-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

5 keistos priežastys, kodėl pučia pilvą

Atrodo, kad nepersivalgome, vengiame produktų, kurie turi įtaką talijos grožiui, tačiau pilvukas vis tiek nėra toks plokščias, kaip norėtume.
Pilvas
Pilvas / Fotolia nuotr.

Įtakos tam turi daugybė priežasčių, ir, savaime aišku, jog maistas – viena jų. Ar žinote, kad net tie produktai, kurie, galvojame, yra sveiki ir naudingi, gali mus priversti atrodyti taip, lyg būtume prariję balioną? Dalijamės keisčiausiomis priežastimis.

Arbūzai. Keista, kad toks gaivus ir skanus vasaros skanėstas gali turėti įtakos pilvuko grožiui. Ogi, pasirodo, jame gausu fruktozės ir gliukozės, kaip, beje, ir kituose vaisiuose – manguose, obuoliuose, kriaušėse, todėl pilvukas būna ne itin patenkintas. Pasirodo, dauguma žmonių kenčia dėl virškinimo problemų, susijusių su fruktoze. Ką galite išmėginti? Bananus ir miško uogas.

„Fotolia“ nuotr./Arbūzų kokteilis
„Fotolia“ nuotr./Arbūzų kokteilis

Įtemptas darbas ir stresas. Savaime aišku, kai spaudžia laikas, o padaryti turime su kaupu, įsitempiame, širdies ritmas padažnėja, kraujospūdis padidėja, o virškinimo sistema, veikiama tokių veiksnių, pradeda lėtėti. Vadinasi, medžiagų apykaita kiek užsistovi vietoje. Na, o kita paslaptis slypi mūsų kvėpavime, kadangi, patirdami stresą, mes prisiryjame daugiau oro nei įprastai. Taigi, pirmiausia stenkitės atsipalaiduoti, o vėliau kaip įmanoma lengviau ir lygiau kvėpuoti.

Praleidžiame treniruotę. Kartais tos tingios dienos mus išveda iš tiesaus kelio – sportuoti nesinori nė už ką. Mieliau aktyvų laisvalaikį iškeičiame į knygą, gerą filmą ir kalną maisto. Štai čia ir padarome vieną didžiausių klaidų, kadangi judėjimas, raumenų tempimas ir treniravimas tiesiogiai susijęs ne tik su dailia mūsų išvaizda, bet ir tuo, kad gerina virškinimą. Vienas tyrimas atskleidė, kad žmonės, kurie po pietų šiek tiek pajudėdavo, pasivaikščiodavo, džiaugėsi kur kas gražesnėmis figūromis. Ir pilvukais, žinoma.

Atostogos. Retas kuris iš mūsų grįžtame po atostogų numetę svorio. Veikiau atvirkščiai! Kilogramai limpa it pašėlę. Įtakos turi tai, kad atsipalaiduojame, norime išbandyti dar neragautų patiekalų, pamirštame įprastinį miego ir valgio režimą, o dar pridėkime vieną kitą taurę svaigaus gėrimo...Pilvas reaguoja akimirksniu į pasikeitusius mūsų gyvenimo įpročius. Taip pat mokslininkai teigia, kad atostogų metu net 50 proc. žmonių skundžiasi užkietėjusiais viduriais, o tai – irgi išsipūtusio pilvo priežastis.

Shutterstock nuotr./Poros laisvalaikis
Shutterstock nuotr./Poros laisvalaikis

Valgome per greitai. Tai gali sukelti ir virškinimo problemų, ir medžiagų apykaitos sutrikimų, ir skrandžio skausmą, o viską vainikuos išsipūtęs pilvas. Kai valgome skubėdami, patirdami įtampą ir stresą, galime sulaukti ir pilvo spazmų. Gydytojai sako, kad vienas valgymas turėtų trukti bent jau 20 minučių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius