Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 būdai panaudoti obuolių actą. Receptai grožiui ir asmens higienai

Obuolių actas vadinamas tikru stebuklu, todėl yra pasitelkiamas pačiose įvairiausiose buities ir grožio situacijose.
Obuolių actas
Obuolių actas / 123RF.com nuotr.

Tiesa, geriausia rinktis ekologišką obuolių actą, kadangi toks sveikesnis, skiriasi netgi jo spalva, primenanti obuolių sultis. Taigi, kam galite panaudoti šią gana universalią priemonę? Kaip rašo goodhousekeeping.com, tikrai ne tik salotoms.

Obuolių acte yra aminorūgščių ir vitaminų, kurie padeda malšinti uždegimus, reguliuoja kraujo spaudimą, gydo migreną, artritą, anginą, patinimus, skatina žaizdų gijimą ir, svarbiausia, stiprina imunitetą. Taip pat šiame sveikatos eliksyre yra kalio, kuris padeda nervinei sistemai bei širdies veiklai.

Valykite veidą

Jums reikia 1 valg. š. obuolių acto ir kelių puodelių vandens – viską gerai sumaišykite ir galite gautu toniku valyti veidą. „Tai puikiai pašalina negyvas odos ląsteles, riebalų perteklių, bakterijas, dėl kurių gali atsirasti spuogų“, – tikina gydytoja Mona Gohara.

Atsikratykite pleiskanų

Gydytoja sako, kad obuolių actas, puikiai kovodamas su bakterijomis, padeda išvengti ir pleiskanų. Ji pataria kartą ar kelis per savaitę masažuoti galvos odą ir skalauti plaukus vandens ir acto mišiniu (svarbiausia acto nepadauginti – 1 l vandens pakanka šaukštelio acto). Actas dar ir puikiai pašalina riebalų perteklių, plaukai tampa švelnūs ir blizgantys.

Pašalinkite nemalonų kūno kvapą

Obuolių actas tinka higienai tokių kūno vietų, kaip pažastys ar pėdos. Jums tereikia pasidaryti vonelę iš 1 puodelio acto ir 4 puodelių vandens ir mirkyti kojas. „Bakterijos sukelia blogą kvapą, o actas savo ruožtu tas bakterijas naikina“, – tikina M.Gohara. Sakoma, kad obuolių acto vonelės padeda atsikratyti nagų bei pėdų grybelio.

Jūs netgi galite pasigaminti blogą kvapą naikinančių servetėlių, kurios pravers tinkamu metu: tiesiog įdėkite popierinio rankšluosčio lapelius į sandarų maišelį ir užpilkite obuolių actu. Naudokite prireikus ir nesibaiminkite acto kvapo – vos tik išdžiūvęs jis pranyks.

Blogas burnos kvapas

Kai kurie odontologai burną skalauja tirpalu, pasigamintu iš 1 dalies acto ir 2 dalių vandens, norėdami išvengti blogo burnos kvapo. Gydytoja M.Gohara sako, jog toks būdas išties veiksmingas, kadangi pašalina bakterijas, tačiau ji drauge rekomenduoja pasitarti su savo odontologu prieš pradedant naudoti obuolių actą burnos skalavimui.

Nuo celiulito

Obuolių actas apsaugo ir nuo celiulito bei strijų. Kovai su „apelsino žievelės“ oda rinkitės 30 ml obuolių acto, sumaišyto su stikline vandens. Naudokite probleminėms kūno vietoms masažuoti. Išbandžiusios moterys teigia, kad kūno oda tapo daug lygesnė, stangresnė, lyg šilkinė, o ir strijos mažiau pastebimos.

Atsikratykite karpų

Gydytoja Janet Hill Prystowsky tikina, jog jeigu karpas patrinsime obuolių actu, ilgainiui jos gali išnykti. Tačiau specialistė pataria prieš tai pasitarti su specialistu, kad jis parinktų tinkamiausią gydymą.

Sveikesnės salotos

Obuolių actas apibūdinamas kaip turintis antioksidantų, beta karoteno, kalcio, kalio ir pan., o tai kur kas sveikesnis pasirinkimas nei riebūs pirktiniai padažai ar majonezas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius