-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Iš kokių dalykų aplinkiniai susidaro apie jus nuomonę?

Apie žmogų dažniausiai sprendžiame iš pirmo žvilgsnio ir tam tikrų detalių. Įspūdį susidarome ne visada teisingą, nes informaciją filtruojame per savo patirtį. Vis tik yra bendrų dalykų, kurie, mokslininkų bei psichologų teigimu, gana tiksliai apibūdina žmones. Tai pravartu žinoti jums patiems apie save ir renkantis draugus, mylimuosius ar darbuotojus.
Geriausių darbuotojų paieška
Jūsų elgesys, akys ir apranga daug pasako apie jus. / Vida Press nuotr.

Jūsų (ne)punktualumas

Jei ateinate laiku ar keliomis minutėmis anksčiau, parodote, kad jums svarbus kito žmogaus laikas ir gebate organizuoti savo laiką.

Tai, kada (laiku, per anksti ar per vėlai) jūs pasirodote į paskirtą susitikimą, aplinkiniams daug pasako apie jus. Jei vėluojate į svarbų susitikimą, sudarote neigiamą įspūdį apie save. Jei ateinate laiku ar keliomis minutėmis anksčiau, parodote, kad jums svarbus kito žmogaus laikas ir patys gebate organizuoti savo laiką. Vis tik ateiti smarkiai per anksti nederėtų, nes gali pasirodyti, kad to laiko turite per daug; žmogus dar gali būti nepasiruošęs jūsų priimti.

Beje, jei pavėlavote į susitikimą, atitaisyti žalą galite bandydami atsiprašyti žmogaus už tai, kad sukėlėte nepatogumų ir sugaišote jo brangaus laiko. Tai daug svarbiau, nei iškart išberti vėlavimo priežastį.

Jūsų akys bei žvilgsnis

Akys – sielos, širdies atspindys. Jei šypsena gali paslėpti širdgėlą, akys vis tiek ją išduos. Kaip ir tai, esate lojalūs ar melagiai, nuoširdūs ar paviršutiniški. Akių spalva irgi turi reikšmės. Manoma, kad rudaakiai yra dažniau linkę meluoti, nors kartu jie atrodo paslaptingi. Tie, kurių akys labai žydros, irgi atkreipia aplinkinių dėmesį.

Taip pat svarbu, kur nukreiptas jūsų žvilgsnis bendraujant – jei nudelbiate akis, nežiūrite į pašnekovą, sudarote įspūdį, kad arba meluojate, arba nepasitikite savimi, arba negebate savęs kontroliuoti. O tie, kurie bendraudami dažnai žiūri į akis, linkę socialiai dominuoti, pasitiki savimi.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Jūsų rankos paspaudimas

Mokslininkų ištirta, kad žmonės, turintys tvirtą rankos paspaudimą, atrodo pasitikintys savimi, patikimi ir tvirti. Tokie žmonės linkę į ekstravertiškumą, ekspresyvumą. Tie, kurie pasisveikindami silpnai, neryžtingai spaudžia ranką, pasirodo kaip nepasitikintys savimi ir ieškantys lengviausio kelio įvairiose situacijose.

Jūsų drabužių spalva ir batai

Svarbu ne tik tai, ką rengiatės, bet ir kokias spalvas renkatės. Spalvų pasirinkimas daug pasako apie jus. Juodą spalvą renkasi jautrios, dėmesingos, o raudoną – stiprios, ryžtingos, tikslų siekiančios asmenybės. Geltoni drabužiai gali rodyti, kad žmogus nori permainų arba jas išgyvena (ir tai nėra blogai). Žalios spalvos drabužiai rodo lojalumą, prieraišumą, o baltos – organizuotumą, loginį mąstymą. Mėlynos spalvos drabužiai atskleidžia stabilią, jautrią, dėmesingą asmenybę.

Na o štai batai itin daug pasako apie žmogų – pažvelgę į jų stilių, formą, spalvą, kainą, būklę, aplinkiniai gali pasakyti, kiek žmogui metų, kiek jis uždirba, kokios jo politinės pažiūros, skonis, ar jis tvarkingas ir t. t.

FotoPro nuotr.
FotoPro nuotr.

Jūsų rašysena

Tie, kurie rašo nedidelėmis raidėmis, yra linkę į drovumą, o dėmesį ir bendravimą mėgstantys žmonės linkę rašyti plačiai.

Tai, kokia yra rašysena, į kurią pusę pasvirusios raidės, kokio jos dydžio ir formos, taip pat daug pasako apie žmogų. Tie, kurie rašo nedidelėmis raidėmis, yra linkę į drovumą, o dėmesį ir bendravimą mėgstantys žmonės linkę rašyti plačiai, didesnėmis raidėmis.

Tie, kurie rašo „lengva ranka“, yra empatiški ir jautrūs. O rašiklį stipriau spaudžiančios asmenybės linkusios viską priimti rimtai ir kontroliuoti padėtį. Jei jūsų rašysena linksta į dešinę pusę, esate draugiški ir sentimentalūs, jei į kairę – vienišiai. Pragmatiškų žmonių raidės yra stačios.

Jūsų įpročiai tikrinti išmanųjį

Jei dažnai tikrinate išmanųjį telefoną (feisbuką, instagramą, el. paštą ir pan.) net tada, kai bendraujate su kitais asmenimis, gali reikšti, kad: esate nelabai geros emocinės būklės ir norite pakelti sau nuotaiką; vengiate/bijote emocinio artumo; jums neįdomi reali kompanija arba pokalbio tema. Bet kuriuo atveju, kitas žmogus šalia jūsų dėl to jaučiasi nejaukiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius