-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydytoja Jelena Tulčina: „Sveikas gyvenimas be antsvorio – įmanomas“

Gydytoja kardiologė, mitybos specialistė Jelena Tulčina džiaugiasi, kad pavasarį žmonės tampa sąmoningesni ir dėl vienų ar kitų priežasčių pradeda rūpintis savo sveikata.
Gydytoja Jelena Tulčina
Gydytoja Jelena Tulčina / Asmeninio archyvo nuotr.

„Lieknėjimo tema visame pasaulyje yra labai populiari. Žmonės pavargsta per žiemą nešioti tą svorį, taip pat nori vasarą atrodyti gražiai ir jaustis puikiai“, – sako gydytoja.

Deja, dauguma žmonių pasirenka „greituosius“ būdus – įvairiausias dietas, kurių galima rasti tūkstančius variantų.

„Be abejo, greitas svorio metimas yra nesveikas ir veiksmingas tik tam tikrą laiką. Vėliau žmonės grįžta prie senų valgymo įpročių ir atsiranda ta pati problema, plius „jo–jo“ efektas, kai jie priauga daugiau kilogramų“, – perspėja mitybos specialistė.

Savo tikslu ji įvardina siekį išaiškinti žmonėms, kad lieknėjimas turi būti sveikas. Gydytojos ilgametė patirtis rodo, kad sveikai lieknėti reikia atsirinkus produktus, tinkančius būtent tam asmeniui. Tuomet valgant praktiškai viską, organizmas valysis, žmogus lieknės nebadaudamas ir būdamas sotus.

Moksliniai tyrimai įrodė, kad egzistuoja uždelsta ar paslėpta alergija maistui. Tam, kad išsiaiškintų, koks maistas tinkamas būtent tam asmeniui, gydytoja jį tiria paimdama 10 ml kraujo. Per vieną valandą pažiūrima, kaip baltieji kraujo kūneliai reaguoja į maistą – jei jie sveiki, reiškia, maistas tinkamas. Jei suirę – šio produkto reikia atsisakyti.

Baltieji kūneliai privalo kovoti su virusais, bakterijomis ir vėžinėmis ląstelėmis, dėl to tuo metu, kol valgome mums netinkantį maistą, imuninė sistema silpsta. Maistas nesuvirškinamas skrandyje ar plonajame žarnyne, todėl storąją žarną pasiekia nesuvirškinto maisto masė.

Taip pat skaitykite: Pasitikrinkite, ar jūsų organizmas reikalauja detoksikacijos

Pavyzdžiui, baltyminės dietos metu žmogus užrūgština kraują taip, kad atsiranda akmenys, sąnarių skausmai, migrena ir kitos ligos.

Tuomet vyksta rūgimo ir puvimo procesai, ir per kraują į mūsų organizmą patenka toksinės medžiagos. Organizmas mėgina valytis per kepenis ar inkstus, tuomet labiau apkraunami šie organai. Jeigu jie nespėja dorotis su krūviu, jį perima oda. Taip atsiranda nutukimas ir jį lydinčios ligos – cukrinis diabetas, tulžies pūslės ar inkstų akmenys, bėrimai.

O specialus kraujo tyrimas leidžia nustatyti asmeniui tinkamą maistą, ir žmogus nebadaudamas gali lengvai atsikratyti antsvorio.

„Lieknėti galima įvairiais būdais, tačiau kokia sveikatos kaina?“ – retoriškai klausia gydytoja. Jos teigimu, pavyzdžiui, baltyminės dietos metu žmogus užrūgština kraują taip, kad atsiranda akmenys, sąnarių skausmai, migrena ir kitos ligos.

Pagal britų mokslininkų paskaičiavimus, 2020 metais nutukusių vaikų bus daugiau nei 50 proc., ir tai bus pirmoji karta, kuri numirs anksčiau nei jų tėvai.

J. Tulčina teigia, kad klientui gali būti taikoma metodika, kurios laikantis toksinai išeina iš organizmo, kartu išsinešdami ir riebaliniame audinyje sukauptą vandenį, inkstai pradeda normaliai funcionuoti ir valyti kraują, nebelieka patinimų, pabrinkimų.

Žmogus lieknėja, apsivalo širdies kraujagyslės, dingsta migrena, neskauda sąnarių.

„Negalima sakyti, kad antsvorį turintis žmogus yra sveikas. Jis jau nesveikas, tiesiog jo organizmas iki tam tikros ribos pakenčia tokį gyvenimą, tačiau vėliau, peržengus ribą, jis pradės sakyti žmogui, kad kažkas negerai, duodamas jam vieną, antrą, trečią ligą“, – perspėja mitybos specialistė.

Šiuo metu pasaulyje gyvena 500 mln. žmonių, turinčių problemų dėl antsvorio. Iš jų 170 mln. vaikų. Pagal britų mokslininkų paskaičiavimus, 2020 metais nutukusių vaikų bus daugiau nei 50 proc., ir tai bus pirmoji karta, kuri numirs anksčiau nei jų tėvai.

Taip pat skaitykite: Sveikos mitybos manija – ši mada gali grėsti mirtimi

Nutukimas eina jaunyn ir paskui save tempia kitas ligas – insultą, infarktą, diabetą. „Tai yra tragedija, apie kurią būtina šnekėti ir padėti žmonėms“, – sako Jelena Tulčina.

Sužinokite daugiau, sekdami naujienas „Facebooke“!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius