-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įkvepiančios lieknėjimo istorijos: kai žmonės nori nustebinti save, sutuoktinį ar vienas kitą

Mes dažnai sakome, kad neturime valios pakeisti savo gyvenimo, to, kuo esame nepatenkinti. Vieni nedrįsta išeiti iš nekenčiamo darbo, kiti susitaiko su tuo, kad niekada nepasieks savo svajonių. Tačiau kartais užsispyrimas padeda atrasti savyje daugiau jėgų ir žvėriško noro pasikeisti.
Figūros skirtumai
Figūros skirtumai / Fotolia nuotr.

Kiekvienas renkasi, kaip nori atrodyti ir tai nėra blogai, nes mūsų kūnas – tai tik mūsų reikalas. Niekas neturi teisės priekaištauti, kad priaugote vieną kitą kilogramą arba sakyti, kad esate pernelyg liesi, nes „lesate kaip paukščiukas“. Tik vidinė savijauta inspiruoja pokyčius, jeigu manote, kad be jų neišsiversite, negalėsite pasiekti savo tikslų, gyventi tokio gyvenimo, kokio trokštate.

Štai lieknėjimo istorijos, kurios atskleidžia, jog įmanoma atsikratyti ne vienos dešimties kilogramų.

Vyras numetė 83 kg po to, kai gydytojai pasakė, jog jis neišgyvens iki 30

Rayanas Clarkas, kuriam 24–eri, svėrė beveik 174 kg, jautė nerimą, skausmą krūtinėje, turėjo sveikatos problemų ir sirgo depresija. Kai gydytojas pasakė, kad jis nesulauks 30–ies, Rayanas suprato, kad turi kažko imtis. Sunku patikėti, kad vos per 10 mėnesių šis žmogus kardinaliai pasikeitė, derindamas kardio treniruotes kartu su jėgos pratimais. Žinoma, įtaką padarė ir pakitusi mityba, bendraminčių palaikymas, tad šiandien vaikinas džiaugiasi ir tuo, kad gali padėti kitiems.

Joga padėjo numesti daugiau kaip 130 kg – per 15 mėnesių

Pačiais sunkiausiais laikais Jaredas Mollenkopfas svėrė daugiau kaip 220 kg ir nemanė, kad kas nors galėtų pasikeisti. Gal stuktelėjęs keturiasdešimtmetis tapo svarbia inspiracija pokyčiams? Per 15 mėnesių šis vyras numetė beveik pusę savo svorio ir dėl to „kaltina“ jogą. Anksčiau negalėjęs normaliai stovėti, šiandien jis atlieka sudėtingiausius jogos judesius.

VIDEO: Vyras atsikratė daugiau kaip 130 kg

Sėkmės istorija: mergina atsikratė pusės savo svorio – 60 kg – ir nuskynė laurus modelių konkurse

Nebraskoje gyvenančiai Conner Rensch šiuo metu 26–eri, tačiau jau dabar ji gali pasidžiaugti bene didžiausiu savo pasiekimu gyvenime – merginai pavyko atsikratyti beveik 60 kilogramų!

Itin žiaurias patyčias mokykloje kentusi, nuolat bjauria storule vadinta mergina pagaliau savo skriaudikams sugebėjo įrodyti esanti ne iš kelmo spirta. Mat atsikračiusi beveik pusės savo kūno svorio, ji laimėjo ir bikinio modelių konkursą bei įgijo daugiau kaip 63 tūkst. sekėjų savo„Instagram“ paskyroje. Taigi ne veltui šiuo metu ji vadinama tikra interneto sensacija.

„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Conner Rensch prieš ir po sulieknėjimo
„Scanpix“/„Caters News Agency“ nuotr./Conner Rensch prieš ir po sulieknėjimo

Mama suvartodavo 5000 kcal per dieną, o tapo kultūriste

Dviejų vaikų mama Nathalia Teixera, kuri suvalgydavo šokolado daugiau nei galite pagalvoti (per dieną iš jo gaudavo net 5000 kcal), pasirinko netikėtą lieknėjimo būdą. Į YouTube kanalą ji įdėjo filmuką ir paprašė žmonių, kad jie pakomentuotų jos figūrą. Komentatoriai, žinia, gali būti siaubingi, o šiuo atveju jie padėjo moteriai numesti daugiau kaip 52 kg ir sudalyvauti kultūrizmo varžybose. Anksčiau nevengusi greitojo maisto, šiandien ji pribloškia figūros pokyčiais – riebalai sudaro vos 12 proc. jos kūno masės.

TAIP PAT SKAITYKITE: Efektyvi treniruotė ant bėgimo takelio: 3 taisyklės

Kaip italas numetė 45 kg valgydamas picą?

Pasquale Cozzolino sako, kad sportavo, sumažino suvartojamų kilokalorijų kiekį, tačiau neatsisakė picos. Ir visa tai jam padėjo atsikratyti nei daug nei mažai – 45 kg per 7 mėnesius. Svoris, kaip jis pasakojo užsienio žiniasklaidai, jam tapo fizine ir psichine problema, nes kai vyras apsilankė Italijoje, šeima jo nepažino – per greitą laiką prilipo ne vienas kilogramas. Laikydamasis kitokio mitybos plano jis neatsisakė picos, kurią valgydavo kasdien, nes svarbiausia jam buvo palaikyti kasdienę 2700 kcal normą. Rezultatas džiugina!

VIDEO: Picos dieta - minus 45 kg

Žmona nustebino iš Afganistano grįžusį vyrą – pasitiko 43 kg lieknesnė

Kai Misty Shaffer vyras metams išvyko į Afganistaną, ji nusprendė keisti gyvenimo būdą ir pradėjo nuo mitybos: jos racione atsirado neapdoroti grūdai, vaisiai, daržovės, liesa mėsa, vanduo ir kiti sveiki produktai. Taip moteris pamažu metė kilogramus, kol grįžęs vyras buvo tiesiog priblokštas tuo, ką pamatė. Nes visus metus bendraudama virtualiai Misty jam taip ir neišdavė savo paslapties, o vėliau kaip reikiant nustebino oro uoste, kai jį pasitiko pasislėpusi už draugų.

VIDEO: Moteris nustebino vyrą numetusi dešimtis kilogramų

Sutuoktiniai drauge atsikratė daugiau kaip 200 kilogramų

Kaip jie to pasiekė? Griežta dieta, fizinis aktyvumas ir komandinis palaikymas buvo tai, ko jiems reikėjo, kad džiaugtųsi ne tik tobulesnėmis kūno formomis, bet ir dailesniais veido bruožais. Anksčiau Justinas Sheltonas svėrė apie 268 kg (numetė per 164 kg), o jo žmona svėrė gerokai daugiau nei 155 kg (numetė beveik 80 kg). Nieko keista, kad giminaičiai, kurie šios poros nematė keletą metų, neatpažino jos!

VIDEO kadras: Daugiau kaip 200 kg atsikračiusi sutuoktinių pora – Justinas ir Lauren Sheltonai
VIDEO kadras: Daugiau kaip 200 kg atsikračiusi sutuoktinių pora – Justinas ir Lauren Sheltonai

Anksčiau šiems sutuoktiniams maistas buvo tarsi išsigelbėjimas – juo jie malšino savo bėdas: Loren drovėjosi savo išvaizdos ir kūno, o jos vyras Justinas dėl kelio traumos, patirtos dar mokykloje, negalėjo užsiimti sportine veikla. „Valgėme išties daug ir tikrai nesveikai“, – prisimena moteris. „Maistas buvo tarsi draugas, visada šalia ir bet kuriuo metu galėjęs palaikyti mane“, – sako Justinas.

„Youtube“ stopkadras/Virš 200 kg atsikračiusi sutuoktinių pora: Justinas ir Lauren Sheltonai.
„Youtube“ stopkadras/Daugiau kaip 200 kg atsikračiusi sutuoktinių pora: Justinas ir Lauren Sheltonai.

Moteris numetė 45 kilogramus, nes negalėjo žaisti su savo vaikais

Jennifer Gillam sako, kad svoris jai buvo tapęs tikra našta – ji negalėjo atsistoti nuo grindų dėl papildomų kilogramų. Visa tai jai trukdė žaisti su sūnumi ir gerai jaustis, tad Jennifer sau pasakė – gana! Ji sako, kad dabar jaučiasi puikiai, sveikai ir energingai, be to, moteriai netrūksta pasitikėjimo savimi. Anksčiau ji valgydavo labai daug ir nesveiko maisto – nuo traškučių iki makaronų su sūriu, o dabar jos mityboje vietos atsirado sveikiems patiekalams – daržovėms, vaisiams, liesai mėsai ir pan.

Neįtikėtinos transformacijos: iš stambuolio – į raumeningą trenerį

Mike’as Waudby iš Didžiosios Britanijos ilgus metus graužėsi dėl per didelio svorio, kuris jau buvo pasiekęs beveik 209 kg ribą. Jo gyvenimas buvo paskendęs rūke: nevaldomas apetitas, alkoholis, naršymas po internetą ir besaikis televizijos žiūrėjimas skatino tik toliau pilnėti. Būtent alkoholis, kurį Mike’as vartojo didžiuliais kiekiais (pavyzdžiui, kasdien butelis viskio ir šešios skardinės alaus), vaikino nuomone, ir buvo viena esminių nuolat didėjančio svorio priežasčių. Būdamas 21–erių, vaikinas jau svėrė 140 kg, kol galiausiai, sulaukęs 29 metų, pagaliau sau pasakė STOP!

Šis vyrukas, kuris dėl didėjančio svorio netgi norėjo prieš save pakelti ranką, vis dėlto susiėmė ir didžiulės valios pastangomis vos per pusantrų metų numetė kone pusę priaugtų kilogramų! „Mane užvaldė baisi depresija, kai bare priėjusi mergina paprašė išeiti lauk, nes jai ir jos draugams esą nemalonu į mane žiūrėti“, – sunkius laikus prisimena Mike’as.

Vaikinas suprato, kad vienintelė išeitis pakeisti savo gyvenimą – tai mesti gerti ir pradėti sportuoti. Būtent taip jis ir padarė. Šios neįtikėtinos tranformacijos – iš stambuolio į raumeningą vyruką, jį taip įkvėpė, kad M. Waudby nusprendė tapti treneriu, ne šiaip sau pasivadinusiu Mr. Muscles (lietuvių k. „Ponas Raumenys“).

Kadras iš vaizdo įrašo/Mike'as Waudby
Kadras iš vaizdo įrašo/Mike'as Waudby

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius