Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 21

Žymieji aukštakulniai raudonu padu: kaip netikėtai gimusi idėja patraukė garsenybių dėmesį

Nebūtų lengva rasti daug žmonių, kurie niekada nėra susidūrę, matę ar girdėję apie raudonpadžius „Christian Louboutin“ batus. Avalynės revoliucija, proveržiu, netikėtumo veiksniu ir kitais panašiais epitetais apibūdinti Christiano Louboutino sukurti batai tapo dizainerio tramplinu į svaiginantį žinomumą, tarptautinę sėkmę ir raudonomis raidėmis įrašytus inicialus avalynės kūrimo istorijoje.
„Christian Louboutin“ aukštakulniai
„Christian Louboutin“ aukštakulniai / „Scanpix“/AP nuotr.

Su tokiais grandais kaip Manolo Blahnikas galintis lygiuotis Ch.Louboutinas kurpti svajonę apie išsiskiriančią avalynę pradėjo dar būdamas paauglys. Išmestas iš vidurinės mokyklos, jaunuolis pradėjo dirbti pas kitą batų kūrėją – Charlesą Jourdaną. Ilgainiui, gilindamasis į avalynės konstravimo subtilybes, Ch.Louboutinas išmoko ne tik techninių aspektų, bet ir išsigrynino savitos idėjos kontūrus.

Dešimtojo dešimtmečio pradžioje dizaineris ėmėsi asmeninio prekių ženklo vystymo, koncentravosi į didesnį žinomumą, rinkos plėtrą. Kurį laiką dirbęs laisvai samdomu dizaineriu, Ch.Louboutinas to paties dešimtmečio pirmaisiais metais atidarė parduotuvę Paryžiuje.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christianas Louboutinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Christianas Louboutinas

Raudonų padų konceptą į savo kūrybą Ch.Louboutinas įtraukė 1993 metais, tad tai savo laiku sugebėjo tapti milžiniška sensacija. Žinoma, Ch.Louboutino kurta avalynė ne iš karto buvo priimta itin šiltai. Visų pirma, nors ir kėlė smalsumą, tačiau mados kritikų ji vertinta kaip pokštas – raudonpadė avalynė turėjo skintis ilgą kelią, kol tapo prestižo simboliu.

Kaip teigia pats dizaineris, įkvėpimas kurti aukštakulnius jį aplankė visai netikėtai – muziejuje išvydus ženklą, jog damos su aukštakulniais nėra įleidžiamos. Susidūrimas su draudimo ženklu supažindino tuo metu dar paauglį Ch.Louboutiną su avalyne, kuri jo šeimos moterų avima nebuvo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius