Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Žvaigždžių stilistų patarimai: ką daryti, kad plaukai būtų gražūs?

Iš televizorių ekranų ir žurnalų viršelių į mus žvelgia nepriekaištingai atrodančios įžymybės. „Kaip joms tai pavyksta?“ – kirba ne vienos moters galvoje. Siūlome praskleisti paslapties šydą ir sužinoti, kas garsioms pasaulio moterims padeda tapti grožio ir stiliaus ikonomis.
Eva Longoria
Eva Longoria / „Scanpix“ nuotr.

Rafinuota elegancija

Aktorė Eva Longoria (39 m.) jau kurį laiką ištikima tai pačiai ilgų plaukų šukuosenai. Atradusi, kas tinka jos charakteriui, moteris seniai užmiršo stiliaus eksperimentus. Tamsios brunetės veidą subtiliai įrėmina tiesūs ar lengvai banguoti plaukai. „Renkuosi kirpimą, kuris palengvina plaukų modeliavimą. Man patinka šukuosenos, kurias galiu pasidaryti per pusvalandį“, – neslepia trisdešimt aštuonerių metų garsenybė.

„Scanpix“ nuotr./Eva Longoria
„Scanpix“ nuotr./Eva Longoria

Norėdama išlaikyti sveikus, tvarkingo kirpimo plaukus, kartą per 4–6 savaites aktorė apsilanko grožio salone. Žvaigžde rūpinasi garsus pramogų pasaulio stilistas Kenas Pavesas. „Evos plaukai yra vešlūs, sodrios spalvos – tiesiog tobuli. Jai tinka ilgi, sukelti, garbanoti ar banguoti plaukai. Ši gamtos apdovanota moteris yra labai universali – kaip svajonių drobė, atverianti plačias kūrybines erdves“, – liaupsių negaili žymus Holivudo kirpėjas. Siūlome keletą jo patarimų.

• Norėdamos džiaugtis pasakiškomis garbanomis sugaišite visai nedaug laiko ir įdėsite tik truputį pastangų. Ištrinkusios galvą, padenkite plaukus priemonėmis, kurios apsaugo juos nuo džiovintuvo karščio ir suteikia purumo. Įprastu fenu išdžiovinkite plaukus arčiau šaknų, kad būtų patogu, perskirkite į dvi dalis. Imkite po nedidelę sruogą ir sukite galus žnyplėmis arba garbanų rietikliu.

Nenaudokite šampūno kiekvieną dieną, nes jis labai sausina. Lįsdamos po dušu, priemonę tepkite tik ant galvos odos, o ne per visą plaukų ilgį.

Norite tapti vakarėlio žvaigžde? Iš vakaro apsipurkškite plaukus vandens ir alyvuogių aliejaus mišiniu, užsidėkite dušo kepuraitę. Laikykite kaukę per naktį. Kitą dieną ištrinkite galvą šampūnu, pasitepkite kondicionieriumi, ir jūsų plaukai taps blizgūs ir švelnūs.

Džiovinkite plaukus šiltu, o ne karštu oru. Formuodamos šukuoseną, naudokite šaltą srovę.

Švytintis natūralumas

Šviesūs, ilgi ir glotnūs plaukai, simetriškas sklastymas per vidurį – aktorės Gwyneth Paltrow (41 m.) vizitinė kortelė. Moteris žino savo ribas, todėl retai kada išvysime ją išsitaršiusiais plaukais ar ekstravagantiška šukuosena. Minimalūs stiliaus pokyčiai apsiriboja arklio uodega, kuodeliu ar iškarpytais plaukų galiukais. Aktorės šukuosena neslepia veido, o šviesūs plaukai leidžia atsiskleisti smulkiems veido bruožams.

„Scanpix“ nuotr./Gwyneth Paltrow
„Scanpix“ nuotr./Gwyneth Paltrow

Ilgametis žvaigždės stilistas Davidas Babaii pasakoja, kaip raudonuoju kilimu žengianti moteris pasiekia šilkinių ir blizgančių plaukų efektą. „Norėdamas suteikti stulbinamą išvaizdą aš naudoju aliejų „Couture Colour Pequi Oil“, gaunamą iš egzotiškų brazilinių kariokarų. Ši priemonė puikiai susigeria ir pamaitina dažytus plaukus, tačiau jų neapsunkina. Įtrynę nedidelį kiekį aliejaus, apsaugosite savo plaukus ir nuo išsausėjimo, ir nuo drėgno oro. Be to, plaukai švytės lyg veidrodis“, – patarimus beria žymus kirpėjas. Išbandykite ir jūs!

Tiesius kaip styga plaukus suformuosite fenu ir dideliu apvaliu šepečiu. Tempkite sruogas žemyn ir tuo pačiu metu džiovinkite. Atminkite, jei dienos metu nors trumpam susegsite plaukus – liks žymės ir netaisyklingos bangelės.

• Norite padaryti neišdildomą įspūdį? Raktas į sėkmę – švarūs plaukai. Riebaluota, su lako ir putų pėdsakais galva nėra moters puošmena. Naudokite savo plaukų tipui skirtą šampūną ir nepersistenkite su kondicionieriumi. Juo reikia tepti plaukus, o ne masažuoti odą.

Įsigykite natūralių šerių šepetį. Geros kokybės grožio priemonės yra brangios, bet tai gera investicija, padėsianti apsaugoti galvos odą nuo sužalojimų.

• Jei skubate ir neturite laiko kaukėms, trinkdamos galvą, sumaišykite šampūną ir kelis lašus palmių aliejaus. Pamasažuokite 4–5 min. ir išskalaukite.

Neblėstanti jaunystė

Septyniasdešimt šešerių Jane Fonda (77 m.) stebina jaunatvišku ir veržliu įvaizdžiu. Dviejų anūkų močiutė neslepia, kad „pinigai padeda išlikti gražiai“. Garsi aktorė ir fitneso guru mielai naudojasi plastikos chirurgų paslaugomis, tačiau sveiką kūną ir sielą jai padeda išsaugoti sportas, natūrali gyvensena ir optimizmas. Galvos odą ir plaukus ji pamaitina serumu su kolageno molekulėmis.

„Scanpix“ nuotr./Jane Fonda
„Scanpix“ nuotr./Jane Fonda

Aktorės stilistas Matthew Shieldsas vyresnio amžiaus moterims pataria nebijoti eksperimentų. „Daugelis dailiosios lyties atstovių yra konservatyvios ir kelis dešimtmečius kerpasi vienodai. Tokios šukuosenos būna ne tik morališkai pasenusios, bet ir nebetinka patyrusioms moterims“, – kritikuoja kirpėjas. Klientėms, kurioms per 50 metų, jis siūlo nebijoti permainų ir rinktis lengvai seksualų stilių. Štai keletas Holivudo specialisto patarimų.

• Dėl menopauzės metu vykstančių hormonų pokyčių ima retėti plaukai. Išeitis – trumpas kirpimas, kuris optiškai padidina plaukų apimtį.

• Su amžiumi veido oda papilkėja, todėl plaukus reikėtų pašviesinti bent keliais tonais. Jei nepageidaujate tapti blondine, kontrastą suminkštins sruogelės. Užmirškite juodą spalvą! Nieko nėra baisiau, kaip pro retus plaukus šviečianti galvos oda ir pražilusios šaknys.

• Norėdamos sukurti vešlių plaukų iliuziją, nebijokite iškarpytų galiukų. Formuodamos fenu, pakelkite plaukus nuo šaknų, naudokite fiksacijos priemones. Šukuosena neturėtų virsti galvą dengiančiu šalmu.

Venkite griežtų linijų, tiesaus kirpimo ir kaktą dengiančių kirpčiukų. Tai dar labiau paryškins odos raukšles apie akis ir lūpas. Idealus variantas – žaismingai išsidraikiusios sruogelės.

Laukinė egzotika

Lotynų popmuzikos atlikėja Shakira (37 m.) garsėja emocionalumu ir ugningu temperamentu. Kolumbijoje gimusios dainininkės galvą puošia smulkios garbanėlės, į kurias moteris nebijo įsipinti ryškių juostelių, karoliukų ir plunksnų. Tačiau žvaigždei nelimpa nerūpestingos vėjavaikės etiketė, jauna mama augina vienerių metukų sūnelį.

„Scanpix“ nuotr./Shakira
„Scanpix“ nuotr./Shakira

Natūraliai ar dirbtiniu būdu garbanoti plaukai reikalauja ypatingos priežiūros. Cheminių medžiagų pažeistus plaukus būtina nuolat drėkinti, apsaugoti nuo žalingo saulės ar šalčio poveikio. „Išsitrinkusios galvą, nusausinkite drėgmės perteklių rankšluosčiu ir papurkškite modeliavimą palengvinančiomis priemonėmis. Nelieskite garbanų, kol jos neišdžiūvusios. Paskui suformuokite šukuoseną rankomis arba susukite sruogeles pirštais“, – pataria dainininkės kirpėja Kim Kimble ir siūlo dar keletą gudrybių, padėsiančių suvaldyti neklusnius plaukus.

• Prieš ryždamosi ilgalaikiam garbanojimui, įsitikinkite, kad ši šukuosena jums tinka ir nepristigsite kantrybės ją prižiūrėti. Rinkitės retas šukas ar šepečius mediniais dantukais.

• Chemikalai pažeidžia plaukų struktūrą. Kartą per savaitę atgaivinkite plaukus namine kauke. Sutrinkite vieną avokadą, į masę įdėkite šaukštą medaus ir įlašinkite kelis lašus alyvuogių aliejaus. Sumaišykite komponentus ir tepkite ant sausų plaukų, laikykite 20 min., nuplaukite šampūnu.

Pamaitinkite plaukus nenuplaunamu kondicionieriumi, kurio sudėtyje yra šilko, bertoletijų riešutų ir acai uogų. Rinkitės produktus su natūraliais antioksidantais.

• Šilkas apsaugo plaukus nuo lūžinėjimo ir vėlimosi. Eidamos miegoti, apsiriškite galvą šilkine skarele. Rytą džiaugsitės tvarkinga šukuosena. Tinka ir šilkiniai patalynės užvalkalai.

Valiūkiškas atvirumas

Filmuose apie Harry Potterį jauna britų žvaigždė Emma Watson (23 m.) žavėjo vaikišku naivumu, sumanumu ir ilgais ugniniais plaukais. Atrodo, kad aktorė subrendo radikalioms permainoms ir drąsiai įsiveržė į suaugusiųjų pasaulį. Paauglių dievaitė nusirėžė kasas ir apstulbino berniokiško stiliaus šukuosena.

„Scanpix“ nuotr./Emma Watson
„Scanpix“ nuotr./Emma Watson

„Pixie kirpimas yra tikras Emmos atgimimas, šuolis į moteriškumą. Juk permainas lemia įkvėpimas arba tai, kaip žmogus jaučiasi“, – pasakoja kirpėja Isabela Guillen, įkalbėjusi aktorę kardinaliems pokyčiams. „Jaučiuosi kaip niekada seksuali. Veidas tapo atviras, todėl galiu naudoti daugiau kosmetikos. Be to, tvarkydamasi plaukus užtrunku 10 min., o ne 3 val.“, – džiaugiasi Emma. Norėdama išsaugoti odos ir plaukų grožį, garsenybė negeria saldžių gazuotų gėrimų, mėgaujasi kokosų vandeniu. E. Watson atskleidžia savo grožio paslaptis.

Keliais aukštais iškarpyti plaukai suteikia daugiau laisvumo. Jei nebijote eksperimentų, eksperimentuokite su savo plaukais, juk jie vis tiek atauga. Rinkitės pixie arba bob kirpimą.

• Ką darote, kai nuobodžiaujate? Kasotės galvą? Aštrūs daiktai, nagai gali subraižyti odą, sužaloti folikulus ir paskatinti plaukų slinkimą. Švelniai masažuokite galvą pirštų pagalvėlėmis.

• Keliaudama visada pasiimkite įprastinių kūno priežiūros priemonių. Išvykos – ne pats geriausias laikas išbandyti naujus produktus. Nuovargis, stresas, nereguliari mityba vargina, todėl laisvą minutėlę pasilepinkite, atsipalaiduokite.

• Neveržkite plaukų labai stipriai, o eidamos miegoti išimkite visas gumeles ir segtukus. Nesiekite tobulumo, nes ir taip esate nuostabi! Net jei atrodo, kad šukuosena ne tokia, kokią ją įsivaizdavote, susilaikykite nepasipurškusi dar trupučiu lako ar nesutvirtinusi kokios garbanos karštomis žnyplėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius