Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 patarimai, kurie padės susigrąžinti prarastą motyvaciją

Kartais būna tokių dienų, kuomet nebesinori nieko: nei imtis naujos veiklos, nei pradėti naujų projektų, nei siekti kažkada užsibrėžtų karjeros ar gyvenimo tikslų. Gerai jei tokia savijauta tęsiasi vieną ar dvi savaites, tačiau ką daryti, jei ji nepraeina gerokai ilgesnį laiką?
Nesustokite, kai pavargsite. Sustokite tada, kai tai pasieksite.
Nesustokite, kai pavargsite. Sustokite tada, kai tai pasieksite. / „Fotolia“ nuotr.

Aštuoniolika saviugdos knygų išleidęs lektorius ir asmenybės ugdymo treneris Shawnas Doyle'as portalui huffingtonpost.com atskleidžia paprastus patarimus, kurie padės susigrąžinti prarastą motyvaciją ir vėl pajusti gyvenimo džiaugsmą siekiant savo užsibrėžtų tikslų.

Grįžkite prie pamatinių savo tikslų

Kai tik pradėjote siekti savo svajonių, galvoje turėjote tikslą, tačiau kadangi bėgant metams daug ir sunkiai dirbote, kažkodėl tą pamatinį savo tikslą spėjote ir pamiršti. Galbūt gyvenime patyrę daug pakilimų ir nuosmukių praradote ir tą turėtą kibirkštį bei entuziazmą. Galbūt jau net ir negalėtumėte savęs pavadinti laimingu žmogumi. Nuolatinis nuovargis bet kurį iš mūsų parklupdytų...

Vis tik, nepaisydami to, skirkite sau laiko ir apmąstykite, tiek ir trumpalaikius, tiek ir ilgalaikius savo tikslus. Priminkite sau, dėl kokio tikslo apskritai šitiek daug dirbate. Gali būti, kad net ir tai padės vėl įžiebti tą jau seniai prarastą kibirkštėlę ir prisiminti užsidegimą, kurį jautėte pradžioje. Aš visuomet maniau, kad vienas iš būdų gyvenime pajusti aistrą – tai užsitikrinti, kad ta jūsų aistra visuomet būtų susijusi su jūsų tikslu.

Atminkite, kad motyvacija tai ne įvykis, o procesas

Daugelis klysta manydami, kad motyvacija – tai įvykis. Jie tiki, kad vien paklausius motyvacinio įrašo ar paskaičius motyvacinę knygą jau užtenka, kad motyvacija įsižiebtų ir neišblėstų. Aš nemanau, kad taip gali būti. Tai lygiai tas pats, kas tikėti, kad jūsų svoris išliks nepakitęs, jei vieną dieną maitinsitės sveikai, o kitą – kimšite kas tik papuola po ranka.

Tam, kad išliktų motyvacija, jūs kasdien turite būti susikoncentravę ties tuo, kaip tą motyvaciją išlaikyti. Tam reikia skirti ir jėgų, ir energijos. Kai kuriems tiesiog užtenka kasdien skaityti įkvepiančias mintis ir sėkmės istorijas arba nuolat sau priminti užsibrėžtus savo tikslus.

Išsikalbėkite

Kartais, kai juntate, kad toji kibirkštėlė gęsta, verta tiesiog atvirai pasišnekėti su artimu draugu ir viską išsipasakoti, o tada, paklausyti naudingo patarimo, nuomonės ar draugo minčių.

Kito žmogaus nuomonė išties gali padėti į situaciją pažvelgti kitu kampu, o galbūt užteks ir nedidelio padrąsinimo ar draugo suteiktos motyvacijos, kad jūs tikrai galite savo tikslą pasiekti. Tiesa, šiam atvejui vertėtų susirasti draugą optimistą.

Išbandykite motyvacinę raketą

Paklausite, kas per velnias toji motyvacinė raketa? Atsakymas priklauso nuo jūsų. Motyvacinė raketa – tai veikla, kurią jūs galite daryti čia ir dabar ir kuri jums suteiktų staigią motyvacijos injekciją. Galbūt tai kažkoks įkvepiantis filmas, ilgas pasivažinėjimas dviračiu, o gal motyvacinė knyga, kurią skaitėte jau prieš keletą metų? Prisiminkite, kas anksčiau jums suteikdavo daugiausia energijos, noro veikti ir užkariauti pasaulį?

Išbandykite šį tą naujo

Kartais žmonės praranda motyvaciją paprasčiausiai dėl to, kad užsisuka gyvenimo rutinoje. Pats metas įveikti šią stagnaciją ir išjudinti aprimusius vandenis išbandant tai, ko dar niekada nesate darę. Galbūt visada svajojote pradėti žaisti tenisą, išmokti piešti ar pradėti medituoti? Kad ir kokia tai svajonė, būtinai ją įgyvendinkite. Taigi jau šiandien sugalvokite, ką jau seniai svajojote padaryti, bet niekad tam neatrasdavote laiko, ir susirašykite tolimesnius savo žingsnius. Tik pasistenkite, kad šie planai neliktų tik ant popieriaus lapo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Spalvų testas: kuri jums labiausiai patinka?

Šiandien metu jums iššūkį įsiminti bent keletą patarimų iš šio sąrašo ir pradėti juos taikyti jau nuo rytojaus. Pamatysite, kad vos vienas žingsnis į priekį jau yra ir veiksmo pradžia. Kai jį žengiate, bent truputį pakeičiate ir savo mąstymą, o pasikeitus mąstymui, patikėkite, pradeda keistis ir gyvenimas!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius