15min be reklamos
2023 02 08, 13:30

Tai bus drąsiausias receptas, kurį išbandysit: vištų kojos padaže pagal „Bulvių košę“

Vištų kojos dabar dažniau puikuojasi gyvūnų parduotuvių lentynose nei mūsų lėkštėse, o jos yra didelis kalogeno šaltinis. Kalogenas būtinas skeleto ir raumenų sistemos jungiamiesiems audiniams formuoti. Be to, išlaiko odos elastingumą, užkerta kelią raukšlių atsiradimui.
Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas
Tinklaraštininkė Laura ir jos gamintas patiekalas / Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr.

Koks jų skonis? Jei patinka kiaulių kojos, patiks ir vištų. Jas labai mėgsta ir valgo Azijos šalių gyventojai. Rinkitės naminių vištų kojas, jos bus didesnės ir skanesnės. Daugiau patiekalų iš subproduktų rasite specialioje subproduktų kategorijoje.

Ingredientai:

  • 1 kg vištų kojų;
  • 5 smulkintos česnako skiltelės;
  • 1 šaukštelis džiovinto raudonėlio;
  • 1 šaukštelis druskos;
  • 1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių;
  • 0,5 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių;
  • 0,5 šaukštelio svogūnų miltelių;
  • 0,5 šaukštelio maltų kalendros grūdelių;
  • 1 šaukštelis kmynų;
  • 2 saliero stiebai;
  • 2 morkos;
  • 3 stiklinės vandens;
  • 1 šaukštas pomidorų pastos;
  • 2 šaukštai smulkintų petražolių.

Gaminimas:

1. Vištų kojas nuplaukite, nulupkite likusias odeles, jei jų yra, nukirpkite nagus. Nagus kirpkite ne kaip sau, o per sąnarį arčiausiai nago.

Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. /Vištų kojos
Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. /Vištų kojos

2. Iš česnako, raudonėlio, druskos, saldžios ir rūkytos paprikos, svogūnų miltelių, kalendros, kmynų padarykite mišinį ir įtrinkite juo vištų kojas. Dėkite kojas į šaldytuvą per naktį pasimarinuoti.

3. Puode ar keptuvėje aukštesniais kraštais įkaitinkite aliejų, sudėkite pasimarinavusias kojas ir kepkite maišydami, kol kojytės švelniai apskrus. Sudėkite kubeliais pjaustytas morkas, salierų stiebus, pomidorų pastą, supilkite vandenį, uždenkite dangčiu ir troškinkite valandą laiko.

4. Po valandos nuimkite dangtį ir virkite vis pamaišydami, kol nugaruos skystis, o padažas taps tirštas. Paragaukite, ar netrūksta druskos. Prieš patiekiant įmaišykite smulkintas petražoles.

Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. /Vištų kojos padaže
Tinklaraštininkės, Eriko Ovčarenko / 15min nuotr. /Vištų kojos padaže

Šis receptas – iš kulinarinio tinklaraščio bulviukose.lt, jo autorė Laura yra diplomuota virėja. Ji ne tik rašo tinklaraštį, tačiau ir buvo įkūrusi dešrainių tašką „Mangi hot dogs“ Kaune, pagal užsakymus gamina sočius skandinaviško stiliaus sumuštinių tortus bei kimčius. Tinklaraštį Laura pradėjo kurti dar prieš tapdama diplomuota maisto gaminimo profesionale, jame viskas yra pačios autorės išbandyta ir skanauta. 15min rasite netikėtų, drąsių ir gardžių bulviukose.lt patiekalų receptų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Lietuvoje įmonės tvarumą supranta kitaip nei kitose Baltijos šalyse
Reklama
Periodontitas: simptomai ir faktai, kodėl nereikia bijoti jo gydymo
Reklama
Ko reikia tikram šeimos automobiliui: esmė slypi nepastebimose smulkmenose
Reklama
Intensyvėjant „Rail Baltica“ statyboms darbams ruošiasi geležinkelio tiesėjai
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką