-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 mitai apie neištikimybę

Pripažįstame ar ne, retas žmogus visai nesuka sau galvos dėl galimos savo partnerio neištikimybės. Ypač perdėtai tuo rūpinasi moterys, patyrusios skaudžių išdavysčių praeityje. Tačiau ar visi mūsų stereotipai, susiję su neištikimybe, teisingi?
Pora lovoje
Pora lovoje / Vida Press nuotr.

Mitas Nr. 1. Po išdavystės pora jau niekada nebus laiminga

Tai vienas dažniausiai pasitaikančių stereotipų. Kodėl mūsų ausis retai pasiekia istorijos su laiminga pabaiga? Pavyzdžiui, apie tai, kaip krizę ir tikrą dramą išgyvenusi pora galų gale nutaria likti kartu? Tiesa paprasta -  mažai kam patinka kalbėti apie gerus santykius. Juk daug įdomiau pasakoti apie išdavystes, skyrybas ar kitas problemas, o ne apie tai, kaip po išdavystės ryšys galbūt net sutvirtėjo ir kad įmanoma toliau gyventi nesigręžiojant į praeitį.

Pasak psichologų, neretai partneriai, sugebėję likti kartu po vieno kurio išdavystės, tampa net artimesni vienas kitam, nei buvo iki tol. Žinoma, tai jokiu būdu nereiškia, kad neištikimybė - puikus receptas, kaip sutvirtinti ryšį! 

Mitas Nr. 2.  Pagrindinė neištikimybės priežastis - seksas

Tikra tiesa - ir vyrai, ir moterys gali išduoti savo antrąją pusę dėl fizinės traukos kitam asmeniui. Visgi, daug dažniau sulaužyti ištikimybę pastūmėja nepatenkinti emociniai poreikiai. Partneriai užsidaro vienas nuo kito, lieka kiekvienas su savo rūpesčiais ir problemomis, galų gale, nebesikalba apie tai, kas jiems svarbu. Tada tereikia, kad atsirastų kitas žmogus, kuris sugeba išklausyti, neteisia, nesmerkia ir palaiko, kai sunku...   

Emocinis partnerių šaltumas atsiranda dėl nepasitenkinimo, apie kurį nėra kalbama ir problema neiškeliama į paviršių

Kaip žurnalui „Laima“ yra sakiusi psichologė-psichoterapeutė Marija Vaštakė, iki fizinio išsiskyrimo žmonės dažniausiai jau būna išsiskyrę emociškai. O emocinis partnerių šaltumas atsiranda dėl nepasitenkinimo, apie kurį nėra kalbama ir problema neiškeliama į paviršių. Jos nuomone labai ydinga taktika yra vadinamieji „nekalbadieniai“ - tada sunkumai tiesiog ignoruojami, apie juos nediskutuojama, kiekvienas gyvena su savo emocijomis ir taip pamažu nutolsta nuo partnerio.  

Vida Press nuotr./Susipykusi pora
Vida Press nuotr./Susipykusi pora

Mitas Nr. 3. Jei nebuvo sekso – anokia čia neištikimybė?!

Labai dažnas požiūris, kad neištikimybė išskirtinai susijusi su seksualiniais santykiais. Tačiau, kaip tuomet vertinti vyrą, kuris, pavyzdžiui, pusę nakties trumposiomis žinutėmis susirašinėjo su kita moterimi ir siuntė jai savo erotines fantazijas? Toks artumas be lytinių santykių – emocinė neištikimybė, kuri skaudina ne ką mažiau, nei seksas su kitu asmeniu.

TAIP PAT SKAITYKITE: Mano vyras turi vaiką. Kaip priimti šokiruojančią žinią?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius