15min be reklamos
2022 12 03, 21:01

„Bulvių košės“ receptas: pyragas su varške ir obuoliais

Pyragas su varške ir obuoliais ypatingas ne tik dėl to, kad yra labai skanus, bet ir dėl kiaulienos taukų naudojimo tešloje. Valgant pyragą taukų skonio tikrai nesijaučia, jie netgi padaro tešlą trapesnę ir lengvesnę, tarsi smėlinę.
Tinklaraštininkė Laura ir jos keptas pyragas
Tinklaraštininkė Laura ir jos keptas pyragas / Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr.

Ingredientai:

tešlai:

  • 300 g kvietinių miltų;
  • 50 g cukraus pudros;
  • 1 šaukštelis kepimo miltelių;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • žiupsnelis druskos;
  • 120 g kiaulienos taukų;
  • 1 kiaušinis;
  • 30 g šalto vandens.

įdarui:

  • 540 g varškės (9 proc. riebumo);
  • 50 g cukraus;
  • 2 kiaušiniai;
  • 2 šaukštai kukurūzų krakmolo;
  • 0,5 šaukštelis cinamono;
  • 1 šaukštelis vanilinio cukraus;
  • 4 vidutiniai obuoliai (pabandykite obuolius pakeisti kriaušėmis, bananais ar persikais);
  • 5 šaukštai tirštos mėgstamos uogienės (naudojau aviečių).

Gaminimas:

1. Suberkite į dubenį miltus, cukraus pudrą, kepimo miltelius, druską, vanilinį cukrų ir išmaišykite. Kiaušinį išplakite su vandeniu. Į miltų dubenį sudėkite taukus ir trinkite pirštais, kol masė taps biri ir vienalytė. Supilkite kiaušinio plakinį, sujunkite tešlą. Tešlą įdėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui, kad pabręstu.

2. Į varškę sudėkite cukrų, kiaušinius, krakmolą, cinamoną, vanilinį cukrų. Patrinkite smulkintuvu iki vientisos masės. Labai ilgai trinti nereikia, svarbu, kad viskas persimaišytų ir masė dar liktų rupoka.

3. Obuolius nulupkite, išimkite sėklalizdžius, supjaustykite kubeliais ir įmaišykite į varškę.

4. Kepimo formą išklokite kepimo popieriumi. Iškočiokite 2/3 tešlos ir įklokite į formą. Tešlą turi būti su krašteliais. Sukrėskite varškę su obuoliais, tolygiai užtepkite uogienę. Likusią tešlą sutarkuokite burokine tarka. Trupinius suberkite ant uogienės. Kad lengviau tarkuotųsi, tešlą tarkuojant mirkykite į miltus.

Tinklaraštininkės nuotr. /Kepti paruoštas pyragas
Tinklaraštininkės nuotr. /Kepti paruoštas pyragas

5. Dėkite pyragą su varške ir obuoliais į iki 180 laipsnių temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepkite apie valandą. Jei viršus apskrudo greičiau, galite pyragą pridengti aliuminio folijos lakštu.

6. Pyragas su varške ir obuoliais skaniausias kitą dieną.

Tinklaraštininkės nuotr. /Pyragas su varške ir obuoliais
Tinklaraštininkės nuotr. /Pyragas su varške ir obuoliais

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimčius. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką