Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gaminame moliniuose induose: ryžių ir džiovintų baravykų užkepėlė, kurios skonis nustebins

Neįtikėtina, ką su tais pačiais produktais gali padaryti skirtingi jų paruošimo būdai. Puikus pavyzdys – moliniai indai. Paprastai juose ruošiame apkepus ar troškinius, ir nors tą patį galėtume daryti keptuvėje, moliniame inde gamintas patiekalas būtinai turės sodresnį, ryškesnį, labiau prisirpusį skonį. Šįkart raginu pasigaminti ryžių ir džiovintų baravykų užkepėlę.
Ryžių ir džiovintų baravykų užkepėlė
Ryžių ir džiovintų baravykų užkepėlė / Aurelijos Gurskienės nuotr.

Ši užkepėlė – puikus pavyzdys, kaip labai paprastas patiekalas gali tapti visai nekasdienišku. Labai tiks laiko leidimui lauke, jei turite kiaušinio tipo kepsninę. Dalį recepto galėsite pasiruošti iš anksto virtuvėje, o tuomet beliks viską užbaigti ramiomis pora valandų lauko kepsninėje. Bet jei tokiam laikui nesate nusiteikę, patiekalui paruošti puikiai tiks ir tradicinė orkaitė.

Jums reikės:

  • vidutinio dydžio svogūno;
  • apie 150 g džiovintų baravykų;
  • 100 ml balto vyno;
  • 150 ml neriebios (10–15 % riebumo) grietinėlės;
  • ~400-500 ml daržovių sultinio ar vandens;
  • ~50 g sviesto;
  • druskos, mėgstamų prieskonių.

Gaminimas:

Vidutinio dydžio svogūną pjaustome nedideliais gabalėliais, švelniai kepiname ant sviesto. Svogūnams pradėjus gelsti, į keptuvę dedame sūriame vandenyje apvirtus džiovintus baravykus. Kepindami vis papildome pora šaukštų grybų nuoviro, kol viskas pakankamai apkepa ir prisipildo skonių.

Į keptuvę pilame 100 ml balto vyno, laukiame, kol nugaruos skystis. Viską pasūdome, pridedame norimų prieskonių, pilame maždaug 150 ml neriebios grietinėlės, užverdame. Esant galimybei, molinį indą pašildome karštu vandeniu, jį išpylus, dedame baravykus, maždaug 300 g nuplautų basmati (ar kitų mėgstamų) ryžių.

Pilame maždaug 1,5 karto daugiau karšto skysčio nei basmati ryžių (kitiems ryžiams prireiks šiek tiek daugiau skysčio). Idealu, jei jūsų turimas skystis – daržovinis sultinys, bet tinka ir paprastas, kiek pasūdytas vanduo ar grybų nuoviras.

Viską išmaišome ir nešame į maždaug 180 laipsnių temperatūros kepsninę ar šauname į orkaitę. Kepimas užtruks apie porą valandų, bet nepamirškite vis patikrinti ar netrūksta skysčio, ar nesvyla, ar gražiai kepa. Išėmę galite papildomai pagardinti sviestu.

Skanaus, mielieji!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius