prisiminimų, užfiksuotų fotoaparato blykste. Pasakodama apie fotosesijas, kurių rezultatais dalijasi savo „Instagramo“ paskyroje, moteris sakė, kad nuotraukos dažniausiai gimsta spontaniškai, viskas vyksta natūraliai – dukrą ji dažnai fotografuoja miegančią, žaidžiančią, neretai čia tenka pasitelkti ir juoką, pašnekinimą – taip ji atkreipia dabar antrus metus skaičiuojančios Perlos dėmesį.

Augustės Piačiukonės nuotr. /Augustės Piačiukonės dukra Perla
Augustės Piačiukonės nuotr. /Augustės Piačiukonės dukra Perla

„Tada pavyksta užfiksuoti jos į vieną tašką nukreiptą ar labai susidomėjusį žvilgsnį. Šios fotosesijos iš anksto neplanuojamos, jei matau, kad dukrelė geros nuotaikos, ką nors apsirengiame, pažaidžiame, viskas įvyksta natūraliai. O jei ir kyla mintis padaryti vienokią ar kitokią nuotrauką, niekada nežinai, ar tai pavyks įgyvendinti. Taigi kartais tas akimirkas tiesiog gaudau.

Augustės Piačiukonės nuotr./Augustės Piačiukonės dukra Perla
Augustės Piačiukonės nuotr./Augustės Piačiukonės dukra Perla

Anksčiau buvo paprasčiau, dabar jau darosi sunkiau ją nulaikyti vienoje vietoje. Stengiuosi, kad nuotraukos visada išeitų natūraliai, ir jei, tarkime, sodinu ją ant lovos su mintimi, kad norėčiau čia nufotografuoti, jau sodindama pradedu ją juokinti, atkreipti jos dėmesį, kad galėčiau pagauti akimirkas. Būna dienų, kai ji visiškai tam nepasiduoda, palaukiame kitos dienos, kai jos nuotaika geresnė“, – šypsodamasi pasakojo pašnekovė.

Išskirtiniai drabužiai ir gėlės

Moteris prisipažino jaučianti silpnybę gėlėms, todėl visada stengiasi, kad jos puoštų namus, o pirkdama jas neretai pasvarsto, kokią nuotrauką galėtų padaryti. „Matau, kad ir dukrai gėlės labai patinka, visada jas paima, stengiasi pauostyti, jomis džiaugiasi. Tai pastebėjusi pradėjau ją fotografuoti, į nuotraukų kompoziciją įtraukdama ir gėles“, – sakė A.Piačiukonė, šiuo metu besilaukianti antrosios atžalos.

Ji teigė nemėgstanti ryškių spalvų ir paveikslėliais margintų drabužių, todėl dukrai mieliau renkanti pastelinių spalvų drabužius, ieškanti kuo išskirtinesnių, puoštų nėriniais, raukinukais. O idėjų fotosesijai semiasi ne tik iš kasdienės aplinkos, bet ir iš kitų tinklaraštininkių, kurias seka socialiniame tinkle „Instagram“.

Matau, kad ir dukrai gėlės labai patinka, visada jas paima, stengiasi pauostyti, jomis džiaugiasi.

„Mano favoritės – australės mamos. Jų nuotraukos labai gražios. Jos mėgsta minimalistinį stilių, sakyčiau, jis net primena mūsų tėvų ar mūsų pačių vaikystę, kai drabužius puošdavo nėrinukai ir visokios tokios mergaitiškos detalės. Šiais laikais to labai mažai, viskas paskendę reklamose – vaikiški drabužiai išmarginti įvairių personažų piešiniais. Man tai nepatinka. Mėgstu paprastumą. Visa tai, matyt, paveldėjau iš mamos, ji turi gerą skonį, yra labai kūrybinga, vaikystėje siūdavo mums įvairiausius kostiumus“, – sakė moteris.

A.Piačiukonės teigimu, šiandien nėra taip paprasta socialiniame tinkle išsiskirti iš minios. „Niekam neįdomus tavo asmeninis gyvenimas, kol jį nusprendi parodyti kitaip. Mano noras – užfiksuoti paprastas, bet jautrias akimirkas“, – apie „Instagrame“ publikuojamas nuotraukas sakė pašnekovė.

Augustės Piačiukonės nuotr. /Augustės Piačiukonės dukra Perla
Augustės Piačiukonės nuotr. /Augustės Piačiukonės dukra Perla

Pagautų akimirkų žavesys – natūralumas

Pirmą dukrelės nuotrauką ji padarė dar tada, kai Perlai buvo tik savaitė. Tada A.Piačiukonei, jau dešimt metų su vyru gyvenančiai Londone, ir kilo mintis, ne vargintis ir ieškoti fotografų megapolyje, o pačiai mėginti užfiksuoti dukters gyvenimo akimirkas.

„Pradėjusi tai daryti pajutau, kad man tai patinka, tada ir prasidėjo įdomesnių drabužių paieška, o paskui buvo įtrauktos ir kitos detalės, gėlės.

Dažnai mamos klausia, kaip man tai pavyksta? Visada sakau, kad svarbiausia nieko nedaryti per prievartą, tai turi vykti natūraliai, žaidimo forma. Jei tą dieną vaiko nuotaika prasta ir fotosesijoms jis nenusiteikęs, palikite tai kitai dienai“, – patarimais mamoms dalijosi pašnekovė.

Augustės Piačiukonės nuotr. /Augustės Piačiukonės dukra Perla
Augustės Piačiukonės nuotr. /Augustės Piačiukonės dukra Perla

Nors dabar daugelis tėvų dalijasi vaikų nuotraukomis socialiniuose tinkluose, yra tokių, kurie to nedaro, saugo vaikus nuo viešumo ir nepalankiai vertina darančius. Paklausta, ką mano apie tokį požiūrį, A.Piačiukonė sakė: „Vedame vaikus į darželį, einame drauge į parduotuvę, pasivaikščioti – juk ten, už namų sienų, irgi yra viešuma, juos visi mato. Mano nuotraukose nėra nieko nederamo, nieko, parodančio daugiau, nei derėtų, nerodau jokių itin asmeninių dalykų. Į jas žiūriu per meniškumo prizmę, man tai yra gražu.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius