Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Auksiniai ekspertų patarimai bėgiojančioms

Gerų patarimų niekada nebūna per daug. Kas gali geriau patarti nei tie, kuriems bėgimas didžiausias malonumas, nauda ir atradimas? Siūlome įsiklausyti!
Bėgimas
Sportas – sveikata / Fotolia nuotr.

Priimkite iššūkį. „Kiekvienas mūsų yra atletas. Tačiau kai kurie iš mūsų gali to išmokti, o kai kurie ne.“ – Dr. George‘as Sheehanas, bėgikas, rašytojas, filosofas.

 

Skaičiuokite minutes. „Didžiausia klaida, kokią daro pradedantieji bėgioti yra ta, kad jie skaičiuoja nubėgtus kilometrus. O iš tikrųjų jiems reikia galvoti apie minutes, ne apie kilometrus.“ – Buddas Coatesas, bėgimo treneris, maratonininkas.

 

Atsipalaiduokite iki galo. „Kai bėgate, tegu jūsų žandikaulis „kabo“, nepritraukite pečių prie ausų ir kaip reikiant pakratykite rankas, kad jos taptų visiškai laisvos“. – Dave‘as Martinas, mankštos specialistas.

 

Išnaudokite laiką. „Jei turiu bent 15 minučių, vis tiek bėgu. Penkiolika minučių kur kas geriau negu nebėgti visai.“ – Dr. Duncanas Macdonaldas, bėgikas.

 

„Drėkinkite“ kūną. „Nesvarbu, kad ir koks oras būtų – šalta ar karšta, gerkite kuo daugiau vandens. Tai nepamainomas dalykas sąnariams, sausgyslėms, raiščiams, kraujui. Aš visą dieną tą ir darau“. – Dr. Alexas Ratelle, bėgikas, maratonininkas.

 

Įsiklausykite. „Turime klausytis savo kūno. Bėkite, net jeigu jaučiate lengvą susierzinimą, bet niekada – jeigu skausmą.“ – Dr. George‘as Sheehanas.

 

Susikurkite savo taisykles. „Mano mokymo bėgti esmė telpa viename sakinyje: „Bėkite lėtai, bėkite kasdien, gerkite saikingai ir nevalgykite kaip kiaulės.“ – Dr. Ernstas van Aakenas, vokiečių treneris.

 

Dirbkite su savimi. „Ilgas bėgimas katėje pažadina tikrą tigrą“. – Bilas Squires‘as, maratono treneris.

 

Nežiūrėkite kaskart į laikrodį. „Aš neturiu laikrodžio, kai bėgioju ilgas distancijas. Tokiu atveju nelyginu laiko kiekvieną savaitę.“ – Lynn Jennings, pasaulio kroso čempionė.

 

Būkite tvirti. „Atsitraukimas – tai pirmasis žalos požymis. Praleistos trys dienos iš penkių kur kas geriau nei mėnuo ar du. Reguliariai ilsėkitės ir reguliariai bėgiokite.“ – Pattisue Plumer, ilgų distancijų bėgikė.

 

Turėkite treniruočių draugą. „Tai gal ir skamba keistai, tačiau manau, kad geras treniruočių partneris yra daug svarbiau nei treneris“. – Joanas Nesbitas, treneris ir bėgikas.

 

Nešiokite gerus bėgimo batelius. „Investuokite į bėgimą bent šiek tiek pinigų. Gera pora bėgimo batelių jums turėtų tarnauti 400-500 mylių – tai turėtų būti vienas svarbiausių jūsų pirkinių“. – Johnas Hancas, The Essential Runner autorius.

 

Mėgaukitės. „Po bėgimo neskubėkite sugrįžti į gyvenimą. Kelias minutes pasivaikščiokite, atlikite tempimo pratimus, atsipalaiduokite, pamedituokite. – Runner's World redaktoriai.

 

Atkreipkite dėmesį į tempą. „Geriau pradėkite lėčiau, negu per greitai ir pritrūkite deguonies, kaip nutinka 99,9 procentams bėgikų. Išmokite laikytis tam tikro tempo.“ – Billas Bowermanas, Oregono universiteto treneris.

 

Pajuskite bėgimo galią. „Man bėgimas – tai gyvenimo būdas ir menas. Aš labiau domiuosi jo magija, o ne technika“. – Lorraine Moller, bėgikė, maratonininkė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius