Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ką daryti su rudenį atsiradusiais veido išsausėjimais?

Įpusėjus rudeniui ir prasidėjus šildymo sezonui, jautresnės ir sausesnės odos savininkės susidūrė su nemaloniomis problemomis – išsausėjimo dėmėmis. Žvarbus oras lauke ir sausas šildymas patalpose išsiurbia drėgmę iš mūsų odos. Tam tikrose jos vietose atsiranda išsausėjusių, niežtinčių arba skaudančių dėmelių, su kuriomis ne taip ir lengva susitvarkyti.
Moteris tepasi kremu
Moteris / Vida Press nuotr.

Kuo šaltesnis oras, kuo didesni temperatūrų sirtumai namie ir lauke, tuo labiau oda praranda drėgmę. Taigi pastarosios pora savaičių tapo tikru išbandymu mūsų veido odai. Ką daryti su tomis dėmėmis?

Švelnus šveitimas

Odos nusausėjimas – tai negyvos odos ląstelės, kurių atsikratyti reikia palaipsniui.

Kad ir labai norisi atsikratytų tų dėmelių, nedarykite nieko grubaus. Jeigu pradėsite lupti, kasyti ar agresyviai šveisti, suerzinsite odą. Tačiau kad ją regia švelniai nušveisti – faktas, antraip jokie drėkinamieji produktai neįsigers.

Šveitimas – kartą ar du per savaitę – reikalingas siekiant pašalinti negyvas odos ląsteles ir išlyginti odos paviršių. Odos nusausėjimas – tai jau negyvos odos ląstelės, kurių atsikratyti reikia palaipsniui.

Rinkitės jautriai arba sausai odai skirtus šveitiklius, nes jie švelnesnio poveikio.

Kasdienis prausimas

Venkite prausiklių su detergentais, kuriuos galbūt naudojote vasarą, kai oda buvo riebesnė. Rinkitės jautriai odai skirtus švelnius prausiklius, kurie ne tik nuvalys, bet ir pamaitins odą ir jos dar labiau neišsausins, ką paprastai daro prausikliai, net jei gamintojai teigia kitaip.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Drėkinkite ir maitinkite

Odą geriausia drėkinti, jei ji šiek tiek drėgna – pavyzdžiui, jei prausėtės po dušu, nenušluostykite veido, o geriau pasitepkite kremu. Nenaudokite to paties kremo, kurį naudojote vasarą. Šaltuoju sezonu reikia riebesnės tekstūros, pavyzdžiui, gelinės, ne taip greitai įsigeriančio kremo, kuris padengtų odą apsauginiu sluoksniu.

Išsausėjusias, suskilinėjusias odos vietas galite pamėginti patepti aliejais (alyvuogių, kokosų, arganų ir pan.) arba bičių vaško turinčia priemone. Tik atsargiai – yra žmonių, kuriems natūralūs produktai sudirgina odą.

Nepamirškite kaukių

Tokią odą reikia ne tik sudrėkinti, bet ir nuraminti. Dieninio kremo gali nepakakti – kartą ar du per savaitę tepkite pirktinę arba naminę drėkinamąją, maitinamąją arba raminamąją kaukę. Daugiau dėmesio skirkite nusausėjusioms vietoms.

Shutterstock.com
Shutterstock.com

Venkite karšto vandens

Kai šalta lauke, žmonėms patinka sušilti karštoje vonioje ar duše. Tačiau kelios minutės karšto vandens, ir iš jūsų odos pasišalina natūralūs aliejai. Oda išsausėja ir ją pradeda niežtėti. Tai dažna problema šaltuoju sezonu.

Kadangi karšto vandens nemėgsta ne tik oda, bet ir plaukai, prauskitės šiltu vandeniu.

Drėgmė iš vidaus

Organizmui reikia pakankamai skysčių, kad gerai funkcionuotų visi organai. Oda – didžiausias jų.

Nors didelis išgeriamo vandens kiekis šios problemos ir nesutvarkys, padėti padaryti odą skaistesnę ir sveikesnę – gali. Taigi gerkite ne mažiau aštuonias stiklines vandens per dieną, o jeigu esate kofemanai ar daug sportuojate – dar keliomis daugiau. Mūsų organizmui reikia pakankamai skysčių, kad gerai funkcionuotų visi organai. Oda – didžiausias jų.

Vida Press nuotr.
Vida Press nuotr.

Ir – kantrybės, nes odai atsinaujinti reikia laiko.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius