-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Aerobikos rūšių žodynėlis

Sporto klubuose siūloma gausybė skirtingų treniruočių. Kad būtų lengviau pasirinkti norimą ir jums reikalingiausią, supažindinsime su dažniausiai siūlomomis aerobikos rūšimis.
Aerobika
Aerobika / Shutterstock nuotr.

A-INTRO – įvadinė klasikinės aerobikos treniruotė, skirta pradedantiesiems. Mokomasi pagrindinių aerobikos žingsnių ir kombinacijų.

STEP 1 – tai žingsninės aerobikos treniruotė be šuoliukų. Nealina sąnarių, gerina kraujotaką, spartina medžiagų apykaitą ir greitina riebalų deginimą.

ABL – tai treniruotė, skirta apatinei kūno daliai (pilvo presui, sėdmenims ir kojų raumenims) stiprinti.

ABL+STRETCH – apatinės kūno dalies vidutinio intensyvumo jėgos treniruotė, skirta pilvo, sėdmenų bei kojų raumenims tvirtinti ir dailinti. Treniruotės pabaigoje atliekami raumenų tempimo (strech) pratimai.

ANTICEL – treniruotė, mažinanti celiulitą, stiprinanti širdies ir kraujagyslių veiklą, gerinanti medžiagų apykaitą ir kraujotaką. Per treniruotę atliekami sėdmenų, pilvo preso, kojų raumenų stiprinimo ir stangrinimo pratimai. Gali būti su jogos ir tempimo elementais. Pratimai atliekami maksimalia jėga per trumpą laiką.

BODY COMBAT – energinga aerobikos treniruotė su bokso ir kitų kovos menų elementais, skirta pažengusiems ir fiziškai pasirengusiems žmonėms. Per šią treniruotę ypač veiksmingai deginamos kalorijos.

SUPER SCULPT (kūno dizainas) – jėgos treniruotė, per kurią atliekami jėgos pratimai visoms raumenų grupėms. Tinka toms, kurios nori numesti svorio, padailinti linijas, atgauti energiją. Pratimai atliekami naudojant stepą, gumas, štangutes, svarmenis, lazdas, kamuolius ir kt. Treniruotės pabaigoje daromi raumenų tempimo ir atpalaidavimo pratimai.

TAE-BO treniruotė susideda iš jėgos (treniruokliai bei svarmenys) ir kovos pratimų. Ugdoma ištvermė ir raumenų jėga, išmokstama taisyklingai kvėpuoti, judėti ir smūgiuoti rankomis bei kojomis.

STEP – vidutinio arba greito intensyvumo žingsninė aerobika ant stepo. Ši treniruotė stiprina visus kūno raumenis, gerina širdies ir kraujagyslių veiklą.

STEP INTERVAL – aerobikos treniruotė, per kurią žingsninė aerobika ant stepo derinama su jėgos pratimais. Nelabai tinkama pradedantiesiems.

STEP+PRESS – vidutinio intensyvumo ir sudėtingumo žingsninės aerobikos treniruotė su choreografijos elementais. Ji skirta pilvo preso raumenims stiprinti.

STEP DANCE – žingsninės aerobikos treniruotė, per kurią skambant muzikai atliekami įvairių stilių šokių judesiai. Ne tik lavina viso kūno raumenims, bet ir suteikia plastiškumo, gerina koordinaciją.

INTERVAL – vidutinio intensyvumo treniruotė, stiprinanti viso kūno raumenis ir gerinanti širdies bei kraujagyslių veiklą. Pratimai atliekami pakaitomis su nesudėtingais šokių elementais ir aerobikos pratimais (STEP, klasikinė ar LATINA aerobika).

FORUM PUMP – tai jėgos treniruotė su specialiomis štangutėmis, skirta visoms pagrindinėms raumenų grupėms stiprinti. Per trumpą laiką pasiekiama maksimalių rezultatų.

LATINA – vidutinio tempo arba labai greita aerobikos treniruotė. Pratimai atliekami skambant Lotynų Amerikos muzikos ritmams. Lavina koordinaciją, dailina linijas, stiprina raumenis, ypač apatinės kūno dalies. Tinka mėgstantiems šokti ir bet kokio fizinio pasirengimo žmonėms.

KIK BOX – tai intensyvi jėgos treniruotė, sudaryta iš nesudėtingų kikbokso elementų. Per šią treniruotę veiksmingai deginamos kalorijos, atsikratoma įtampos, „pasikraunama“ energijos.

AEROMIX (dailymankštė) – treniruotė, sudaryta iš įvairių grakštinamosios mankštos (šeipingo) rūšių. Pratimai atliekami pagal gana sudėtingą choreografiją skambant vidutinio tempo arba greitai muzikai.

UPPER BODY – tai viršutinės kūno dalies treniruotė, skirta rankų, nugaros, krūtinės, pečių juostos ir pilvo preso raumenims stiprinti.

BALANCE FIT – ši aerobikos treniruotė skirta pusiausvyrai lavinti ir raumenims stiprinti. Naudojant įvairias sporto priemones, mankštinami klubai, liemuo, sėdmenys, pečiai. Įgyjama plastiškumo ir grakštumo.

Dėmesio!

Power – tai sudėtingesni pratimai, kuriems atlikti reikalingas didesnis tempas. Mankštinamasi be atsikvėpimo pertraukėlių.
Stretch – ramiai atliekami kūno raumenų tempimo pratimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius