Dabar populiaru
Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą

6 žingsnių dieta – dailesnės formos vos per savaitę

Moters kūnas
Fotolia nuotr. / Moters kūnas
Šaltinis: 15min
0
A A

Ši dieta, dar vadinama „6 žiedlapių dieta“, yra labai paprasta ir trunka tik šešias dienas, per kurias reikia valgyti skirtingų grupių produktus.

Daugiau 15min Gyvenimas naujienų – mūsų Facebook puslapyje!

Nuo ko pradėti?

„6 žiedlapių dieta“ primena iškrovos dienas, kada valgomi vienos rūšies produktai. Šiuo atveju gaunama tikra šešių monodietų simbiozė, kurių kiekviena trunka po vieną dieną. Produktų kaitaliojimas taip pat atlieka svarbų vaidmenį, kadangi laikantis kontrasto principo, organizmas nepripranta prie tam tikrų produktų, o ir lieknėjame kokybiškai bei pamažėle. O tai galima pavadinti vienu didžiausiu pliusu, kadangi žaibiškos dietos išbalansuoja organizmą, ir svoris sugrįžta akimirksniu.

Valgiaraštis

Pirmoji diena. Pirmąją dieną reikia valgyti žuvį – geriausią virtą, ruoštą garuose, apkeptą orkaitėje. Ją skaninti galite pačiais įvairiausiais prieskoniais, netgi pagardinti druska (tačiau jos naudoti reikia kuo mažiau, o dar geriau visai atsisakyti). Su žuvimi tinka valgyti ir žalias salotas. Pirmosios dienos gėrimas – žalioji arbata, negazuotas mineralinis vanduo.

Fotolia nuotr./Žuvis ir druska
Fotolia nuotr./Žuvis ir druska

Antroji diena. Šią dieną reikia valgyti tik daržoves. Kokias rinktis? Savo mėgstamiausias, tačiau pirmenybė teikiama brokoliniams kopūstams, pomidorams, agurkams, morkoms, paprikoms. Galite gaminti salotas ir pagardinti jas šlakeliu alyvuogių aliejaus. Jeigu turite trintuvą – darykite trintus daržovių kokteilius, spauskite sultis.

„Fotolia“ nuotr./Palmiškasis kopūstas
„Fotolia“ nuotr./Palmiškasis kopūstas

Trečioji diena. Atėjo metas vištienai, kurios patariama suvalgyti maždaug 500 g. Labiausiai tiks vištienos krūtinėlė: ją virkite, troškinkite, apkepkite – pasitelkite fantaziją. Galite valgyti kartu su žalumynais, o gėrimus rinkitės tokius pačius, kaip ir pirmąją dieną.

Fotolia nuotr./Ant grotelių kepta vištiena
Fotolia nuotr./Ant grotelių kepta vištiena

Ketvirtoji diena. Atraskite košes. Jas rekomenduojama virti vandenyje, nesaldinti, neskaninti sviestu. Labiausiai tiks avižų, grikių, ryžių. Taip pat galite įberti sėlenų, riešutų, džiovintų vaisių. Gerkite paprastą vandenį, žaliąją arbatą.

Fotolia nuotr./Avižinė košė
Fotolia nuotr./Avižinė košė

Penktoji diena. Varškė – puikus pasirinkimas, kadangi joje gausu taip organizmui reikalingo kalcio. Riebumas – iki 5 proc., o kiekis, kurį patariama suvalgyti – 400–500 g. Taip pat tądien galima valgyti ir natūralų jogurtą (be cukraus), gerti kefyrą.

Fotolia nuotr./Varškė
Fotolia nuotr./Varškė

Šeštoji diena. Ką valgysite paskutinę dieną? Šiandien galite skanauti pačių įvairiausių vaisių (iki 1 kg). Pirmoje vietoje – obuoliai, greipfrutai ir kiviai. Tinka daryti trintus kokteilius. Itin kaloringų vaisių geriau vengti, pavyzdžiui, bananų, tačiau vienas kitas dietai nepakenks.  

Fotolia nuotr./Obuoliai
Fotolia nuotr./Obuoliai

Kodėl reikia padaryti petrauką?

Pasibaigus šiai dietai, grįžkite prie įprastinio maitinimosi, tiksliau tariant, pasistenkite rinktis subalansuotą mitybą. Kad ir kaip bežiūrėtume į dietas, visgi jos mūsų organizmo neaprūpina visomis reikalingomis mineralinėmis medžiagomis ir vitaminais, todėl jeigu svoris nukrito, jis gali sugrįžti kaipmat – ypač, kai šveičiami kepsniai ar greitasis maistas…

Pažymėkite klaidą tekste, pele prispaudę kairijį pelės klavišą
Pranešti klaidą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką