Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Idėjos pietums – iš namų spintelėse budinčių produktų

Ar svarstėte kada, kiek ilgai galėtumėte išsimaitinti iš namų spintelėse esančių maisto atsargų?
Vištiena su grietinėlės padažu ir brokoliais
Vištiena su grietinėlės padažu ir brokoliais / Partnerio nuotr.

Kiek receptų išeitų sukurti iš ten gulinčių džiūvėsių, vytinto kumpio ar kiek primirštų kruopų?

Kaip įprastai elgiatės pasibaigus maisto produktams: pasiduodate be kovos ir skubate į parduotuvę trūkstamo maisto, o gal priimate tai, kaip iššūkį ir aistringai gaminate?

Neabejojame, kad kiekvienuose namuose yra produktų, kuriuos galima paversti gardžiais pietumis bet kokiomis gyvenimo aplinkybėmis.

Net, jei atrodo, kad nieko ypatingo šaldytuve ar maisto spintelėse nėra, išgelbėti jūsų pietus ar vakarienę gali „Maggi“ itališko ar meksikietiško stiliaus padažai ir taikliai parinkti prieskonių mišiniai.

Jie tobulai apjungia patiekalų ingredientus, neužgožia natūralių produktų skonio, o juos papildo ir pažadina tobulam patiekalo skoniui.

Tad ir be ypatingai didelių pastangų namų virtuvėje gali pakvipti restoraniniu meniu. Vienas tokių receptų – vištiena su pomidorų padažu ir mocarela.

Partnerio nuotr./Vištiena su pomidorų padažu ir mocarela
Partnerio nuotr./Vištiena su pomidorų padažu ir mocarela

Ingredientai (4 porcijos):

2 vištos krūtinėlių

2 šaukštų aliejaus (kepti)

1 kiaušinio

70 g maltų džiūvėsėlių

70 g tarkuoto kietojo sūrio

500 g „Maggi“ itališko stiliaus padažo

1-2 kamuoliukų mocarelos

saujos žalumynų (bazilikų, gražgarsčių)

druskos, pipirų pagal skonį

Gamyba:

Keptuvėje įkaitinkite aliejų. Nuplautą, nusausintą vištieną suvilgykite kiaušinio, druskos ir pipirų plakinyje, pavoliokite džiūvėsėlių bei sūrio mišinyje ir kepkite ant vidutinė ar mažesnės kaitros kiekvieną pusę po maždaug 6 min.

Tada į keptuvę prie kepsnių supilkite „Maggi“ padažą, sudėkite ant viršaus suplėšytą mocarelą ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę.

Jeigu turite, užberkite ant kepsnių šiek tiek tarkuoto kietojo sūrio. Kepkite maždaug 15 min. Skanaukite su žalumynais ir daržovių salotomis. Skanaus!

Gardus maistas nuspalvina šiokiadienius

Kartais mūsų kasdienybei labai trūksta egzotiškesnių skonių ir spalvų, būtent dėl šios priežasties verta užsipirkti ilgesniam laikui tolimąja Meksika dvelkiančių padažų.

Jų skonis tikrai pažadins iš kasdienybės monotonijos ir padės sukurti ne tik spalvingesnę, bet ir gardesnę kasdienybę.

Nepamirškite jos papuošti sezoninėmis daržovėmis ir prieskoninėmis žolelėmis.

Šie elementai bet kurį pasirinktą maisto patiekalą pakylės lig debesų, bet šįkart siūlome kesadilijas, gardintas sūriu ir meksikietišku padažu.

Partnerio nuotr./Kesadilijos
Partnerio nuotr./Kesadilijos

Ingredientai:

4 tortilijų lakštų (tinka tiek kviečių, tiek kukurūzų tortilijos)

8 šaukštai „Maggi“ meksikietiško stiliaus padažo

100 g tarkuoto sūrio

supjaustytų šviežių žolelių

2 kiaušinių

100 g vytinto kumpio arba šoninės

sviesto arba aliejus kepimui

druskos ir pipirų

Gamyba:

Aptepkite pora šaukštų pomidorų padažo vieną tortilijos pusę. Ant jos pabarstykite sūrį ir tortiliją perlenkite per pusę.

Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir iš abiejų pusių apkepkite tortiliją.

Jei kepate ant kepsninės grotelių, sutepkite groteles aliejumi ir kepkite įdarytą tortiliją iš abiejų pusių, kol sūris ištirps. Išimkite apkepusią tortiliją su supjaustykite gabalėliais.

Patiekite su keptu kiaušiniu. Pagardinkite druska ir pipirais.

Spalvų įneša ir rudens gėrybės

Spalis jau beveik nuspalvino visus medžių lapus, tačiau dar taip nesinori pasiduoti rudeniui ir pamiršti, regis, taip neseniai viešėjusios vasaros žalumos.

Jos žalumui atminti į virtuvę ir pasikvieskite žalių brokolių ir kvapnių prieskoninių žolelių puokštę.

Šiai idėjai pritars ir tobulai asistuos „Maggi Idea vištienai grietinėlės ir žolelių padaže.“

Partnerio nuotr./Vištiena su grietinėlės padažu ir brokoliais
Partnerio nuotr./Vištiena su grietinėlės padažu ir brokoliais

Ingredientai (4 porcijos):

1 pakelio „Maggi Idea vištienai grietinėlės ir žolelių padaže“

800 g vištienos filė (nuplautos, nusausintos)

600 g brokolių

200 ml grietinėlės

pluoštelio mairūno ar kitokių prieskoninių žolelių

2 šaukštų aliejaus (kepti)

2 šaukštų sviesto

druskos, maltų juodųjų pipirų pagal skonį

Gamyba:

Vištieną supjaustykite gabaliukais, maždaug 3 ir 3 cm, sumeskite į keptuvėje įkaitintą aliejų, pagardinkite druska, pipirais ir pamaišydami kepkite ant smarkios ugnies.

Kai mėsa ims skrusti, įdėkite sviestą ir dar 2-3 min. pakepkite.

Į puode verdantį pasūdytą vandenį sumeskite brokolių šakeles ir po 2-3 min. išgriebkite į lėkštę.

Išmaišykite grietinėlę ir Maggi“ pakelio turinį, supilkite į keptuvę prie mėsos, kai ims tirštėti, nukelkite nuo ugnies. Išdalykite mėsą ir brokolius į lėkštes, pagardinkite žalumynais ir ragaukite.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius