Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gydytoja dietologė: kai nėra laiko grožiui ir sveikatai

Ne vieną kamuoja klausimas, kaip išlikti energingiems ir kuo ilgiau neprarasti jaunatviško grožio. Tam visai nereikia prabangių poilsio ar sveikatingumo centrų. Subalansavę mitybą, aktyviai judėdami ir gerdami pakankamą kiekį skysčių – ne tik ilgiau džiaugsimės energingumu, bet ir išpuoselėta oda. Dietologai rekomenduoja nepamiršti 100 proc. sulčių, pavyzdžiui „Cido“. Jos praturtins mūsų mitybą reikiamais vitaminais ir mineralinėmis medžiagomis.
Subalansuota mityba ir jaunatviška energija
Subalansuota mityba ir jaunatviška energija / Projekto partnerio nuotr.

Kai nėra laiko grožiui ir sveikatai

Spartėjant gyvenimo tempui ypač svarbu su maistu gauti organizmui reikiamų medžiagų, stiprinti kūną ir išlaikyti reikiamą energijos kiekį. Vitaminų, mineralinių medžiagų, antioksidantų gausu 100 proc. sultyse. Pavyzdžiui, obuolių sultyse yra kalio, magnio, mangano, fosforo, geležies ir kalcio. Juose natūraliai esantis vaisių cukrus yra geras energijos šaltinis, priešingai nei įprastas stalo cukrus – nesąlygoja staigių cukraus kiekio kraujyje svyravimų. Todėl 100 proc. sultys gali pakeisti saldžius užkandžius ir desertus.

„Desertą po pietų ar užkandžiavimą įvairiais šokoladukais tarp pagrindinių valgymų, galite pakeisti stikline sulčių. Jos suteikia ne tik energetinių medžiagų, bet ir vitaminų bei mineralų. Todėl tai nėra taip vadinamos tuščios kalorijos, su sultimis gauname ir reikalingų maistinių medžiagų. 100 proc. sulčių glikeminis indeksas labai nedaug didesnis už natūralių vaisių (pvz. obuolių, apelsinų), todėl nesąlygoja staigaus gliukozės kiekio kraujyje padidėjimo ir staigaus sumažėjimo – sultyse esantys angliavandeniai pasisavinami palaipsniui“, – teigia gydytoja dietologė Daiva Pipiraitė.

Anot specialistės D. Pipiraitės, 100 proc. sultys pakuotėse yra gana patogus užkandis, galintis pakeisti nevertingus saldumynus bei paįvairinantis mitybą. Visgi vertėtų prisiminti, kad sultys nėra natūralūs neapdoroti vaisiai ar daržovės, ir neturėtų sumažinti rekomenduojamo suvartoti jų kiekio.

Jaunatviškumui palaikyti – subalansuota mityba

Kad ir kaip nenorėtume pasenti, to neišvengsime nei vienas. Antioksidantai turi teigiamą įtaką odos būklei, elastingumui ir padeda sulėtinti senėjimo procesus, stiprinti organizmą, netgi išvengti kai kurių ligų. O štai kalis padeda palaikyti raumenų ir nervų sistemos veiklą bei normalų kraujo spaudimą. Norėdami džiaugtis jaunatviška energija, sveikata bei odos grožiu, su maistu turime gauti kuo įvairesnių organizmui reikalingų medžiagų – tam svarbi subalansuota mityba bei sveikas gyvenimo būdas.

„Ne paslaptis, kad norint jaustis žvaliems ir atrodyti sveikai, nepaisant savo amžiaus, turime rūpintis mityba. Išgerti reikiamą kiekį skysčių ir remiantis Pasaulio sveikatos organizacijos mitybos gairėmis, penkis kartus per dieną valgyti daržovių ir vaisių (bent 400-500 gramų). Su jais gaunamas pakankamas kiekis reikiamų medžiagų, padeda išlaikyti elastingesnę odą, būti energingesniems. Šių medžiagų galime rasti ir 100 proc. sultyse“, – pataria gydytoja dietologė ir primena, kad grynas vanduo taip pat labai svarbus ne tik vidiniams organizmo procesams, bet ir išoriniam odos grožiui palaikyti.

Kokias sultis pasirinkti?

Mūsų sveikata ir grožis nereikalauja ilgai trunkančių, o dažnai ir brangiai kainuojančių procedūrų grožio salonuose ar sveikatos centruose. Tam pakanka vartoti įvairų maistą, vaisius ir daržoves bei jų sultis, nepamiršti gerti vandenį, pakankamai judėti ir, žinoma, užsiimti mėgiama veikla.

„Sultis „Cido“ vartotojams siūlome jau daugiau nei 20 metų ir jos yra populiariausias pasirinkimas 100 proc. sulčių segmente. Atliktas tyrimas parodė, kad dauguma šias sultis renkasi dėl gero skonio (66 proc.), kainos ir kokybės santykio (53 proc.) bei plataus asortimento (49 proc.). Pastebime, kad žmonės vis labiau vertina produktus be dirbtinių priedų, todėl planuojame plėsti 100 proc. sulčių asortimentą, pasiūlydami dar daugiau alternatyvų kaip paįvairinti mitybą pagal gydytojų dietologų rekomendacijas bei suteikiame galimybę patogiai susidaryti savo 100 proc. sulčių vartojimo planą naudojant „Cido“ skaičiuoklę“, – sako „Cido“ prekės ženklą valdančios bei tarptautinius gaiviųjų gėrimų ženklus atstovaujančios „Kalnapilio-Tauro grupės“ generalinis direktorius Marijus Kirstukas.

Skirtingose sultyse – skirtingi kiekiai įvairių vitaminų ir mineralinių medžiagų. Kad nepaklystume tarp rūšių įvairovės, pasirinkti optimalų jų derinį savaitei gali padėti speciali „Cido“ skaičiuoklė. Sužinosite, ne tik, kokias sultis vertėtų asmeniškai jums įtraukti į mitybą, bet ir kokie mikroelementai reikalingiausi. „Cido“ skaičiuoklę rasite čia: http://cido.lt/lt/skaiciuokle/

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius