Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

8 plokščio pilvuko paslaptys

Kaip išlaikyti dailią figūrą, kai, bėgant metams, lėtėja medžiagų apykaita ir kiekvienas kilogramas, regis, prilimpa „iš oro“? Bene daugiausiai dėmesio šiuo atveju sulaukia pilvukas – užtenka apsivilkti aptemptą suknelę ar palaidinę, ir išryškėja pūpsantis kauburėlis...
Dailus pilvukas
Dailus pilvukas / Shutterstock nuotr.
Temos: 1 Raumenys

Šiandien dalijamės puikiais patarimais, kurie padės pasiekti matomų rezultatų vos per aštuonias dienas – pamatysite, kad jausitės lengvesnė ir dailesnė. O jeigu nesustosite ir toliau tobulinsite kūno linijas, džiaugsitės puikia išvaizda.

1. Žiūrėkite, ką valgote

Kartais pilvas išsipučia lyg balionas vien todėl, kad mėgaujamės netinkamu maistu. Ar žinojote, kad paprasčiausia kramtomoji guma gali pridaryti bėdos? Kramtydami ją, prisiryjame oro, todėl pilvukas atrodo padidėjęs. Netinka ir dideli kiekiai įvairiausių ankštinių daržovių, kopūstai, gazuotas vanduo... Geriausia valgyti neriebų baltyminį maistą ir tokias daržoves, kuriose nebūtų daug krakmolo.

2. Alkoholiui – ne!

Ar pagalvojate apie tai, kiek vienoje taurėje alkoholio slypi kalorijų? O juk sotesnė nepasijuntate. Alkoholis – apgaulingas, papildomus kilogramus dovanojantis gėrimas, dehidratuojantis organizmą. Be to, jis organizme aktyvuoja streso hormono kortizolio gamybą, o būtent tai ir trukdo atsikratyti susikaupusių riebaliukų.

3. Iškrovos diena

Tokios dienos organizmui gali padėti atgauti reikiamą balansą. Reikėtų atsisakyti: konservuotų, sūdytų, greito maisto produktų, ypač tų, kuriuose gausu druskos. Dėl jos organizme kaupiasi skysčiai, todėl jaučiamės ištinusios, paburkusios bei apsunkusios. Suteikite energijos savo kepenims, kurios kovoja su toksinais, ir pamaloninikite jas žaliomis lapinėmis daržovėmis ir įvairiais vaisiais bei trintais kokteiliais. Daugiau receptų rasite straipsnyje "Iškrovos dienos: puikūs ir veiksmingi receptai". 

4. Jūsų laikysena daro stebuklus

Jeigu vaikštote susigūžusios, sulinkusia nugara, akivaizdu, kad tai grožio nesuteikia. Gerai įsižiūrėkite į save ir išsitieskite, atlenkite pečius, krūtinę atstatykite, o galvą pakelkite aukščiau. Tikrai pamatysite didžiulį skirtumą.

5. Blogiausiu atveju padės... apatiniai

Vakarėlis už kelių dienų, o norisi atrodyti pribloškiamai? Šiandien tikrai ne vienos moters spintoje galima atrasti figūrą koreguojančių apatinių. Tiesa, tokie skirti tik ypatingoms progoms, kadangi stipriai aptempia visą kūną ir gali sutrikdyti kraujotaką. Todėl nepersistenkite ir nenešiokite jų visą parą.

6. Jogos stebuklas

Joga skatina seksualumą, padeda palaikyti tonusą, stiprina visą kūną ir paverčia jus grakščia pantera. Jogoje sutelpa dvasinė ir fizinė pusiausvyra. Praktikuodamos ją, pakoreguosite laikyseną, sutvirtinsite raumenis, tapsite lankstesnė. Ar gali būti geresnis laiko praleidimo būdas?

7. Pratimai pilvo presui

Net ir celiulitą galima sumažinti, kasdien skiriant bent pusvalandį laiko apatinei kūno daliai. Taigi, pilvo presą be vargo sutvirtinsite, atlikdamos specialius pratimus. Svarbiausia netingėti, kadangi tik reguliarus aktyvumas ir nusiteikimas padės pasiekti reikiamų rezultatų – negalite vieną dieną sportuoti, o po to savaitę mėgautis riebiu maistu.

8. Aktyvus gyvenimo būdas

Pasistenkite kasdien judėti, tarkime, eikite į darbą pėsčiomis, pamirškite liftą ir verčiau į viršutinį aukštą kopkite laiptais, išbandykite šiaurietišką ėjimą, bėgiokite... Pamatysite, kad jus užplūs energija, todėl nebenorėsite sustoti! Pilvukui dailiai atrodyti padeda ir pirties malonumai – oda stangrėja, įgauna dailų atspalvį, atsikratote patinimų ir susikaupusių skysčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius