Dabar populiaru
15min be reklamos
Publikuota: 2021 balandžio 17d. 08:01

JK gyvenantis mitybos specialistas siūlo atsisakyti pieno produktų: kodėl jie žalingi organizmui

Pieno produktai
123RF.com nuotr. / Pieno produktai

Esame ne kartą girdėję: turime vartoti pieno produktų, kadangi tai pagrindinis mūsų organizmui labai reikalingo kalcio šaltinis. Tai išgirstume iš bet kurio mediko. Šiuo metu Jungtinėje Karalystėje gyvenantis mitybos specialistas ir knygos „Mitybos inžinerija“ autorius Tomas Kravec tikina, kad yra atvirkščiai – pieno produktuose esantis kalcis dėl neorganinės savo formos ne tik neįsisavinamas, bet ir sumažina organinio kalcio kiekį. Be to, dėl gausaus pieno ir mėsos produktų vartojimo mes gauname per daug baltymų.

Kodėl kalcis ne įsisavinamas, o išplaunamas

„Pasak tradicinės medicinos, pieno produktuose yra daug kalcio, todėl žmonės skatinami juos vartoti. Deja, žmonės, kurie vartoja daug pieno produktų, dažnai skundžiasi dėl blogos plaukų ir nagų būklės, dėl sąnarių ligų ir netgi dėl osteoporozės (kaulų tankio mažėjimas). O tai byloja apie kalcio ir kitų mineralinių medžiagų trūkumą.

Kodėl taip yra? Prekybos centruose esantys pieno produktai yra pasterizuoti, o dėl temperatūros poveikio piene esančių baltymų struktūra pasikeičia ir sunkiai įsisavinama organizmo. Be to, piene esantis baltymų kiekis gamtos buvo numatytas ką tik gimusiam 80 kg veršiukui, o ne 10–15 kg sveriančiam vaikui ar net ir didesniam suaugusiam žmogui.

Norėdamas tęsti – užsiregistruok

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą

Vardai

Interviu

Metas rinktis

Mėgaukis šiandien

Talentingi vaikai

Esports namai

Sveikos ir gražios kojos

URBAN˙/

Parašykite atsiliepimą apie GYVENIMO rubriką