Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bananų dieta: per 3 dienas galite numesti 3 kg

Bananų dieta priklauso monodietų tipui, t. y. čia dominuoja vienas produktas – bananai.
Bananai
Bananai / Fotolia nuotr.
Temos: 2 Mityba Dieta

Bananų dieta išeis į naudą tiems žmonėms, kurie turi odos problemų. Šie vaisiai gana kaloringi, tačiau jų privalumas tas, jog jie turi daug vitaminų (B, C, A, E, PP), mineralų (kalio, kalcio, geležies, magnio, fosforo, natrio) ir maistinių skaidulų (ląstelienos). Cukrus (sacharozė, fruktozė, gliukozė), esantis bananuose, yra greitai absorbuojamas ir ilgam suteikia sotumo jausmą. Verta paminėti, kad bananai dėl nemenko kiekio gliukozės yra puikus antidepresantas ir maistas mūsų smegenims bei nervų sistemai. 

Ši dieta ne tik padeda atsikratyti nepageidaujamo svorio, bet tai pat turi teigiamą poveikį esant šioms ligoms: nutukimui, kraujotakos ir virškinamojo trakto sutrikimams, aukštam kraujo spaudimui. Jei norite laikytis šios dietos, būtinai pasitarkite su savo gydytoju.

Nežiūrint į tai, jog bananų dieta yra riboto raciono, alkio jausmas neturėtų jūsų kankinti. Jeigu užsimanysite pavalgyti, galėsite išgerti stiklinę šilto vandens ar žaliosios arbatos puodelį be cukraus. Bananų dieta turi ir kitą pranašumą – ji trunka 3 ar 7 dienas, priklausomai nuo pasirinkto varianto. Laikantis šios dietos, per 3 dienas galima numesti 3 kg, per 7 – iki 5 kg.

Bananų dietos ypatybės

Pradėti dietą reikia palaipsniui: dieną prieš dietos pradžią nevalgykite kaloringų produktų, vakarieniaukite likus 2 val. iki miego. Išeiti iš dietos taip pat reikia palaipsniui: valgykite subalansuotą maistą, nepersivalgykite, ir numesti kilogramai neturėtų sugrįžti. 

Laikantis bananų dietos, be apribojimų galima gerti žaliąją arbatą ir vandenį. Šia dieta galima greitai numesti svorį, tačiau piktnaudžiauti ja nereikėtų. Per metus jos galima laikytis 3–5 kartus. Ir dar: rinkitės ne žalius bananus, bet ir ne per daug pernokusius.

3 dienų bananų dieta

Ji tinka, kai reikia greitai numesti nepageidaujamą svorį ir sumažinti apimtis, pavyzdžiui, prieš kokį nors svarbų įvykį. 

Ši dieta yra gana drastiška, todėl norint jos laikytis, reikia daug valios pastangų.

Meniu yra paprastas: per dieną galėsite suvalgyti 3 bananus ir išgerti 3 stiklines lieso pieno. Sutikite, tikrai mažai maisto suaugusiam žmogui, tačiau vandens ir žaliosios arbatos galėsite gertai neribotai. Jeigu užsimanysite kiek „paįvairinti“ dienos meniu, galima pasidaryti bananų kokteilį: elektriniu trintuvu sutrinkite vieną bananą su stikline pieno (iš tos nustatyto dienos normos). Beje, šis kokteilis yra labai skanus, todėl galite jį įtraukti ir į kasdienį savo racioną. Jeigu netoleruojate pieno, vietoj jo galima vartoti kefyrą.

7 dienų bananų dieta 

Šis dietos variantas ne toks griežtas ir kiek švelnesnis jūsų organizmui. Jūsų kasdienį racioną sudarys 1,5 kg bananų, kuriuos valgyti galima bet kuriuo metu, žalioji arbata ir vanduo. Šių gėrimų kiekis neribojamas. Per visą dietos laikotarpį galite suvalgyti 2 kiaušinius arba šaukštą kokios nors košės. Bananuose mažai baltymų, todėl kiaušiniai užpildys šią spragą. 

Dietos privalumai:

• Trumpas dietos laikotarpis, per kurį neteksite nemažai svorio;
• Organizmas gaus pakankamą kiekį kalio, būtino jūsų širdžiai;
• Bananuose yra daug maistinių skaidulų (ląstelienos), kuri išvalo žarnyną;
• Pagerėja odos būklė;
• Normalizuojasi medžiagų apykaita.

Trūkumai:

• Ši dieta yra gana drastiška, todėl norint jos laikytis, reikia daug valios pastangų;
• Jeigu nemėgstate bananų, prieš imdamiesi šios dietos, gerai pagalvokite, ar galėsite jos laikytis. Na, o jeigu mėgstate – po dietos greičiausiai dar ilgai negalėsite žiūrėti į šiuos geltonus vaisius.
• Jeigu po dietos iš karto pulsite prie kaloringo maisto ir neribosite jo kiekio, numesti kilogramai sugrįš.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius