Ekspertai: šis netikėtas rytinis įprotis lėtina jūsų metabolizmą

Svorio metimas gali būti suktas dalykas – atrodo, pakankamai sportuojate, skaičiuojate kilokalorijas, nepamirštate gerti vandens, tačiau rezultatas nėra toks, kokio tikitės. Kodėl?
Jogurtas su uogomis ir vaisiais
Jogurtas su uogomis ir vaisiais / 123RF.com nuotr.

Jeigu atrodo, kad išbandėte viską, kas įmanoma, galbūt metas peržvelgti savo įpročius? Kai kurie dalykai, kurie, manote, padeda, iš tikrųjų yra kliūtis, pavyzdžiui, vienas rytinis įprotis, rašoma shefinds.com. Koks jis?

Jūs praleidžiate pusryčius.

Jeigu galvojate, kad nevalgydami pusryčių suvartosite mažiau kilokalorijų ir dėl to numesite svorio, klystate. Sveikatos ekspertai įspėja, kad atsisakydami pusryčių mes darome didelę klaidą, kuri gali turėti priešingą efektą ir neigiamų pasekmių. Tai lemia kelios priežastys, pavyzdžiui, nepavalgę jausitės alkanesni, todėl nepusryčiaudami dieną greičiausiai persivalgysite.

„Gali atrodyti, kad taip mes sumažinsime bendrą dienos kilokalorijų skaičių, tačiau praleisdami pusryčius mes galime suvalgyti daugiau dieną ir naktį, nes organizmas supranta, kad gavo per mažai“, – įspėja dietologė Blair Persyn. Ji prideda, kad pernelyg apribodami maisto suvartojimą dieną, naktį galime nutrūkti ir prarasti visus stabdžius bei baigti vakarą su traškučiais ir ledais.

Dietologė, mitybos specialitė Briana Butler pritaria, kad „pusryčių praleidimas gali padidinti apetitą vėlesniu metu ir sumažinti sotumo jausmą valgant“. Tačiau viskas tik tuo nesibaigia – kai suvalgome nepakankamai, tai gali atsiliepti mūsų sveikatai hormonų sutrikimais ir energijos stoka. Pasak B.Butler, pusryčiai anksti rytą yra būtini, kad tinkamai pradėtume dieną.

Medicinos daktaras Danielis Boyeris pažymi, kad „praleisdami pusryčius iš organizmo atimame reikalingas maisto medžiagas ir kilokalorijas, kurios reikalingos naujai dienai pradėti“. Ruošdami sau maistingus ir sočius pusryčius mes kaip tik užtikrinsime reikiamą energijos kiekį ir ilgainiui net atsikratysime riebalų.

„Valgydami sveikus pusryčius per dieną sudeginsite daugiau kilokalorijų ir greičiau pasieksite norimą svorį“, – sako D.Boyeris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius