Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arbatos, padedančios numesti nepageidaujamo svorio

Ar žinote, kad tinkamai parinkta arbata gali ne tik nuraminti ar suteikti energijos, bet dargi ir padėti sureguliuoti svorį? Kokios arbatos geriausios figūros gražinimo tikslams, rašo rd.com.
Arbata.
Arbata. / Shutterstock nuotr.

Baltoji arbata

Galbūt jos skonis ir labai švelnus, tačiau ji visiškai nešvelni riebalams! Viename tyrime, kuris buvo publikuotas Nutrition & Metabolism 2009-aisiais, buvo atskleista, kad baltoji arbata skaido riebalų ląsteles ir neleidžia kauptis riebaliniam audiniui. Kodėl? Visų pirma, kad joje itin gausu antioksidantų, ypač vieno – epigalokatechino galato (ECGC).

Žalioji arbata

Ji jau seniai žinoma savo ypatingomis savybėmis, o viena iš jų – tirpstantys kilogramai. Kaip rašoma International Journal of Obesity, žaliojoje arbatoje yra ne tik ECGC, bet ir kofeino, turinčio įtakos dailesnei figūrai. Be to, kadangi kofeino yra mažiau nei juodojoje arbatoje, žaliąją galite gerti dažniau.

Matė (Yerba Mate)

Tai arbata iš Pietų Amerikos, kvapus gaivusis gėrimas iš paragvajinio bugienio lapų bei šakelių. Matę Amerikos indėnai daugelį metų vadino Dievų gėrimu dėl jo gydomųjų galių.

Matėje yra daugiau kaip 24 rūšių vitaminų ir mineralų, 15 aminorūgščių, gausybė antioksidantų. Ji puikiai tonizuoja, padeda sutelkti dėmesį, išvaiko mieguistumą, aktyvina smegenų veiklą.

Matės arbata kartu su mėta yra labiausiai organizmą šarminančios arbatos pasaulyje. Tai ypač aktualu tiems, kas nevalgo kruopščiai subalansuoto maisto, o dienos raciono didžioji dalis nėra sudaryta iš šviežių vaisių ir daržovių. Svarbu paminėti, kad įvairūs tyrimai atskleidžia, kad matė mažina cukraus kiekį kraujyje, taip pat, kaip rašoma BMC Complementary and Alternative Medicine, nutukę žmonės, 12 savaičių vartoję matės papildus, numetė daugiau riebalų nei vartoję placebą.

TAIP PAT SKAITYKITE: Ar gali matės arbata pakeisti kavą? Matės privalumai

Vida Press nuotr./Mate arbata
Vida Press nuotr./Mate arbata

Ulongo (Oolong) arbata

Ji padeda suaktyvinti riebalų apykaitą, bent jau taip teigia kinų mokslininkai. Kai nutukę ir antsvorio turintys tyrimo dalyviai gėrė šią arbatą šešias savaites, du trečdaliai jų neteko 12 proc. riebalų, beveik 1 kg svorio, taip pat padidėjo jų gerojo cholesterolio kiekis.

Juodoji arbata

Geriausiai pažįstama ir daugelio mėgstama juodoji arbata kovoja su diabeto rizika, taip pat tyrime su gyvūnais buvo atskleistos ir kitos jos savybės. Pasirodo, net valgant riebiai galima išvengti svorio augimo, kadangi virškinimo metu stabdomas riebalų įsisavinimas. Taip pat verta paminėti ir šioje arbatoje esančius polifenolius, kurie teigiamai veikia mūsų svorį.

Pipirmėčių arbata

Kai ruošiate šią kvapnią arbatą, nepamirškite, koks svarbus jos aromatas. Tyrimas atskleidė, kad žmonės, kurie kas dvi valandas penkias dienas įkvėpdavo šios arbatos aromato, suvartojo mažiau kilokalorijų ir cukraus. Taigi, kvapas gali nuslopinti alkį, be to, džiaugtis pipirmėčių arbata „saugu“ – juk jeigu negardinsite jos saldžiais pagardais, negausite nei vienos kilokalorijos.

TAIP PAT SKAITYKITE: Renkamės aliejų: kuris yra sveikatai palankiausias?

Žaliosios arbatos miltelių (Matcha) arbata

Rašoma, kad joje taip pat gausu ECGC, kurie degina riebalus, taip pat ši arbata, palyginti su žaliąja, net 137 kartus labiau greitina medžiagų apykaitą.

Imbierų arbata

Kas gali būti geriau už stipresnį imunitetą ir geresnę savijautą? Štai Imbierų arbata, tikinama, mažina alkio jausmą, ilgesniam laikui užtikrina sotumą, be to, ji mažina uždegiminius procesus, taip pat normalizuoja kraujo spaudimą. O štai nedidelis tyrimas žurnale „Metabolism“ atskleidė, jog tyrimo dalyviai, per pusryčius gėrę imbierų arbatą, teigė ilgiau jautę sotumą, taip pat mažesnį alkio jausmą.

Fotolia nuotr./Imbieras
Fotolia nuotr./Imbieras

Pankolių arbata

Pankoliai padeda gamintis hormonui melatoninui, nuo kurio priklauso mūsų miego kokybė, o Granados universiteto duomenimis, tai gali padėti užkirsti kelią svorio augimui, taip pat – širdies ligų rizikai.

Ramunėlių arbata

Ji puikiai padeda atsipalaiduoti ir pamiršti, kas yra stresas, taip pat – gerai išsimiegoti. Be to, joje nėra kofeino. Verta paminėti, kad ramunėlių arbatoje esantis flavonoidas apigeninas puikiai ramina nervų sistema. Na, o kokybiškas miegas – puikus būdas išlaikyti norimą svorį ar jį numesti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius