-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iškrovos dienos: kodėl verta išmėginti varškę?

Jeigu norite pasijausti lengvesni, tačiau apie ilgas dietas net pagalvoti baisu, išmėginkite iškrovas dienas. O ką galima valgyti per tas iškrovos dienas?
Varškė
Varškė / Vida Press nuotr.

Tinka lengvas ir neriebus maistas: košės, kefyras, vaisiai, daržovės, varškė. Kuo ypatinga varškė? Visų pirma, ji yra vienas efektyviausių ir sveikiausių variantų, kuriuos verta išmėginti.

Varškėje yra gausu lengvai įsisavinamų baltymų, kurie ilgam suteikia sotumo jausmą, todėl tikrai neteks badauti. Be to, joje yra ir aminorūgščių, kurios degina riebalus. Šis naudingas produktas reguliuoja vandens balansą organizme, skatina medžiagų apykaitą, sumažina cholesterolio kiekį kraujyje, turi nedaug kilokalorijų ir suteikia energijos.

Iškrovos dienoms geriausia rinktis 5 proc. riebumo varškę ir nesusižavėti liesais variantais, kadangi juose naudos nėra daug. Be to, prieš laikydamiesi iškrovos dienų pirmiausia pasitarkite su specialistais, kad sau nepakenktumėte. Varškės iškrovos dienos netinka turintiems tam tikrų sveikatos problemų, pavyzdžiui, jeigu kamuoja inkstų nepakankamumas, chroniškos virškinamojo trakto ligos ir pan.

Iškrovos dienų variantai

Natūralu, kad per iškrovos dienas valgoma ne tik varškė. Skanauti galima ir vaisius, pavyzdžiui, bananus, tinka džiovinti vaisiai, medus, kefyras, žalia arbata, moliūgai, uogos, obuoliai.

Jeigu renkatės bananus, jums reikės 400 g varškės ir 4 bananų. Padalykite visą šį maistą į keturias ar penkias porcijas. Bananai taip pat ilgam malšina sotumo jausmą, gerina nuotaiką, turi daug kalio, reikalingo širdžiai, be to, toks iškrovos variantas puikiai tiks tiems, kurie mėgsta saldumynus. Galite varškę ir bananus valgyti tiek atskirai, tiek sutrinti kartu su varške.

Geras pasirinkimas ir varškė su daržovėmis, tačiau netinka krakmolingos, tarkime, bulvės. Išmėginkite salierus, paprikas, agurkus, įvairių rūšių kopūstus, salotas, šparagus, pomidorus. Patariame per dieną gerti nesaldintą vandenį arba arbatą. Visos daržovės yra gausios ląstelienos, todėl valo žarnyną, padeda greičiau pasisotinti. Per dieną galima suvalgyti iki 500 g varškės ir iki 1 kg daržovių.

Varškė ir kefyras – sudėtingesnis variantas, tačiau toks tiks norintiems normalizuoti žarnyno mikroflorą. Per dieną galima suvalgyti 400 g varškės, išgerti 1 l kefyro, 0,5 l vandens arba arbatos.

Žalioji arbata – puikus pasirinkimas per iškrovos dienas. Per dieną siūloma išgerti ne daugiau kaip 3 puodelius žaliosios arbatos ir suvalgyti 500 g varškės. Svarbiausia, gerti ir daug vandens.

Jeigu norite daugiau sotumo, tuomet išmėginkite avižinę košę ir varškę. Avižinę košę gardinkite linų sėmenimis, sėlenomis. Varškės galima suvalgyti iki 500 g. Tiesa, pusryčiaudami valgykite košę, o vakare rinkitės varškę. Gerkite ramunėlių arba dilgėlių arbatas.

Kaip teisingai pasiruošti iškrovos dienoms?

Norėdami pasiekti efektyvių rezultatų, laikykitės šių taisyklių:

  • Likus kelioms dienoms iki iškrovos dienos atsisakykite alkoholio, keptų, rūkytų, riebių mėsos patiekalų, gazuotų gėrimų, saldumynų.
  • Likus dienai iki iškrovos dienos, vakarienei rinkitės jogurtą ir lengvas salotas.
  • Per iškrovas dienas geriausia suvalgyti visą varškės porciją, o papildomus produktus galite vartoti ir mažesnėmis porcijomis.
  • Būtinai vartokite kuo daugiau skysčių.
  • Intervalai tarp maitinimųsi turi būti vienodi, o porcijos tokio paties dydžio.
  • Iškrovos dienos metu venkite streso, įtampos ir didelių fizinių krūvių.
  • Iškrovos dienas kartokite ne dažniau kaip kartą per savaitę.

Jeigu po iškrovos dienos nepersivalgysite, laikysitės sveiko gyvenimo būdo principų, tuomet jums neteks sukti galvos dėl papildomų kilogramų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius