Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

J.Tulčina – apie tai, ką valgyti ir ko atsisakyti per karantiną: tam tikras maistas „apsunkina“ mūsų imuninę sistemą

Gydytoja kardiologė, natūralios medicinos pradininkė Lietuvoje ir medicinos centro įkūrėja Jelena Tulčina dalijasi savo mintimis ir patarimais apie užklupusią koronaviruso pandemiją ir pataria, kaip apsisaugoti nuo viruso.
Jelena Tulčina
Jelena Tulčina / LNK stopkadras

– Kaip pasikeitė jūsų kasdienybė paskelbus karantiną?

– Nujaučiau, kad taip bus, todėl priėmiau tą situaciją taip – reikia tai išgyventi. Šiuo laikotarpiu visiems pravartu pagalvoti, kodėl mums duota tokia situacija, ką kiekvienas galime padaryti gero, išnaudojant tą pertrauką, kurią mums duoda visata. Ką kiekvienas galime padaryti naudingo sau ir savo šeimai, nes yra dalykų, kurių nespėjame padaryti, kai jokių pertraukų neturime.

Aš pati susikoncentravau į papildomą literatūrą, kurią man reikia perskaityti, tam, kad pasiruoščiau kokybiškiems tiesioginiams pokalbiams su žmonėmis socialiniuose tinkluose. Šiuo metu taip noriu perduoti jiems savo patirtį.

Reikia stiprinti savo imuninę sistemą – tai galima padaryti neapkraunant jos stresu ir maistu.

– Ką patartumėte žmonėms šiuo laikotarpiu?

– Žmonės labai greit pasiduoda panikai ir išsigąsta, kai negali kontroliuoti tam tikrų dalykų. Reikia ne drebėti, o žinoti taisykles, kurių reikia laikytis, kad išvengtume problemų, kurios gali būti dramatiškos mums visiems.

Rankų valymas ir higieninės priemonės yra būtinos ir labai svarbios, tačiau vien tai neapsaugos. Visos problemos atsiranda iš vidaus, tad svarbiausia švarinti vidų. Tai reikia skiepyti visiems žmonėms.

Reikia stiprinti savo imuninę sistemą – tai galima padaryti neapkraunant jos stresu ir maistu, kuris netinka mūsų imuninei sistemai. Virusams nėra ką veikti tokiame kūne, kuris pasiruošęs, nes jame – švara.

– Kaip švarinti savo kūną?

– Reikia suvokti, kad visos problemos atsiranda dėl pertekliaus. Dabar žmonės gyveno suvartodami per didelį kiekį maisto. Insultas, infarktas, vėžys, cukraligė – prabangos ligos. Virusas labiausiai kenkia žmonėms, kurie serga šiomis ligomis. Juk virusas vienus sunkiai susargdina, o kitų net nepaliečia. Kodėl taip yra? Nes vienų imuninė sistema yra stipresnė, o kitų – silpnesnė.

TAIP PAT SKAITYKITE: Prof. A.Žvirblienė – apie baisiausią koronaviruso komplikaciją: kodėl kyla citokinų audra ir kam ji gresia

Svarbu valgyti saikingai, mažomis porcijomis – tiek, kiek telpa mūsų skrandyje, tai yra 300 ml arba 350 g maisto vienam kartui.

Nevalgyti didelio kiekio gyvūninio baltymo – mėsos, taip pat saikingai arba geriau visai nevalgyti duonos, nes ten kviečiai ir rugiai, kurie labai sunkūs mūsų imuninei sistemai.

Svarbu valgyti saikingai, mažomis porcijomis – tiek, kiek telpa mūsų skrandyje, tai yra 300 ml arba 350 g maisto vienam kartui.

Vengti pieno produktų, nes juos vartojant žarnyne susidaro gleivės, taip užteršdamos storąjį žarnyną ir jo limfą, o tada prasideda uždegiminiai procesai tiek žarnyne, tiek bronchuose. Viso to padariniai – kosulys, angina, kvėpavimo takų sudirgimai.

– Ką rekomenduojate valgyti?

– Kuo daugiau augalinio maisto. Galima valgyti vandenyje virtas kruopas su druska ir aliejumi. Gyvulinio baltymo ne daugiau kaip 150 g per dieną ir tik su daržovėmis. Nei kruopos, nei bulvės ar duona prie mėsos netinka.

Taip pat svarbu gerti pakankamai vandens – bent du litrus per dieną. Tai būtinas kiekis, kurį reikia suvartoti. Jeigu žmogus tiek neišgers, jo kraujas bus nešvarus ir tirštas. Atsiradus kraujo ir limfos sąstoviui, inkstai blogai valo organizmą, taip atsiranda palanki terpė kauptis toksinėms medžiagoms ir daugintis virusams, mikrobams ir bakterijoms.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius