Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 dalykai, kuriuos žinodami geriau išsimiegosite per karščius

Miegas per vasaros karščius dažnam tampa rimtu išbandymu: nejauku apsiklojus, nemiela ir be antklodės, pila prakaitas, sunku rasti miegojimui patogią pozą. Po prastos nakties ne geresnė laukia ir diena.
Mieganti mergina
Mieganti mergina

Apie ką pirmiausia reikėtų pagalvoti norint saldžiai išsimiegoti?

1. Apranga

Kai naktį oro temperatūra išlieka alinančiai karšta, dažnam norisi miegoti visai be drabužių. Visgi tai nėra pats geriausias sprendimas, nes prakaitas išlieka ant kūno.

Praverstų lengva švelnios medvilnės ar minkštinto lino pižama ar bent jau laisvesni, prie kūno tampriai neprigludę apatiniai.

Mieganti pora.
Mieganti pora.

Taip pat skaitykite: Sunku ryte anksti atsikelti? Išbandykite šias gudrybes

2. Lova

Vietoj atlasinės, šilkinės ar poliesterio patalynės rinkitės lengvos medvilnės paklodę ir užvalkalus. Ji ypač laidi orui, greitai išgarins prakaitą ir suteiks gaivos.

Egiptiečiai nuo varginančio karščio vaduojasi laiko patikrintu būdu – sudrėkindami paklodę ir ją naudodami vietoj antklodės.

Pažangias technologijas taikantys čiužinių gamintojai siūlo geriau išsimiegoti pasirūpinus papildomu čiužinuku, pagerinančiu senojo čiužinio savybes vasaros naktimis, taip pat miegant ant nepatogių sofų ar sulankstomų lovų, vykstantiems į vasarnamį ar kitokią išvyką.

Pavyzdžiui, vienas populiariausių čiužinių gamintojas „Dormeo“ sukūrė čiužinuką SIENA GEL 3+1, kurio viršutinis sluoksnis yra iš viskozės elastinės „Memory“ medžiagos su gelio rutuliukais, kurie maloniai vėsina ir apsaugo nuo sukaitimo.

Gelio rutuliukai neleidžia čiužinuko paviršiui įkaisti nuo kūno šilumos, todėl miego paviršius išlieka vėsus ir mažiau prakaituojama.

Toks 4 centimetrų storio čiužinukas dovanoja neprilygstamą miego patirtį.

Lova su čiužiniu SIENA GEL 3+1
Lova su čiužiniu SIENA GEL 3+1

3. Miegamasis

Ruošdamiesi miegui atidarykite langus ir duris skirtinguose kambariuose. Susidaręs skersvėjis į namus įneš gaivos.

Kondicionierių kuriam laikui gali atstoti puodas ar dėžė su ledukais: pastatykite ją priešais ventiliatorių ar tiesiog prie lango. Pajusite malonią vėsą.

Panašų efektą išgausite priešais langą pakabinę sudrėkintą rankšluostį ar paklodę.

Išjunkite šviestuvus bei kitus elektros prietaisus, nes jie skleidžia šilumą. Taip ne tik papildomai nešildysite namų, bet ir leisite akims pailsėti nuo dirbtinės šviesos. Vasara tam – puikus metas.

Taip pat skaitykite: Miegate nuoga? Sužinokite, kaip tai siejasi su laime

4. Vakarienė

Šalti ar kambario temperatūros lengvai virškinami užkandžiai, pavyzdžiui, dubenėlis salotų, lėkštė vaisių ar puodelis jogurto daug geriau nuteiks miegui nei garuojanti pieniška sriuba ar lėkštė košės. Be to, neprikaitinsite namų gamindami.

Miego ekspertai geriausiais migdomaisiais vadina prieskonį šafraną, taip pat jūrų gėrybes, pieną, bananus, riešutus.

Prieš miegą reikėtų vengti alkoholio, kavos.

Pakeliui į lovą drąsiai išgerkite stiklinę vandens. Prakaituojant netenkama daug skysčių, tai verčiau prieš naktį papildyti jų atsargas nei kartu su kaitra kęsti ir troškulį.

Miegantis vyras
Miegantis vyras

5. Kūno priežiūra

Geriausiai atgaivins ne šalto, o vėsaus vandens dušas. Šaltas vanduo atvėsina neilgam, nes organizmas stengiasi kuo greičiau atstatyti įprastą kūno temperatūrą, taip dar labiau pablogindamas situaciją.

Puikai atgaivina į rankšluostį suvyniotų ledukų kompresas. Pridėkite jį kelioms sekundėms prie riešų, alkūnių, kaklo, vidinės kelio pusės, kirkšnių.

Vėsaus vandens vonele palepinkite pėdas.

Artėjant miego metui stenkitės intensyviai nebejudėti, vakaro treniruotę atidėkite rytui. Pasportavus pakyla kūno temperatūra ir išlieka tokia kelias valandas. Tai dar labiau trukdys miegoti karštą naktį.

Miego specialistai pataria nemaloniai katriomis naktimis miegoti atskirose lovose, plačiai, užimant kuo daugiau čiužinio ploto.

Skirtingai nei susiglaudus ar susirietus į kamuolį, oras laisvai cirkuliuojuos greičiau išgarindamas prakaitą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius