-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

4 stiprių moterų klaidos: kokias silpnąsias vietas jos apnuogina?

Joms sekasi, jomis žavisi, tačiau kietos moterys neapdraustos nuo tik joms būdingų klaidų. Ir ne stiprybė joms kliudo, o tik klaidingas jos suvokimas. Be to, tikrai stiprūs žmonės kiekviena proga tuo nesigiria.
Moteris
Moteris / Vida Press nuotr.

Klaida Nr. 1: Rodo pernelyg didelę iniciatyvą

Dažnai moteris mano, kad pasyviai laukti – silpnumo požymis. Tad drąsiai kviečia vyrą į pasimatymą ar primygtinai jam leidžia suprasti, kaip labai jis jai patinka – ji mano, kad elgiasi drąsiai, kaip moderni stipri moteris, o ne kaip alpstanti panelė iš XIX amžiaus. Ir kai vyras ima atsargiai trauktis ar ne taip entuziastingai, kaip ji norėtų, palaiko jos iniciatyvą, stipri moteris galvoja: „Štai ir įrodymas, kad stiprių moterų vyrai bijo.“ Arba ima samprotauti, kad kartais vertėtų apsimesti kvailele. 

Tačiau taip nėra. Dažniausiai moterys iniciatyvą rodo tik todėl, kad nekantrauja pakeisti savo gyvenimą – karjera susiklostė, bet vienatvė nusibodo. Darbe jos įprato greitai pasiekti rezultatą, taigi ir asmeniniuose santykiuose tikisi to paties. Jos neturi kantrybės laukti, o laukti, tiesą sakant gal net nėra ko, nes vyrų eilės prie jų nesidriekia, o jei ir driekiasi, tai ne tų, kurių ji trokštų. 

Tikroji moteriška tvirtybė – tai neįkyriai leisti suprasti patinkančiam žmogui, kad jis simpatiškas, bet nesikankinti laukiant jo reakcijos ir neskubinti įvykių. Jei reakcija ne tokia, kokios tikimasi ar vyras šaltas ir lėtas kaip pingvinas, reikėtų būti pasiruošus užmiršti savo ketinimus ir nesitikėti iš drungno tipo vyro macho energijos.  

Klaida Nr. 2: Naudoja generolo leksiką

Kartais moteris savo pageidavimus vyrui išreiškia liepiamąja nuosaka ir pakeltu balsu. Jei kas nors šiek tiek nepatinka, ji gali akimirksniu virsti komanduojančiu karininku, aiškinančiu, kaip su ja kalbėti, ko nesakyti, ką sakyti ir kaip elgtis. Jei vyras pabando nors šiek tiek paprieštarauti, ji įsižeidusi pareiškia draugėms ir socialinių tinklų draugams, kad stiprių moterų vyrai negali pakęsti, jiems reikia nuolankių avelių. 

Vida Press nuotr./Šaukianti moteris
Vida Press nuotr.

Iš tikrųjų širdies gilumoje tokios moterys bijo, kad kažkas kažką pasakys „ne taip“, ir jos pasijus pažemintos, tai baimė, kad jų negerbia, kad kažkieno akyse jos atrodo nereikšmingos, todėl būtina žodžiais (kuo garsesniais) išsakyti, kokia esi šauni ir daug pasiekusi.  

Stiprus žmogus nebrėžia ribų, kaip kitiems su juo reikėtų elgtis, jis numano, kad yra vertas pagarbos, be to, jis pats visada gerbia savo pašnekovą

Stiprus žmogus nebrėžia ribų, kaip kitiems su juo reikėtų elgtis, jis numano, kad yra vertas pagarbos, be to, jis pats visada gerbia savo pašnekovą (net jei jų nuomonės absoliučiai nesutampa). Jei jis mato, kad su juo elgiamasi ne itin pagarbiai – tiesiog mandagiai atsisveikina ir daugiau su tuo žmogumi nebendrauja – be jokio aiškinimo.

Vienintelė priežastis ką nors paaiškinti, tai kito asmens prašymas – jei žmogus tikrai nesupranta. Tas, kas įsivelia į ginčus ir bando auklėti pašnekovą, dažniausiai tiesiog bijo nutraukti santykius ir yra pasiruošęs iškęsti chamišką elgesį arba taip nepasitiki savimi, kad net nėra tikras, ar su juo elgiamasi taip, kaip vertėtų. Puoselėjamos iliuzijos, kad pakalbėjus, paaiškinus ir pareikalavus, viskas pasikeis. 

Pikta garsiai kalbanti moteris tikrai nedemonstruoja stiprybės. Jėga slypi sugebėjimuose elgtis mandagiai ir ramiai, nekreipti dėmesio į smulkmenas ir nesikabinėti dėl mažmožių. 

Klaida Nr. 3: Dirba už du

Kartais moterys pernelyg stengiasi „susitvarkyti gyvenimą“, todėl narsiai ir kovingai ima jį į savo rankas. Ne tik savąjį – dar ir svetimąjį. Jei JIS nepaskambino, nepalaukia nė pusvalandžio – skambina pati, klausia, ar jo planai nepasikeitė. Ji aktyviai ir energingai organizuoja pasimatymus, perka bilietus į teatrą, planuoja bendras keliones, taigi, atrodo kaip vairuotojas, kuris veža keleivį nežinoma kryptimi, net nepklausęs, ar jam pakeliui.

Kartais moterys nori atrodyti labai nepriklausomos, viską galinčios, viską sugebančios – niekas net neabejoja, kad taip galbūt ir yra, bet tuomet kitas žmogus priverstas būti pasyviu stebėtoju ir netrukus apšaukiamas ištižusiu mamytės sūneliu...

Vida Press nuotr./Moteris biure
Vida Press nuotr.

TAIP PAT SKAITYKITE: 10 būdų, kaip pasijusti laimingesnei

Jei esate labiau suinteresuota santykiais, nei vyras ir tai sau prisipažįstate – tai jau šis tas, nes dauguma moterų tokioje situacijoje linkusios nė už ką sau to nepripažinti.

Viską daryti už kitą – tai ne dominuoti ir net ne vadovauti. Kai moteris skambina pasiklausti, ar vyras nepamiršo pasimatymo, ji parodo nepasitikėjimą savimi. Stiprią asmenybę tai jaudina kur kas mažiau: ji ramiai dirba kasdienius darbus ir nesikremta, kad vėl, ko gero, sutiko netinkamą žmogų, kad galbūt vėl bus palikta, išduota ir pamiršta, todėl reikia skubiai užsitikrinti, jog tai netiesa. Taigi, jei moteris santykiuose stengiasi už du, tai nėra jos stiprybė – priešingai. 

Klaida Nr. 4: Staiga nutraukia santykius

Kartais moterys pusę gyvenimo pasakoja, kad išsiskyrė todėl, kad neturėjo kantrybės, o jei būtų turėjusios – iki šiol gyventų kartu. Jos apie tai, kad trenkė durimis ir išėjo aukštai pakelta galva, kalba daugybę metų, ir širdyje gailisi, nors aplinkinius tikina, kad taip pasielgė todėl, nes yra stipri moteris, skirtingai nuo tų vištų, kurios kenčia santuokoje. Iš tikrųjų stiprus žmogus arba kažko nedaro, o jei daro, tai dėl to nesiteisina visą gyvenimą.

Vida Press nuotr./Moters ir vyro kova
Vida Press nuotr.

Stiprus žmogus ramiai atsisveikina dar iki tol, kol santykiai virto pragaru, taigi durų trankyti jam netenka. Kaip ir kaltinti ar imti nekęsti kito.

Spontaniškai nutraukti santykius – silpnybė. Stiprus žmogus ramiai atsisveikina dar iki tol, kol santykiai virto pragaru, taigi durų trankyti jam netenka. Kaip ir kaltinti ar imti nekęsti kito. Jis dažniausiai staiga nepasijunta išduotos aukos vaidmenyje, kuri netikėtai apsidairo ir suvokia, kad gyvena su priešu, kuris jį laiko nelaisvėje. Na, o jei taip ir nutinka, stiprus žmogus suvokia, kad tai jo silpnybė, jo klaida, o ne stiprybė ir privalumas. 

O skandalas išsiskiriant – tai pati tikriausia silpnybė. Vyrai irgi tokiose situacijose dažniausiai elgiasi kaip silnos būtybės – jiems retai pasiseka pasielgti oriai. Bet nors daugumai skiriantis ir sunku išlaikyti sveiką protą, verta dėl to pasistengti, nes kuo žmogus stipresnis, tuo daugiau problemų jis išvengs. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius