-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avokado kauliukas – naudingiausia šio vaisiaus dalis. Kaip jį paruošti vartojimui?

Avokadas laikomas labai naudingu produktu. Jame apie 20 vitaminų ir mineralinių medžiagų, gausu mononesočiųjų rūgščių.
Avokadai
Avokadai / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Sveikata Avokadai

Jo minkštimo dedama į salotas, tepama ant sumuštinių. O dabar dietologai prabilo: mes išmetame pačią naudingiausią avokado dalį – kauliuką. Būtent jame slepiasi 70 proc. visų naudingųjų medžiagų, rašo dailymail.co.uk.

Kauliuke daug antioksidantų, saugančių nuo įvairių ligų, ir ląstelienos, padedančios virškinti, suteikiančios sotumo, reguliuojančios cholesterolio kiekį kraujyje.

Kauliuką galima sumalti į miltelius ir, kad nebūtų kartu, dėti į jogurtą, glotnučius.

Prieš sumalant kauliuką reikia apie 2 val. džiovinti 120 laipsnių temperatūroje. Po to nulupti ir išmesti sausą viršutinę luobelę. Peiliu perskelti kauliuką pusiau, supjaustyti mažesniais gabaliukais ir sumalti maisto trintuvu. Laikyti miltelius hermetiškame inde šaldytuve.

TAIP PAT SKAITYKITE: Jei kasdien valgytumėte avokadų, kaip tai paveiktų jūsų sveikatą

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius