Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

3 gėrimai, padedantys lieknėti greičiau nei vanduo su citrina

Pradėti dieną citrina pagardinto vandens stikline tapo tarsi religinis ritualas norintiems greitai atsikratyti antsvorio. Bloga žinia ta, kad dietologai sako, jog vanduo nepadės magiškai atsikratyti nepageidaujamų kilogramų. Tiesą pasakius, joks gėrimas (ypač gazuotas dietinis gėrimas) nėra stebuklingas lieknėjimo ingredientas. Tačiau yra keletas gėrimų, kurie, suderinti su sveika gyvensena, gali pagreitinti svorio metimą.
Ledukai
Ledukai / Shutterstock nuotr.

Štai trijulė, anot womenshealthmag.com, kurią galite pradėti gurkšnoti.

Kava

Kava yra tobulas gamtos energinis gėrimas: tyrimai rodo, kad prieš treniruotę išgėrę du-tris puodelius kavos, treniruositės ilgiau ir stipriau, nei būtumėte tai darę be kofeino, o tai reiškia, kad sudeginsite daugiau kilokalorijų. Vienas tyrimas, publikuotas žurnale „Journal of Sports Medicine and Physical Fitness“, parodė, kad sportuojantieji padarė beveik 20 proc. daugiau pakartojimų su kojų treniruokliu, kai buvo išgėrę kavos.

Tačiau atminkite: visada gerkite tik juodą kavą, kadangi grietinėlė ir cukrus yra greičiausias būdas panaikinti treniruotei teikiamus privalumus. (Be to, yra daugybė kitų priežasčių, kodėl jūsų kūnas mėgsta kavą.)

Vida Press nuotr./Kavos puodelis
Vida Press nuotr./Kavos puodelis

Ledinis vanduo

Citrinos sultis pakeiskite sauja ledukų: šalti gėrimai skatina kūną eikvoti daugiau energijos, kad palaikytų taip mėgstamą 36,6 laipsnių temperatūrą. Tai reiškia, kad per dieną išgėrę tris 700 ml porcijas ledinio vandens, galite sudeginti 100 papildomų kalorijų, teigia Mitzi Dulan, dietologė, mitybos specialistė bei knygos „The Pinterest Diet“ autorė. Tad gerkite ledinį vandenį kasdien, ir per metus galite atsikratyti net iki 4,5 kilogramų.

Fotolia nuotr./Gaminame spalvingus ledukus
Fotolia nuotr./Gaminame spalvingus ledukus

Žalioji arbata

Žalioji arbata yra nuostabi – be to, kad joje nėra kalorijų, ji pagreitina riebalų deginimą bei svorio metimą. Vienas tyrimas, publikuotas žurnale „Journal of the American College of Nutrition“, atskleidė, kad tyrimo dalyviai, du mėnesius kasdien išgerdavę po keturis puodelius žaliosios arbatos, atsikratė 3 kilogramais daugiau nei gėrusieji paprastą vandenį.

Fotolia nuotr./Žalioji arbata
Fotolia nuotr./Žalioji arbata

Kitas, 2013-aisiais „European Journal of Nutrition“ žurnale publikuotas tyrimas parodė, kad reguliariai žaliąją arbatą geriantys asmenys sveria mažiau, jų liemens apimtis yra mažesnė, jie džiaugiasi daugybe kitų žaliosios arbatos teikiamų privalumų (mokslininkai spėja, kad žaliojoje arbatoje esančių katechino antioksidantų ir kofeino derinys yra atsakingas už tokį poveikį).

Rinkitės šviežią, ką tik užplikytą arbatą be jokių priedų – buteliukuose parduodamose arbatose yra mažiau antioksidantų ir gerokai daugiau cukraus. Taip pat venkite nepatvirtintų papildų su žaliąja arbata: neretai tokie papildai kenkia kepenims, bei juose gali būti nesaugios žaliosios arbatos komponentų izoliatų dozės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius