Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ar netapote pastumdėliu? Atkreipkite dėmesį į savo elgesį

Esate malonus ir geras žmogus? Puiku – šios savybės yra būtinos norint sulaukti sėkmės ar siekiant palaikyti harmoningus santykius su aplinkiniais. Vis dėlto tarp buvimo maloniu žmogumi ir tapimo tuo, kuriuo visi naudojasi, yra ganėtinai plonytė riba, kurios nereikėtų peržengti.
Darbas
Darbas / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 1 Psichologija

Portale huffingtonpost.com psichologė Sherrie Campbell pateikia būdo bruožus žmonių, kurie pernelyg stengiasi įtikti aplinkiniams ir dėl to dažnai pamina savo principus bei pamiršta savo nuomonę. Licencijuota specialistė tikina, kad šią būdo savybę galima įveikti, tačiau tam reikia išsiugdyti tvirtą pasitikėjimą savimi.

Taigi, kokiomis būdo savybėmis pasižymi pastumdėliai arba tie, kuriais visi naudojasi?

Jie nori pamaloninti kitus...

...arba įtikti kitiems, pamindami savo nusistatymus ir principus, mat jiems atrodo, kad aplinkiniams ta jų nuomonė gali nepatikti.

Psichologės patarimas: jei norite tapti sėkminga asmenybe, privalote tvirtai laikytis savo nuomonės ir mokėti ją tinkamai išreikšti bei atsakyti už savo argumentus. Taigi, užuot bandę įtikti kitiems, verčiau išmokite tinkamai išreikšti savo nuomonę ir liaukitės manę, jog ji būtinai turi patikti visiems.

Taip pat skaitykite: Žemos savivertės požymiai ir 30 patarimų, kaip ją padidinti

Jie reiklūs

Dažnai tokio tipo žmonės siekia, kad aplinkiniai patvirtintų jų nuomonę ar paskatintų žengti tam tikrus žingsnius, dėl kurių jie dvejoja, o tai gerokai sekina ir skatina atsitraukti jų pažįstamus ar giminaičius.

Psichologės patarimas: jei ko nors labai norite ar esate užsibrėžę kokį nors tikslą, bandykite jo siekti bet kokia kaina ir savo energiją verčiau naudokite tam tikslui pasiekti, o ne prašydami palaikymo iš kitų. Juk tikrąjį kelią į sėkmę pasieksite tik tada, kai pradėsite tikėti savimi ir savo, o ne kitų nuomone.

Jie dažnai žarsto nenuoširdžius komplimentus

Psichologė Sherrie Campbell tikina, kad vienas didžiausių pažeidžiamo ir nesaugaus žmogaus požymių yra noras apipilti kitus nenuoširdžiais komplimentais, mat taip yra bandoma užmaskuoti savo paties kompleksus.

Psichologės patarimas: šiuo atveju ne tik maskuojami kompleksai, bet vėlgi bandoma įtikti kitam, pamaloninant jį ar ją nenuoširdžiais, nors ir gražiais žodžiais. Pagalvokite, ar tikrai privalote kažkam įtikti?

Jie nemoka priimti kritikos

„Geriausia gynyba – puolimas“ – būtent tokia logika vadovaujasi kritiką išgirdę pastumdėliai ir nė kiek nesvarbu, ar ta kritika buvo teisinga, ar ne.

Taip pat skaitykite: Kaip apsiginti nuo manipuliuotojų ir energinių vampyrų

Psichologės patarimas: jei vos sulaukus kritikos jums nusvyra rankos kažko imtis ar jaučiate praradę bet kokią motyvaciją, privalote keisti savo požiūrį. Atminkite, kad kartais kritika padeda į save ar savo darbus pažvelgti iš šono ir pamatyti daromas klaidas.

Jie dažnai meluoja

Ir daro jie tai ne specialiai, tiesiog taip jau išeina, kai bandai įtikti visiems iš eilės... Dažnai tokie žmonės neišsako savo tikrosios nuomonės baimindamiesi, kad ji bus nepriimta ar nesuprasta, būtent dėl to jie ją dažnai pagražina arba pateikia tokią, „kokios reikia“.

Psichologės patarimas: jei taip elgsitės, niekas taip ir nesužinos tikrosios jūsų nuomonės ir niekas nepažins, kas iš tiesų esate. Sėkmingi žmonės nebijo reikšti savo minčių net ir tada, kai tos mintys gali sugadinti santykius.

Jie dažnai persidirba

Ir tai tik dėl to, kad tokie žmonės tiesiog nemoka pasakyti „ne“, mat jie desperatiškai nori įrodyti savo vertę. Ir „ne“ jie negali pasakyti nei savo darbo vietoje, nei bendraudami su savo draugais ar giminaičiais. Dažnai pastumdėliai taip apsikrauna darbais, kurių daryti iš tiesų net nenori, kad nebeturi laiko užsiimti tuo, ko iš tiesų jiems reikia.

Psichologės patarimas: kai aplinkiniai pajunta, kad jūs itin stengiatės įrodyti savo vertę ir bandote nuolat kažkam įtikti, dažnai jie net ir nesąmoningai pradeda tuo naudotis. O tuomet susvyruoja ir jų jaučiama pagarba jums. Dėl to kartais derėtų atsipalaiduoti ir sukaupus drąsą išmokti „pastovėti už save“. Nes jei ne jūs, tai kas daugiau tai padarys?

Jie pernelyg dažnai atsiprašinėja

Jei praktiškai kiekvienas jūsų sakinys prasideda žodžiu „atsiprašau“, tai gali pakankamai nemažai pasakyti apie jūsų savivertę. Atsiprašyti yra mandagu, tačiau tikrai nebūtina atsiprašinėti už tai, kad egzistuojate.

Psichologės patarimas: nebijokite daryti klaidų ir žinokite, kad tikrai ne visada privalote atsiprašyti. Juk klysti yra žmogiška, o tikri žmonės daro daug klaidų, tačiau būtent dėl to jie ir nėra apsimetėliai, kurie bando visiems įtikti.

Taip pat skaitykite: Kaip išvengti popiečio energijos trūkumo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius