Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dailiname kūno formas su šokdyne

Pavasariui vis labiau šylant ir vasaros bei paplūdimio sezonui nenumaldomai artėjant, bene kiekviena savo įvaizdžiu besirūpinanti mergina ir moteris susimąsto, kaipgi padailinti po žiemos apleistas savo kūno formas.
Mergina su šokdyne
Mergina su šokdyne / „Fotolia“ nuotr.

Susižavėjusios intensyviomis sporto treniruotėmis ar įmantriomis dietomis, žadančiomis per keletą dienų atsikratyti keliais nereikalingais kilogramais, galite kaip reikiant pakenkti savo sveikatai ar nualinti organizmą.

Kad taip nenutiktų, siūlome prisiminti vaikystę ir išbandyti kiek paprastesnį svorio metimo būdą – šokinėjimą su šokdyne.

Juk ji padeda ugdyti šoklumą, ištvermę, stiprina kojų raumenis, kvėpavimą ir širdies kraujagyslių sistemą, lieknina figūrą. Šokinėjant galima greitai atsikratyti papildomų kilogramų ir riebalų sluoksnio ant pilvo. Svorio sumažinimo pratimai šokdyne nereikalauja ir ypatingų įgūdžių bei laiko – jums nereikės vaikščioti į sporto klubą ar mankštintis lauke.

Viskas, ko jums reikia norint atsikratyti papildomų kilogramų, – tai minkštas kilimėlis, ant kurio galite šokinėti (žinoma, galite ir be jo), šokdynė ir bent 15 minučių laiko.

Svarbu – tinkamas šokdynės ilgis

Prieš pradėdama treniruotę, visų pirma išsimatuokite šokdynės ilgį – tai itin svarbu, kadangi dėl netinkamo šokdynės ilgio treniruotė praras savo veiksmingumą.

Šokdynės tinkamumą išmatuosite dviem būdais:

  • išmatuokite savo ūgį;
  • išmatuokite šokdynės ilgį.

Šokdynę reikėtų rinktis atsiželgiant į savo ūgį. Tarkime, jei jūsų ūgis yra 160–165  cm, jums tiks 250 cm ilgio šokdynė, o jei jūs aukštesnė nei 165 cm, jums prireiks 280 cm ilgio šokdynės. Jei jūsų ūgis didesnis nei 180 cm, naudokite šokdynę, ilgesnę nei 310 cm.

Taip pat skaitykite: Mankštos horoskopas pagal Zodiako ženklą: kiek esate ištvermingi sporto salėje?

Šokdynės ilgio tinkamumą galite išmatuoti ir kiek greičiau. Paimkite jos rankenėles į rankas ir ištieskite jas į priekį sulig savo krūtine. Jeigu šokdynės  „virvutė“ liečia grindis, vadinasi, šokdynės ilgis – tinkamas.

Nepersitempkite

Pradedant bet kurią sporto treniruotę, itin svarbu nusistatyti tinkamiausius tikslus ir nepersitempti.

Taip pat skaitykite: Amerikiečių dietologų išrinktos 5 efektyviausios ir sveikiausios dietos

Tad jei su sportu itin dažnai nedraugaujate, iš pradžių treniruotėms su šokdyne skirkite 10–15 minučių kiekvieną dieną. Vėliau atsižveldama į savijautą, treniruotės trukmę galėsite kiek pailginti ir šokinėti tiek, kiek leis jėgos. Ir, žinoma, kol rezultatas jus tenkins.

Kaip šokinėti

  • Išmokite tinkamai šokinėti. Atsistokite tiesiai, kojas laikydama pečių lygmenyje. Į rankas paimkite šokdynę ir jas kiek sulenkite per alkūnes. Atminkite, kad rankos turi būti lygiagrečiai viena su kita ir tiesia linija su jūsų liemeniu, negalima vienos rankos pakelti aukščiau, o kitos žemiau – taip tik apsunkinsite sau treniruotę.
  • Didžiausia klaida – pernelyg aukšti šuoliai. Nedarykite šios klaidos ir jūs. Nuo žemės pakaks pakilti vos keletą centimetrų, kitaip itin greitai pavargsite, o iš treniruotės didelės naudos negausite.
  • Šokinėkite ant pirštų galų, o ne pilna pėda.
  • Šokinėjant su šokdyne, liemuo turi beveik nejudėti. Visas krūvis čia tenka kojoms, tačiau turi dirbti ir rankos, ir pečiai.
  • Įvairinkite treniruotę. Kad šokinėjant nepasidarytų nuobodu, šuoliukus kiek paįvairinkite – pašokinėkite keletą kartų ant vienos kojos, paskui ant kitos, išbanykite šuoliukus, sukdamos šokdynę atgal ar galiausiai šuoliukus, kai šokdynė kryžiuojama. Pakanka prisiminti treniruotes mokykloje ir gerinti savo įgūdžius!
  • Pasileiskite muziką. Kiekviena treniruotė bus daug smagesnė, jei jos metu klausysitės jums patinkančios muzikos. Tad įsijunkite savo mėgstamiausias energingas ir išjudinančias dainas – taip šokinėti bus kur kas smagiau!

Išbandykite šią 10 minučių treniruotę:

VIDEO: 10 minučių treniruotė su šokdyne

Svarbu! Atminkite – šokinėti su šokdyne galima ne visiems. Šie pratimai nerekomenduojami tiems, kurie turi problemų su kelio sąnariais, kuriems diagnozuotas nutukimas ar jei jus dažnai kamuoja nugaros skausmai.

Šokinėti su šokdyne nepatartina ir sergant hipertonija bei širdies kraujagyslių ligomis. Tokiais atvejais pasitarkite su gydytoju.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius