Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

6 jaunystės priešai: kokie nekalti įpročiai mus sendina?

Mes visi žinome, kas spartina odos senėjimą: deginimasis saulėje, alkoholis ir rūkymas. Pasirodo, ankstyvųjų raukšlelių gali pagausinti ne tik žalingi, bet ir, regis, visai nekalti įpročiai.
Kontaktiniai lęšiai
Kontaktiniai lęšiai / Fotolia nuotr.

Gėrimas per šiaudelį

Taip, kokteilio šiaudelis apsaugo mūsų dantų emalį nuo spalvotų gėrimų, tačiau dažnai taip gerdami gėrimus darote sau meškos paslaugą – dėl sučiauptų lūpų ir gėrimo siurbimo ima formuotis raukšlelės aplink burną (tokias turi ir užkietėję rūkaliai).

Kontaktiniai lęšiai

Net jei esate įgudusi įsidėti ir išsiimti kontaktinius lęšius, vargu ar jums pavyks išvengti lietimosi prie švelnios ir plonos paakių odos. O būtent reguliarus mechaniškas veiksmas sukelia ankstyvų raukšlelių aplink akis atsiradimą. Jei visgi akinių nenorite nešioti, tada bent jau pasirūpinkite geromis kosmetikos priemonėmis, skirtomis paakių zonai, ir reguliariai jas naudokite.

Miegas ant pilvo ir šono

Jei nuolat miegate ant šono ar pilvo, rytais tikriausiai atsibundate su pagalvės klosčių įspaudais skruostuose. Tačiau tokia miegojimo poza leidžia formuotis nepageidaujamoms raukšlelėmis ne tik veide, bet ir kaklo bei iškirptės zonoje.

Ypač tai pastebima brandžiame amžiuje, kai odoje mažėja kolageno. Todėl dermatologai ir kosmetologai rekomenduoja miegoti ant nugaros. Jeigu tokia poza jums netinka, tada atkreipkite dėmesį į pagalvę: pirmenybę teikite šilkinei patalynei, kuri padės ilgiau išsaugoti jūsų odos jaunystę.

Ilgas darbas kompiuteriu

Didelę laiko dalį mes praleidžiame su technologinėmis priemonėmis: kompiuteriu, mobiliuoju telefonu ar planšete. Taip, šie dalykai gerokai palengvina mūsų gyvenimą, tačiau visur reikalingas saikas, nes kitaip darome neigiamą poveikį švelniai kaklo odai: ši netenka tonuso, ima glebti, gilėja raukšlės.

Išsigelbėjimas – reguliari veido ir kaklo gimnastika, masažas. Ypač sekite, kokiu kampu palinkusi jūsų galva, kai dirbate kompiuteriu. Stenkitės dirbti sėdėdami prie stalo ir tiesiai laikyti galvą!

Šildytuvai

Kuomet užplūsta šalčiai, vienas didžiausių odos priešų tampa ne lauko temperatūra, o patalpų. Visi radiatoriai bei šildytuvai yra odos priešai, nes ją sausina ir sukelia ankstyvą senėjimą. Ko imtis? Sekite, kad oda neišsausėtų, gerkite daugiau vandens ir tepkite odą drėkinamuoju kremu ar apsipurkškite terminiu vandeniu.

Dieta be riebalų

Dažnai moterys, siekdamos tobulesnės figūros, persistengia ir iš mitybos išbraukia riebalus. Labai gaila. Juk alyvuogių aliejus, riebi žuvis, riešutai, avokadai turi riebalų rūgščių, kurios gerina ne tik odos išvaizdą, bet ir sveikatina visa organizmą: jos padeda įsisavinti vitaminus ir maistingas medžiagas, pasižymi stipriu antioksidaciniu poveikiu, neleidžia odai išsausėti ir palaiko gynybines epidermio funkcijas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius