-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dietologė paaiškino, kas atsitinka jūsų organizmui, kai nustojate vartoti cukrų

Pasak dietologės Tamaros Duker Freuman, kai atsisakome cukraus, galime tikėtis greitų fizinių pasikeitimų, rašo uk.businessinsider.com.
Keksiukai
Keksiukai / „Scanpix“ nuotr.

Štai dietologės paaiškinimas:

„Taigi, kai nusprendžiate nebevartoti cukraus (o kai sakau „nebevartoti cukraus“, kalbu apie pridėtinį cukrų, esantį tokiuose produktuose kaip gazuoti gėrimai ir saldumynai), atsitinka keli dalykai:

  • Praėjus vos kelioms valandoms pasikeičia hormonų lygis. Hormono insulino lygis pradės mažėti. Insulinas yra, kaip mes vadiname, anabolinis hormonas, jis padeda auginti kūno masę, arba išlaikyti riebalų kiekį. Todėl labai sunku atsikratyti svorio ir deginti riebalus, kad kūnas gautų kalorijas, kai kraujyje yra daug insulino. Tačiau kai nustojate vartoti cukrų dideliais kiekiais, kūnui tampa lengviau prieiti prie riebalų sankaupų ir deginti juos, kad kūnas gautų energijos.
  • Po kelių dienų ir savaičių pastebėsite, kad mažėja ir lipidų lygis, ypač trigliceridų, kaupiančių riebalus kraujyje. Tai labai svarbu, kadangi didelis trigliceridų kiekis kraujyje padidina širdies ligų riziką. Kartais pastebėsite, kad mažėja cholesterolio kiekis kraujyje, ypač blogojo cholesterolio.
  • Kitas svarbus pokytis, kurį pastebime per ilgesnį laikotarpį, tai gomurio pasikeitimas. Dalykai, kurie turėjo „normalų“ skonį (kalbant apie saldumą), įgaus labai nemalonaus saldumo skonį, ir jūsų gomurys prisitaiko, kad jam nereikėtų tiek daug cukraus pasitenkinimo jausmui gauti. Gomurio pokyčiai padės palaikyti mitybos pokyčius, kadangi jums nesinorės tiek daug saldumynų, o ir saldumynai nebebus tokie skanūs, kaip anksčiau.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius