-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jūrų dumbliai – maisto papildas, padedantis atsikratyti antsvorio

Natūralu, kad po žiemos dėl vitaminų ir saulės trūkumo jaučiamės išsekę. O jei dar persirgote virusine infekcija, gripu, organizmui ypač reikia padėti atsigauti. Nors turime gauti užtektinai visų vitaminų ir mineralų, šįkart apie tuos maisto papildus, kurių pavasarį labiausiai trūksta. Susitelkime į jūrų dumblius.
Jūrų dumblių (chlorelė lot. chlorella) maisto papildas
Jūrų dumblių (chlorelė lot. chlorella) maisto papildas / „Fotolia“ nuotr.
Temos: 2 Papildai Sveikata

Jūrų dumbliai

Pasak mokslininkų, chlorelė (lot. chlorella) ir vingrūnė (lot. Spirulina platensis) – vieni seniausių ir daugiausia maistingųjų savybių turintys dumbliai Žemėje. Maisto papildai su jūrų dumbliais – puikus energijos šaltinis, padedantis atsigauti po žiemos nusilpusiam organizmui.

Šiuose gėlavandeniuose dumbliuose yra visi pagrindiniai mineralai, vitaminai, aminorūgštys ir baltymai. Taip pat juose gausu antioksidantų ir medžiagų, gerinančių savijautą sergant mažakraujyste, hipertonija, cukriniu diabetu, virškinimo trakto ir kitomis ligomis.

„Shutterstock“ nuotr./Vingrūnės (lot. Spirulina)
„Shutterstock“ nuotr./Vingrūnės (lot. Spirulina)

Ištirta, kad jūrų dumbliai natūraliai šalina iš organizmo nuodingas medžiagas, stiprina imuninę sistemą, stabdo senėjimą, gerina virškinimą. Teigiama, kad vartojant papildų su jūrų dumbliais, normalizuojasi tuštinimasis (tinka tiems, kurių užkietėję viduriai), gerėja atmintis ir net nyksta blogas burnos kvapas, greičiau krinta svoris, nes skatinama medžiagų ir hormonų apykaita.

Maisto papildai su chlorelėmis suteikia daugiau kaip dvidešimt vitaminų ir mineralų. Ypač turi daug stipraus antioksidanto chlorofilo. Jis šalina iš kraujo sunkiuosius metalus ir nuodingas medžiagas, mažina cholesterolio kiekį kraujyje, slopina uždegimus, skatina atsinaujinti ląsteles, stiprina imuninę sistemą.

Chlorofilas stimuliuoja vidaus organų (širdies ir kraujagyslių, kvėpavimo takų) veiklą. Be to, aktyvina kraujo gamybą ir naikina bakterijas, todėl nepakeičiamas sergant peršalimo, infekcinėmis ligomis.

Maisto papildai su vingrūnėmis organizmą papildo biologiškai aktyviomis medžiagomis. Jeigu sunku susikaupti, dažnai sergate peršalimo ligomis, jaučiatės išsekę, yra padidėjęs cukraus kiekis kraujyje, galite pavartoti maisto papildų su šiais dumbliais. Jie ypač vertingi dėl gama linoleno rūgšties, nes ji gerina medžiagų apykaitą, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, palaiko normalią smegenų ir nervų sistemos veiklą. Taip pat turi medžiagų, kurios saugo nuo vėžio ir padeda reguliuoti šarmų ir rūgščių pusiausvyrą organizme.

Padeda atsikratyti antsvorio

Jūrų dumbliai taip pat gali padėti, jei norite numesti svorio ir niekaip nesiseka to padaryti. Žinoma, pirmiausia turite sutvarkyti mitybą ir padidinti fizinį krūvį. Tyrimais nustatyta, kad chlorelės padeda atkurti natūralią medžiagų apykaitą ir žarnyno mikroflorą, valo organizmą, todėl vartojant dumblius lengviau krinta svoris.

O kadangi jie suteikia organizmui reikalingų maisto medžiagų, gauname užtektinai energijos ir mažėja apetitas. Be to, dumbliai gerina žarnyno peristaltiką, todėl gerėja virškinimas.

Plačiau apie maisto papildus, kurie padeda atgauti jėgas pavasarį, skaitykite 13-ajame „Ji“ žurnalo numeryje!

Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (13 nr.)
Redakcijos archyvo nuotr./Žurnalas „Ji“ (13 nr.)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius