Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atsikratyti pilvo riebalų: 6 būdai

Pilvo ir liemens apimtis gali daug atskleisti apie sveikatą, o jeigu nejudate ir nesveikai maitinatės, tuomet kyla tokių ligų kaip diabetas, širdies ir kraujagyslių ligų rizika.
Moters figūra
Moters figūra / Fotolia nuotr.

Pasitikrinkite – jeigu jūs moteris ir jūsų liemens apimtis yra daugiau nei 88 cm, (vyrams šis skaičius neturėtų peržengti 102 cm), metas pasirūpinti savo savijauta. Ką galite padaryti?

Atsisakykite cukraus ir venkite saldžių gėrimų

Rafinuotas cukrus neigiamai veikia medžiagų apykaitą. Organizme sacharozė suskaidoma į gliukozę ir fruktozę, todėl jeigu vartojate itin daug cukraus, kepenys gauna didelę dalį fruktozės, kurią paverčia į riebalus. Na, o tie riebalai nusėda ant talijos.

Dar blogiau yra cukrus skysta forma – tai įvairūs saldūs gėrimai, kurių mūsų smegenys nesuvokia kaip saldumynų, todėl jų išgerti galima daug ir dideliais kiekiais. Tokiuose gėrimuose labai daug kilokalorijų, be to, jie turi didelę įtaką vaikų nutukimui.

Todėl pirmas žingsnis, trokštantiems plokščio pilvo, – raciono pokyčiai. Atsisakykite saldžių gėrimų, saldumynų, sulčių iš pakelių ir skaitykite etiketes, kadangi paslėpto cukraus nesunku rasti įvairiuose padažuose, duonoje ir kt.

Valgykite daugiau baltymų

Baltymai yra itin svarbus veiksnys, norintiems svorio atsikratyti sveikai. Baltymai ilgam suteikia sotumo jausmą, malšina norą užkandžiauti nesveiku maistu ir saldumynais, padeda suvartoti mažiau kilokalorijų ir greitina medžiagų apykaitą.

Tyrimai atskleidžia, kad žmonės, kurie įtraukia daugiau baltymų į savo mitybą, turi mažiau riebalų ant pilvo. Tad kokio maisto reikėtų valgyti daugiau? Skanaukite į sveikatą kiaušinius, žuvį, jūros gėrybes, ankštinius, pieno produktus, liesą mėsą.

Sumažinkite suvartojamų angliavandenių kiekį

Pradėkime nuo to, kad yra kelios angliavandenių grupės.

Paprastųjų angliavandenių gausu vaisiuose, daržovėse, uogose, baltų miltų gaminiuose, piene ir jo produktuose, greitajame maiste, makaronuose, saldžiuose gėrimuose, visuose desertuose, cukruje. Kaip matome, sąrašas tikrai ne pats sveikiausias.

Kai tik cukraus kiekis kraujyje mažėja, tuomet prarandame energiją, tampame mieguisti, norime ko nors saldaus. Užkandę kažko iš sąraše esančio maisto, greitai susigrąžiname jėgas, tačiau naudos čia nedaug. Tai primena laužą, kuris greitai įsidega ir dar greičiau užgęsta. Taigi, alkis numalšintas, bet tik tą akimirką, o po pusvalandžio ir vėl kažko norėsime. Paprastieji angliavandeniai – tai tiesus kelias į nutukimą ir įvairias ligas.

O štai sudėtiniai angliavandeniai veikia visai kitaip, juos galime pavadinti geraisiais ir naudingais mūsų organizmui, kadangi jie lėčiau įsisavinami ir ilgiau suteikia sotumą bei energijos jausmą. Tokių aptiksite daugelyje grūdų, kruopų – avižų, sorų, grikių, bolivinių balandų, rudųjų ryžių (venkite manų, baltųjų ryžių, kuskuso, kukurūzų, bulgur kruopų), viso grūdo produktuose (duonoje, makaronuose), nesaldžiuose vaisiuose, daržovėse.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kefyro dieta ir liekninamasis kokteilis: per savaitę atsikratysite iki 5 kg

Valgykite produktus, kuriuose gausu skaidulų

Produktai, kuriuose gausu skaidulų, yra labai naudingi žarnynui, siekiantiems numesti svorio, pagerinti savijautą, ilgam suteikia sotumo jausmą ir malšina apetitą.

Vienas tyrimas atskleidė, kad kasdien suvartodami 14 g skaidulų sumažinsime suvartojamų kilokalorijų kiekį net 10 proc. ir taip per keturis mėnesius galėsime atsikratyti 2 kg. Patariama valgyti daugiau vaisių, daržovių, ankštinių patiekalų, avižų, sėlenų, linų sėmenų, ispaninio šalavijo sėklų.

Fotolia nuotr./Svorį padedantis mesti kefyro kokteilis.
Fotolia nuotr./Svorį padedantis mesti kefyro kokteilis.

Treniruokitės

Sportas svarbus ne tik svorio kontrolei – jis suteikia mums energijos, lankstumo, gerina nuotaiką ir savijautą. Tačiau specialistai sako, kad nereikia skubėti atlikti pratimų tik tai vienai konkrečiai kūno vietai – šiuo atveju pilvo presui.

Vaikščiojimas, bėgiojimas, plaukimas ir kiti aerobiniai pratimai efektyviai kovoja su riebalais, esančiais talijos srityje. Taip pat jie užkerta kelią svorio augimui ateityje. Treniruotės mažina uždegiminius procesus, reguliuoja cukraus kiekį kraujyje, menkina metabolinius sutrikimus.

Gerkite daugiau vandens

Atkreipkite dėmesį, kiek per dieną išgeriate skysčių. Jeigu tai vos keli puodeliai kavos, tuomet suskubkite pasirūpinti savo sveikata ir savijauta. Visų pirma, vanduo padeda reguliuoti medžiagų apykaitą, kontroliuoja alkio jausmą, skaistina odą ir suteikia energijos. Be to, mitybos specialistai teigia, kad išalkus nereikia skubėti valgyti – pirmiausia išgerkite stiklinę vandens, kadangi troškulys ir alkis dažnai painiojami. Na, o nuo mitybos pokyčių prasideda ir kūno pokyčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius