15min be reklamos
2022 12 04, 13:00

Paprastas, greitas ir jaukus lęšių troškinio ir bulvių košės apkepas

Jei žinote tokį patiekalą, kaip britiškasis „piemenėlių pyragas“, galite nujausti, kokiu panašiu receptu dalijamės. Tiesa, šįsyk tai bemėsė variacija, tačiau išties labai skani, tik svarbu nepagailėti nei purios bulvių košės, nei sūrio ant viršaus!
Lęšių troškinio ir bulvių košės apkepas
Lęšių troškinio ir bulvių košės apkepas / Vida Press nuotr.

Ingredientai:

  • 2 valg. šaukšt. aliejaus;
  • 1 svogūnas, supjaustytas kubeliais;
  • 3 morkos, nuluptos ir stambiai sutarkuotos;
  • 3 salierų stiebai, supjaustyti kubeliais;
  • žiupsnis džiovintų čiobrelių;
  • 2 valg. šaukšt. pomidorų pastos;
  • 1 nubrauktas arbat. šaukšt. druskos;
  • 1 skardinė konservuotų žaliųjų ar rudųjų lęšių, nusunktų ir perskalautų po šaltu vandeniu;
  • sauja šaldytų žaliųjų žirnelių (nebūtina);
  • 1 kubelis daržovių sultinio;
  • 600 ml verdančio vandens;
  • 700800 g bulvių;
  • gabalėlis sviesto.
  • 100 g tarkuoto stipraus aromato gerai besilydančio sūrio (pvz., Čederio ar parmezano).

Gaminimas:

1. Bulves nuskuskite ir užkaiskite dideliame puode.

2. Nedidelę keturkampę ar apvalią kepimo formą aukštesniais kraštais patepkite sviestu. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laispnių temperatūros.

3. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, suberkite svogūnus, morkas ir salierų kubelius, maišydami pakepinkite apie 10 min., kol pakvips ir kiek suminkštės. Pasūdykite, sudėkite pomidorų pastą, išmaišykite ir minutę pakaitinkite. Tada suberkite lęšius ir žirnelius bei užpilkite vedančiu vandeniu, sutrupinkite sultinio kubelį ir gerai išmaišykite. Patroškinkite apie 15 min. Jei troškinys atrodo kiek rūgštokas, galite įberti žiupsnį cukraus.

4. Išvirusias bulves nusunkite, nugarinkite ir gerai sutrinkite bei pagardinkite sviestu, druska.

5. Į kepimo formą krėskite troškinį, viršų padenkite koše, o šią pabarstykite sūriu. Dėkite į orkaitę ir kepkite apie 20 min., t. y. kol sūris išsilydys ir gerai apskrus. Neskubėkite ragauti, nes bus labai karšta!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką