Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 grožio bėdų, kurios atskleidžia tiesą apie jūsų sveikatą

Jeigu netikėtai jus pradėjo berti spuogeliais, po akimis atsirado maišeliai ar paakiai pajuodo, neskubėkite visko maskuoti! Verta žinoti, kad išoriniai pasikeitimai gali turėti įtakos jūsų sveikatai.
Pavargusios akys
Pavargusios akys / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Sveikata Grožis

1. Spuogai ant smakro

Jeigu ant smakro nesiliauja dygti spuogeliai, pats metas apsilankyti pas ginekologą. Dažniausiai bet kokios nemalonios odos bėdos tokioje srityje yra susijusios su moteriška sveikata, hormonų disbalansu, tad neverta tokių problemų palikti likimo valiai. Verta atlikti ir kraujo tyrimą, ir įvairią ginekologinę apžiūrą – nuo ultragarso iki tepinėlio.

2. Dėmės ant nagų

Balti ruoželiai ant nagų pastebimi itin dažnai, todėl verta pagalvoti, gal jūsų organizmui trūksta vitaminų? Medicinoje šį terminą galime apibrėžti kaip leukonichiją, kurią spręsti siūloma produktais, gausiais vitamino A, E, geležies bei cinko.

3. Bėrimai ir spuogeliai ant kaktos

Gali būti, kad jūs prastai valote odą arba turite bėdų su vidaus organais. Šiuo atveju, ypač su žarnynu ar skrandžiu. Nedidelius bėrimus gali sukelti ir gastritas, disbakteriozė.

4. Plaukų slinkimas

Priežasčių labai daug (šiuo atveju kalba eina ne apie sezoninį plaukų slinkimą) – netaisyklinga mityba, griežta dieta, labai didelis stresas (plaukai reaguoti pradeda po kelių mėnesių, o jūs jau galite būti pamiršę, dėl ko sukote galvą), hormoninio fono pažeidimai. Taigi, nereikia bėgti pirkti naujo šampūno ar stebuklingų priemonių – verčiau skubėkite pas gydytoją ir atlikite būtiniausius tyrimus.

Fotolia nuotr./Plaukų šepetys.
Fotolia nuotr./Plaukų šepetys.

Taip pat skaitykite: Inkstus valančio kokteilio receptas

5. Maišeliai po akimis, patinimai

Atrodome ne tik senesnės, bet ir pavargusios, todėl jei maišeliai po akimis tapo kasdiene bėda, metas ne tik peržiūrėti savo valgiaraštį, bet ir išsitirti inkstų veiklą. 

6. Išryškėjusios kraujagyslės ant veido

Tai gali būti susiję su kepenų sutrikimais arba chroniškomis ligomis. Todėl jeigu staiga buvęs skaistus veidas jums nebekelia džiaugsmo, metas atidžiau patyrinėti sutrikimus ir kreiptis į specialistą. 

7. Pamėlę nagai

Nutikti taip gali tikrai ne tik dėl šalčio. Pamėlti nagai gali dėl cianozės diagnozės – tai reiškia, kad organizmas alksta deguonies. Todėl patartina nieko nelaukus atlikti kraujo tyrimą ir įvertinti sveikatos būklę. 

Taip pat skaitykite: Prieššventiniai grožio ritualai: 15 receptų lieknėjimui, odos lygumui ir stangrumui

8. Odos blyškumas

Kai kurie džiaugiasi porcelianine oda jau nuo pat gimimo, tačiau jeigu jūsų natūralus raudonis dingo it dūmas ir aplinkinius gąsdinate savo blyškumu, metas apsilankyti pas gydytoją, įvertinti mitybą, miego režimą, patiriamą stresą. 

9. Mėlynės po akimis

Jeigu puikiai miegate, tačiau po akimis mėlynuoja, verta pasitikrinti širdies ir kraujagyslių sistemą, kadangi tai gali būti susiję su širdies nepakankamumu. 

10. „Banguoti“ nagai

Dailūs nagai dažniausiai būna lygūs, šviesios rožinės spalvos. Todėl patariama atkreipti dėmesį, jeigu atsirado bangelių, nagai tapo nelygūs. Tai įspėja apie anemiją, geležies organizme trūkumą. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius